TV-csatornák

Mi van a koporsóban?

A spagetti western műfajának egyik legmeghatározóbb darabja indította útjára Franco Nerót és hatotta könnyekig a kis Quentin Tarantinót, aki 2013-ban megrendezte a maga Django verzióját.

A legjobb színházi előadások áprilisban

Áprilisban érdemes megpróbálni jegyet szerezni A Gézagyerekre a Pinceszínházban, de a Futótűz a Radnótiban is egy újabb jól sikerült Alföldi-rendezés, amely témáját tekintve is fontos kérdéseket boncolgat és aktuális is sajnos.

Minden, ami mozi

Nácik vagy komcsik a Hupikék törpikék?

Nőgyűlölők és/vagy melegek a héten újra a moziba érkező törpikék? Számtalan őrült összeesküvés-elmélet született már a kicsi lényekről és mindnek van parányi alapja.

Minden, ami tv

Bádogemberek hete

Terminátor, Robotzsaru, Predátor, Vasember. Az összes kedvenc fémpáncélos harcosunkat elcsíphetjük a tévében.

Starsky és Hutch - Édes bosszú

Starsky súlyosan megsérül és kómába esik egy bérgyilkos támadásának következtében. A nyomozás során iderül, hogy a politikai és pénzügyi befolyással bíró James Gunther a megbízó.

Heti mozipremierek Összes premier

 • Hupikék törpikék - Az elveszett falu
  Hupikék világukra most egy új, az eddigieknél is nagyobb veszély leselkedik, és Törpfalva legjobbjai nagy expedícióra indulnak, hogy megmentsék a bajba jutottakat.
  Időpontok
 • Menedék
  Igaz történet egy nőről és anyáról, aki százak megmentője lett a második világháborúban.
  Időpontok
 • Páncélba zárt szellem
  A Páncélba zárt szellem főhőse az Őrnagy, a különleges erőknél szolgáló egyedi humán-kiborg hibrid, a 9-es Részleg nevű kommandós osztag vezetője.
  Időpontok
 • A stylist
  Maureen Párizsban élő fiatal amerikai nő, aki hírességek ruhatárát állítja össze. Természetfeletti képességei vannak: szellemekkel lép kapcsolatba, köztük ikertestvérével, aki nemrég hunyt el.
  Időpontok
 • Az univerzum története
  Vajon hogyan született meg az univerzum, milyen folyamatok játszódtak le kezdetekben, milyen jövő vár rá, hogyan ér majd egyszer véget a létezése?
  Időpontok

Kulturális ajánló

Az Irodalom Éjszakája

Budapest, 19:00-23:00
Március 30-án újra itt az Irodalom Éjszakája, ahol 22 kortárs szerző, Murakamitól Roald Dahlig, és 22 színész, Bán Jánostól Vajdai Vilmosig találkozik 22 izgalmas belvárosi helyszínen.

Instax

Deák Erika Galéria, március 30-tól
A bemutatásra kerülő művek mindegyike művészettörténeti kereszthivatkozásokkal van tele, túlmutatnak önmagukon és olyan más műfajokkal azonosulnak, mint a mail art, a színmező festészet vagy a szobrászat.

Amerikai bölény

Thália Színház, 19:00
Az ócskásüzlet sokat látott tulajdonosa, Donny szagot fog: az ősrégi, bölényes ötcentes, amin olcsón túladott, egy vagyont is érhet, ezért elhatározza, hogy visszalopatja segédjével.

Blog.hu

Csomós Mari lett a nemzet színésze

A Nemzeti Színház Facebook-oldalán közölte, hogy hétfőn a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes művészt választották a nemzet színészének.