TV-csatornák

Nácik vagy komcsik a Hupikék törpikék?

Nőgyűlölők és/vagy melegek a héten újra a moziba érkező törpikék? Számtalan őrült összeesküvés-elmélet született már a kicsi lényekről és mindnek van parányi alapja.

Minden, ami mozi

Minden, ami tv

Bádogemberek hete

Terminátor, Robotzsaru, Predátor, Vasember. Az összes kedvenc fémpáncélos harcosunkat elcsíphetjük a tévében.

Jön a True Detective 3. évada?

A forgatókönyvíró Nic Pizzolatto, a Deadwoodot jegyző David Milch és az HBO korábbi programigazgatója is szívesen folytatná a kultikus sorozatot.

Tini nindzsa teknőcök

Újra itt van Leonardo, Donatello, Raffaello és Michalangelo, vagyis a tini nindzsa teknőcök, akik Szecska mestertől tanulták meg a nindzsucu művészetét.

Heti mozipremierek Összes premier

 • Bukós szakasz
  A sztrádarendőrség két leggyorsabb, legtöbbet dumáló, legbalhésabb motoros zsaruja mindig először érkezik a helyszínre, hogy szükség szerint bevesse magát: szereljen, szeressen, üldözzön és nyomozzon.
  Időpontok
 • Élet
  Egy űrhajóscsapat a Mars-kutatás eddigi legnagyobb áttörését éri el: élet jeleire találnak a vörös bolygón. De a siker megrészegíti és felelőtlenné teszi őket.
  Időpontok
 • A nagy napom
  A nagy napom egy gyerekekről szóló kalandfilm, amely tiszteleg a gyermekek kitartása és elkötelezettsége előtt, miközben felhívja a figyelmet az oktatás, a tanulásba fektetett energia fontosságára is.
  Időpontok
 • Stefan Zweig - Búcsú Európától
  A film egy menekült története - egy hajdani menekülté, aki ma a világ egyik legtöbbet olvasott németnyelvű írója.
  Időpontok
 • A szépség és a szörnyeteg
  A szépség és a szörnyeteg Belle varázslatos utazásának története; az eszes, gyönyörű és független ifjú hölgyet kastélyába zárja egy szörnyeteg.
  Időpontok

kulturális ajánló

Timothy and the Things: Schrödingerre várva

(Trafó, március 29., 20:00)
Ha bezárjuk a problémákat egy dobozba, aztán radioaktív sugárzást eresztünk rájuk, vajon eltűnnek, vagy megmaradnak? Esetleg szörnnyé változnak, és kísértenek a doboz falain keresztül? És vajon képesek vagyunk-e összeszedni a bátorságunkat, hogy kinyissuk a dobozt, és szembenézzünk velük?

Az Irodalom Éjszakája

(Budapest, március 30.)
Március 30-án újra itt az Irodalom Éjszakája, ahol 22 kortárs szerző, Murakamitól Roald Dahlig, és 22 színész, Bán Jánostól Vajdai Vilmosig találkozik 22 izgalmas belvárosi helyszínen.

Kortársunk Daumier

(Vaszary Villa Galéria, Balatonfüred, március 25-június 11. között)
Honoré Daumier az 1830-as évek elején politikai karikatúrákkal kezdte a pályáját. Az illusztrált sajtóban megjelent karikatúrái tették ismertté, de rajzokat, akvarelleket, festményeket és szobrokat is készített.

Blog.hu

Csomós Mari lett a nemzet színésze

A Nemzeti Színház Facebook-oldalán közölte, hogy hétfőn a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes művészt választották a nemzet színészének.