TV-csatornák

Kedvenc bakijaink az Alien-filmekből

Az eddig elkészült összesen hat Alien film közül van, amit jobban, van, amit kevésbé szeretünk, de a vigyázó szemek és éles elmék mindegyikben találtak hibákat!

Újra menő kalóznak lenni!

A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszújával a norvég rendezőpáros a legmélyebb gödörből rángatta ki a franchise-t. Ugyan nem újították meg, de a működő elemeiből egy bitang szórakoztató kalandfilmet raktak össze - és nagy meglepetésre még Johnny Depp is vicces.

Ujjlevágás még nem volt ilyen vicces

A szerencse háza trailerén sírva röhögtünk, ha ilyen lesz a film is, akkor megvan az év vígjátéka. Bónusz: megtudhatjuk, hogy a Crocs papucs mégiscsak jó valamire.

Minden, ami mozi

„A szarvasokkal, vaddisznókkal nehéz dolgozni”

Olma Frigyes bevallottan amatőr filmes, civilben könyvvizsgáló, aki rendes munkája mellett több mint öt éven át forgatott filmet a gemenci erdők világáról. Ez lett a Gemenc - Az árterek világa – és erről kérdeztük őt.

Beégett a Netflix Cannes-ban

A Netflix az Okja című filmtől azt várja, hogy a hagyományos mozis cégekkel egyenrangú félként ismerjék el őket. Cannes-ban ez egyelőre nem fog összejönni.

Minden, ami tv

Melyik a legjobb Eddie Murphy-film?

Egy csomó Murphy film lesz az elkövetkező hetekben, a Beverly Hills-i zsaru 2 ráadásul húsz éves! A nyolcvanas évek legnagyobb színes bőrű vígjátékhősének keressük a legjobb filmjét. Már ha ez egyáltalán lehetséges.

10 dolog, amit nem tudtál a Twin Peaksről

Már csak néhány óra, és kezdődik a Twin Peaks várva-várt harmadik évada. Tudtad, hogy az első rész videóváltozatában rögtön megfejtik az ügyet? És hogy Mihail Gorbacsov is nagy Twin Peaks-rajongó volt? A nosztalgiázás mellett íme néhány érdekesség a világ legfurább tévésorozatáról.

King Creole

Danny Fisher kibukik a középiskolából, és egy night clubban vállal mosogatói munkát. Az egyik éjjel lehetősége adódik arra, hogy énekeljen a közönség előtt, ami hatalmas sikert arat.

Alkonyat

Bella új városba költözik, ahol megismerkedik a titokzatos és jóképű Edwarddal. Szenvedélyes és szokatlan kapcsolat bontakozik ki közöttük, ám a fiúról hamarosan kiderül, hogy vámpír.

Játszd újra Sam!

Allan Felix filmkritikus szinte betegesen rajong Humphrey Bogartért. Ha krízisbe kerül, megjelenik Bogart, és tanácsokkal látja el. Ám kiderül, a legjobb módszer, ha a saját eszére és szívére hallgat.

Heti mozipremierek Összes premier

 • Alien: Covenant
  A galaxis egy távol bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és veszélyes.
  Időpontok
 • Film Farm
  A Film Farm az első hazai egész estés rövidfilm válogatás, amiben az elmúlt évek legizgalmasabb magyar kisfilmjeiből szerepel 9 alkotás.
  Időpontok
 • Frantz
  A német Anna vőlegényét, Frantzot gyászolja, aki a fronton vesztette el az életét. Egy nap titokzatos férfi jelenik meg Frantz sírjánál, akit rejtélyes kapcsolat köt a halott katonához.
  Időpontok
 • Gemenc - Az árterek világa
  Gemenc Közép-Európa legnagyobb ártéri erdeje, ahol a víz folyamatosan alakítja a tájat. A Duna határozza meg az ott élő növények és állatok mindennapjait.
  Időpontok

Kulturális ajánló

Kaisers TV, Ungarn

Budapest, Szkéné Színház - május 22., 20.00
Baráznay Ignácz történetünk képzeletbeli főhőse. Ő a Szabadságharc mártírja, kit a nemzet csak a "Sukorói Oroszlánként" emleget. Tisztázatlan halála után negyven évvel leánya, Amália egy különös transzcendens utazás alkalmával visszakerül 1848-ba, s az ott, akkor már működő császári televíziónál kap állást. Lassan kiderül számára, hogy az apja korántsem volt olyan eszményi, mint ahogy a nemzet emlékezetében élt, vagy ahogy ő azt képzelte.

Kreatív írás - Sorsrajz

Budapest, Marczibányi Téri Művelődési Központ - május 22., 19.00
Hogyan skicceljünk le egy sorsot? Mi legyen benne és mi maradjon ki belőle? Miből áll egy élet? Hogyan tudjuk elkapni? Vezeti: Lackfi János író, költő

Depeche Mode

Budapest, Groupama Aréna - május 22., 20.00
A brit pop-együttes Global Spirit Turnéja Budapestre érkezik. A koncert alapját a 2017 májusában Spirit címmel megjelenő lemezük bemutatója adja.

Blog.hu

Ne higgyen a szemének!

Robert Gonsalves optikai csalódásokkal játszik mágikus realista művein. Garantáljuk, hogy ezeket a képeket kétszer is megnézi!

Így vegyél mosógépet!

Újra itt a támogatott mosógépcsere-program, de hogyan válassz olyan gépet, ami hosszú évekig segít tisztán tartani a ruháidat?