TV-csatornák

a legfontosabbak

Mit hoz a július a mozikba?

Bár kevés filmbemutató lesz a nyár közepén, ezek közül viszont feltűnően sok lesz a NAGY film, és ezek NAGYON is jónak ígérkeznek. Főleg az Atomszőke!

Trivia

50 éves a Piszkos tizenkettő

Robert Aldrich klasszikusát 1967 júniusában mutatták be, így összeszedtünk stílszerűen tizenkét érdekességet a filmről.

ezeket már láttad?

Kritika

Aranyos, de bealudtam rajta – Gru 3

A Minyonokkal együtt inkább már a negyedik rész hoz ugyan pár kellemes és vicces fordulatot, de sokszor ül le a sztori, az eredetisége kezd is megkopni, a kicsi sárga végbélkúpok pedig már idegesítőek.

20 érdekesség a 20 éves Harry Potterről

Veszettül öregszünk: 20 éve jelent meg a Harry Potter és a bölcsek köve. Összeszedtünk néhány kevésbé ismert érdekességet a sorozatról, a regényekről és a filmekről egyaránt.

Ezt nézd a tévében!

Ki kit ver át és hogyan?

Volt idő, amikor mindenki argentin filmekből dolgozott, mint például Steven Soderbergh, aki forgatókönyvíróként segített be a Kilenc királynő című latin-amerikai szélhámosfilm adaptálásába.

Heti mozipremierek Összes premier

 • Elválaszthatatlanok
  Daisy és Viola sziámi ikrek. Az egyik fellépésük után találkoznak egy orvossal, aki megvizsgálja őket, és megállapítja, hogy az ikrek műtéttel szétválaszthatók. Látszólag ez egy jó hír.
  Időpontok
 • Gru 3
  Amikor Gru és újdonsült felesége, Lucy képtelenek legyőzni az emberiséget fenyegető legújabb gonosztevőt, megalázó módon kirúgják őket az Anti Gonosz Ligából.
  Időpontok
 • Kisvárosi gyilkosok
  Ib és Edward belefáradtak kiüresedett házasságaikba, és egy jobb életről álmodoznak. Egy nap felbérelnek egy orosz bérgyilkost, hogy tegye el a nemkívánatos asszonyokat láb alól.
  Időpontok
 • Mérgezett egér
  A zenekritikus Georg elveszíti állását a patinás bécsi napilapnál. Felesége, Johanna pont nemrég jelentette be, hogy gyereket szeretne, ezért Georg nem meri neki elmondani, mi történt.
  Időpontok
 • Nyomd, bébi, nyomd
  Bébi első ránézésre ártatlan, mint egy ministránsfiú. Csak munka közben táltosodik meg. Ugyanis Bébi bankrablók sofőrje: a legprofibbak is szeretnek rablás után vele menekülni.
  Időpontok
TV2

Fatmagül

Az elbűvölő Fatmagül egy csendes, török faluban éli átlagos életét. Bátyja és nagynénje tejüzemet működtet, vőlegénye, Mustafa pedig halászként dolgozik. Az álomvilágból egy felfoghatatlan esemény rántja őt vissza a valóságba.

Sorozat+

Szulejmán

A Szulejmán, akárcsak az Ezel vagy a Szív hídjai, a legnagyobb igényességgel készült. A parádés kosztümös török tévésorozat látványossága mellett, politikai cselszövések és szerelmi intrikák tekintetében is felveszi a versenyt bármely amerikai vagy angol produkcióval.

TV2

A szultána

A látványos széria az I. Szulejmán szultán utáni időkbe viszi el a nézőt, bemutatva Kösem szultána életét, aki Hürrem szultána mellett, az egyik legnagyobb hatalommal rendelkező nő volt az Oszmán Birodalom történetében.

Kulturális ajánló

Balaton Fesztivál

A Balaton Fesztivál minden ízében új és formabontó. Páratlan balatoni környezetben és belépőjegy nélkül. A rangos zenei programok mellett street food utca, különleges termékek - és minőség várja az érdeklődőket az első nagy balatoni gasztro fesztiválon.
A Balaton Fesztiválnak első alkalommal a több mint 2500 nm területű, balatonkenesei Széchenyi Park ad otthont. A helyszín egy fás-árnyékos liget, közvetlenül a Balaton partján, a balatonkenesei hajóállomás (móló) tövében. Szomszédságában található a balatonkenesei strand, a vasútállomás, a Marina Port szálloda. Könnyű parkolási lehetőség és jó megközelíthetőség jellemzi a Balaton északi-partjának legnagyobb ingyenes családi gasztrofesztiválját, amit ajánlunk családoknak, időseknek, középkorúaknak, fiataloknak, zenehallgatóknak, sörrajongóknak, borimádóknak, fesztivál-fanoknak, gasztro-függőknek, magánykerülőknek, "jóhangulat"- mániásoknak.

romance.com

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, 19:30
Az amerikai írónő Romance.com című vígjátéka az internetes ismerkedés világába vezeti be a nézőt, ahol mindenki annak adhatja ki magát, akinek csak akarja. Így történhet meg, hogy egy nagymama magát az unokájának kiadva keres párt a fiatal lánynak és eközben megismerkedik valakivel, aki szintén nem annak mutatja magát, aki.

Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea, október 15-ig
Kik és hogyan főztek sört Magyarországon? Miért Kőbánya vált a magyar sörgyártás fellegvárává? Bor- vagy sörivó a magyar? Polgári vagy munkásital a sör? Ilyen kérdésekkel foglalkozik a KULTEA kiállítása, amely a hazai sörfőzés és -fogyasztás történetét mutatja be.

ketrec

Mi a fene az az opusz 69?

Biztos ön is találkozott már azzal a furcsa számmal a zeneművek címe után: ez az opusz szám. De mi ez? És miért van rá szükség?

Magyar rajzfilmeket díjaztak Kecskeméten

A 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál nagydíját Wunder Judit Kötelék című rövidfilmje kapta, Bucsi Réka LOVE című alkotása pedig a legjobb rövidfilm kategóriában nyert. A 10. Európai Animációs Játékfilm és Tv-film Fesztivál legjobb egészestés animációja A vörös teknős lett. A közönségdíjat az Életem Cukkiniként vihette haza.