TV-csatornák

A LEGFONTOSABBAK

Heti mozipremierek Összes premier

 • Annabelle 2. - A teremtés
  Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát. Ezért amikor a környékükön bezárnak egy árvaházat, feleségével befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit.
  Időpontok
 • Anyák elszabadulva
  Négy anya, akikben az egyetlen közös az, hogy gyermekeik egy iskolába járnak, elhatározzák, hogy összehoznak egy teljesen átlagos vacsorapartit. Az este teljesen váratlan fordulatot vesz.
  Időpontok
 • Bébibumm
  Avril felnőni képtelen anyja nárcisztikus személyiségétől szenved. A helyzet akkor sem változik, amikor Avril terhes lesz. Anyja ugyanis erre is képes rálicitálni: ő is teherbe esik.
  Időpontok
 • Az Emoji-film
  Az okostelefonjában mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük.
  Időpontok
 • Pappa pia
  Papi a világ legkedvesebb nyugdíjas linkje, aki mindenkinek tartozik. Egy lepukkant csónakházban húzza meg magát. Ám szomszédja, egy menő szuperdiszkó tulajdonosa most ezt is elvenné tőle.
  Időpontok
HBO

Star Wars: A Sith-ek bosszúja

A tanács Obi-Wan Kenobit (Ewan McGregor) bízza meg azzal, hogy felkutassa és a törvény színe elé hozza őket a klónháború felelőseit.

Star Wars - A végzet ereje

Rey, Ahsoka Tano, Jyn Erso, Leila hercegnő, Sabine Wren és a messzi-messzi galaxis további legendái kerülnek a középpontba a Star Wars - A végzet ereje című animációs mini-sorozatban.

Kulturális ajánló

Halbőrtáska és mamutcsont a Várban

Mesterségek Ünnepe, augusztus 17-20
Augusztus 17-én indul az ország legnagyobb nemzetközi kézműves fesztiválja, a Mesterségek Ünnepe. A rendezvény fő témája a hímzés, díszvendég Mongólia, de több országból is érkeznek kézműves mesterek.

Pepsi Black Nights

Budapest, TEREM summer Pop-Up - augusztus 18., 19.00
Augusztusban indult útjára a Black Nights, a Pepsi Black saját partysorozata. Már két állomáson túl vannak, most viszont következik az egyik legizgalmasabb együttállás, a Pepsi Black Nights következő helyszíne ugyanis a TEREM Summer pop-up, a Piarista közből egyenesen a Kopaszi-gátra áttelepült, legújabb vízparti bulihelyszín. Nappal nyugágyakon koktélozgathatunk a Duna egyik legszebb homokos partján, este pedig fáklyafénnyel megspékelve élvezhetjük a TEREM egyedi hangzású Void Audio hangrendszerének dübörgését - mindezt a szabad ég alatt. Munka utáni lazításhoz, nyáresti bulikhoz kimondottan ajánljuk.

Salvador Dalí

Szeged, REÖK Palota, szeptember 24-ig
Az idei, jubileumi 10. évben két világhírű mester kiállítását is láthatják a REÖK látogatói. Salvador Dalí sokszorosított grafikáit, litográfiáit, rézkarcait mutatja be a tárlat, mely kiegészül a sokoldalú művész kisplasztikai kísérleteivel. Dalí legjellemzőbb, legnépszerűbb, szürrealista korszakát láthatják az érdeklődők. Mintegy 60 alkotás érkezik a REÖK-be Prágából.

Bor és Kenyér Ünnepe


A Bor és Kenyér Ünnepe hagyományosan a régió egyik legnagyobb idegenforgalmi eseménye, a nyári szezon legnagyobb fesztiválja Siófokon, amely augusztus 20-a köré szerveződik. Folk- és világzene, kézműves hagyományok kerülnek előtérbe ezeken a napokon. A folklór tradicionális értékeit és a népszerű világzenei irányzatokat bemutató koncertek mellett néptánc, családi programok, népi játékok, vásár és gasztronómiai élmények várják a vendégeket Siófokon, a Balaton partján.

ketrec

Hogy tette tönkre a kezeit Schumann?

Robert Schumann a legnagyobb nyugati zeneszerzők egyike, de ő kezdetben nem ezt akarta. A fiatal művész a világ legjobb zongoristájának készült, csak rossz módszerekkel próbálkozott.

Elveszett Giacometti-rajzok kerültek elő

A ceruzarajzok a 2010-ben elhunyt Eila Grahame-nek, Nagy-Britannia egyik legismertebb műkereskedőjének tárgyai közül kerültek elő, miután tavaly egy aukciósház megkezdte az árverésre szánt hagyaték katalogizálását.