TV-csatornák

Brad Peyton, az ijedős horrorrendező

Brad Peyton, A démon arca rendezője saját bevallása szerint ijedős típus, ami egy horrorfilm elkészítése során nem biztos, hogy előny, de szerencsére ott volt neki Aaron Eckhart és egy nagyszerű kisfiú.

Minden, ami mozi

A 7 legjobb film a hivatalból

A városi lakosság nagy része élete zömét egy irodában tölti, így bőven van közönsége az olyan filmeknek, mint a most bemutatott Hivatali Karácsony. Összeszedtük a téma legjobbjait.

Minden, ami tv

Brad Peyton, az ijedős horrorrendező

Brad Peyton, A démon arca rendezője saját bevallása szerint ijedős típus. Ez egy horrorfilm elkészítése során nem biztos, hogy előny, de szerencsére ott volt neki Aaron Eckhart és egy nagyszerű kisfiú.

Heti mozipremierek

A démon arca

magyarul beszélő, amerikai horror, 91 perc, 2016

Dr. Ember (Aaron Eckhart) nem ördögűző. Más módszerekkel küzd a világunkban felbukkanó démonok ellen. Nem hisz a keresztben, a vallásos hókuszpókuszokban - nem is szorul rájuk, mert különleges képességei vannak: be tud hatolni a megszállott agyba, hogy ott, belül keresse meg a Gonoszt, és küzdjön meg vele.
Egy régi, tragikus emlék azonban hosszú évek óta visszatartotta attól, hogy használja, amit tud. Amikor viszont hírét veszi, hogy egy 11 éves fiút egy minden eddiginél nagyobb hatalmú démon sanyargat, és a körülötte élők halálos veszélyben vannak, mégis ráveszi magát az utolsó bevetésre. De ehhez a saját démonait kell először legyőznie. Azután kezdődhet a hosszú, rettentő utazás egy megszállott gyerek gondolatai között?

Hideg hegyek

feliratos, magyar-török filmdráma, 130 perc, 2015

Mehmet a modern élettől távol, egy Fekete-tenger melletti hegyi faluban él feleségével, anyjával és gyerekeivel. Állattenyésztésből tartja el családját, és nem múló szenvedéllyel és bizakodással kutat a hegyekben nemesfém után. Anyja és felesége haszontalannak látja Mehmet reményeit, és egy idő után bebizonyosodik, hogy valóban nem koronázza sok siker a próbálkozásait. Egy nap eljut hozzá a hír, hogy a közelben bikaviadalt rendeznek: ezentúl minden energiáját egyik bikájának felkészítésébe öli, de ez a viadal sem hozza meg számára a várt sikert. A reménykedés, próbálkozás és kudarcok sorozata mögött kirajzolódik egy egyszerű férfi szenvedéllyel teli, küzdelmes élete, és az ember, állat és természet közötti törékeny kapcsolat.

Hivatali karácsony

magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 106 perc, 2016

Év végére, mikor tele a hócipő, a legtutibb terápia egy fergeteges karácsonyi buli, ahol ki lehet ereszteni minden felgyülemlett gőzt. És kivel mással osztozhatna az ember örömében és részegségében ezen a csodás és szeretettel teli ünnepen, mint a vele gályázó kollégákkal...
Clayt (T.J. Miller) imádják a beosztottai, és már alig várják, hogy az ünnepi szezon kellős közepén egy zúzós partyban együtt pöröghessenek a főnökkel. Csak egy a bibi, hogy Clay nővére, nem mellesleg a cég feje, Carol (Jennifer Aniston) épp arra készül, hogy még karácsony előtt felszámolja a nem túl nyereséges üzletágat.
Mikor a cég beosztottjai épp lemondanának nem csak az állásukról, de a tojáslikőrben dúskáló buliról is, akkor feltűnik a színen egy potenciális nagybefektető, Walter (Courtney B. Vance). Clay mindenáron meg akarja nyerni a pénzes üzletembert, hogy megmentse a cég becsületét, és kedvenc alkalmazottai állását is. Kapva kap az alkalmon, és a jófej műszaki igazgatóval (Jason Bateman) minden idők legfergetegesebb buliját hozzák össze, ahol senki és semmi nem szab határt: folyik az alkohol, fogynak a füves cigik, lángra gyúlnak a karácsonyfák, és a szexre kiéhezett kollégák testközelből élvezhetik egymás társaságát. A vad partyra természetesen Walter is meghívást kap. De vajon bírja a tempót ezzel az őrült brigáddal? Ho-Ho-Hogy a francba ne!

Nincs kegyelem

magyar játékfilm, 2016

A Nincs kegyelem c. - dokumentarista fikciós elemekből építkező - alkotás arra a történelmi tényre épül, hogy 1956. december 8-án délelőtt pufajkások és szovjet katonák perceken keresztül, válogatás nélkül lőtték az előző éjszaka elhurcolt munkások kiszabadítására összegyűlt fegyvertelen tömeget és az egyszerű járókelőket a nógrádi megyeszékhely központjában. A halálos áldozatok számát 47-131 közé teszik - a legfiatalabb mindössze tíz éves volt -, és rengetegen megsebesültek. A megtorlások időszakának ez volt a legvéresebb fejezete.

Az ügyfél

feliratos, iráni-francia filmdráma, 125 perc, 2016

Emad (Shahab Hosseini) és Rana (Taraneh Alidoosti) kénytelen kimenekülni, amikor a szomszédos építkezés miatt csaknem rájuk omlik lakóépületük. A házaspárnak egyik napról a másikra kell új lakhelyet találnia, így kapva-kapnak egyik barátjuk segítségén, aki egy közeli ház emeletén ajánl nekik albérletet. Az előző lakó azonban nem tűnt el nyomtalanul: az asszony nem hajlandó elvinni az otthagyott holmijait, ráadásul kiderül róla, prostituáltként a lakásban fogadta az ügyfeleit. Mintha a pár különös szerencsétlenségek sorozatát élné meg, amelyek egyik tetőpontjaként Ranát megtámadják zuhanyzás közben. A nő megússza apróbb külső sérülésekkel, ám az őt érő sokk, a költözéssel járó feszültség és az egyre meglepőbb események alaposan próbára teszik Emad és Rana egymás iránti érzéseit.

Kulturális ajánló

Neked mit jelent Budapest?

(Budapest Projekt Galéria, december 12-től)
A Budapest Projekt Galériában nyitja meg kapuit a főváros első, közösségi művészeti projektje, amely a lakosság aktív bevonásával jött létre. A különleges interakciók, egyedi installációk és a virtuális valóság eszköztárával felépített kiállítás rendhagyó módon fejezi ki a fővárosi lakosok és az idelátogatók számára a választ: mit is jelent nekünk Budapest?

Világsztárok a Muzikumban: Ian Siegal Band

(Budapest, Muzikum Klub, december 11. 20:30)
Ez év tavaszi telt házas koncertje után újra színpadunkon IAN SIEGAL, a British Blues Awards többszörös díjazott előadója, a brit blueszene fenegyereke.

Miklósa Erika adventi koncertje

(Budapest, Várkert Bazár, december 11. 19:00)
A világhírű operaénekesnő a hazánkban legtöbbet koncertező Magyar Virtuózok Kamarazenekarral karöltve, felejthetetlen zenei élménnyel kápráztatják el a közönséget.

Színészi szerepek, valódi szenvedéssel

Hollywood és az egész világ felháborodott, amikor kiderült: az Utolsó tangó Párizsban című film botrányos szexjelenete valódi nemi erőszak volt. Azonban Maria Schneider esete nem egyedi.

Nincs párkapcsolat konfliktusok nélkül

A párkapcsolati konfliktusokban nem a másik az ellenfél, hanem a koreográfia, amit csinálunk. Dr. Tarján Emőke és Iszlai Zoltán család-rendszer terapeutákkal beszélgettünk.