Film

A fegyvertelen katona /Hacksaw Ridge/

magyarul beszélő, amerikai-ausztrál dráma, 131 perc, 2016 18 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

209 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

A Hacksaw Ridge Desmond Doss [Andrew Garfield] szinte hihetetlen története, aki a második világháború egyik legvéresebb csatájában Okinawa szigetén 75 bajtársa életét mentette meg úgy, hogy ő maga nem viselt fegyvert. Vallási meggyőződése volt, hogy noha hazája igazságos háborút vív, neki magának nem szabad ölnie. Szanitécként több alkalommal is egymaga hozta ki sebesült bajtársait az ellenséges vonalak mögül vagy a tűz alatt tartott senkiföldjéről, miközben ő maga is súlyos sérüléseket szenvedett. Doss volt az első olyan katona, aki lelkiismereti okokból megtagadta a fegyveres szolgálatot, és megkapta a Kongresszusi Becsület Érdemrendet, Amerika legmagasabb katonai kitüntetését.

Bemutató dátuma: 2016. december 29. (Forgalmazó: ADS Service Kft.)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Oscar-díj (2017) - Legjobb vágás: John Gilbert
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb hangkeverés
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb film jelölés
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb férfi alakítás jelölés: Andrew Garfield
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb hangvágás jelölés
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb rendező jelölés: Mel Gibson

Vélemény:


május 9. 22:26
Nagyon nagy film, magaval ragado drama. Embernek maradni az embertelensegben. Megmutatja a japanok mentalitasat is, a bushidot. Inkabb a halal, mint a vereseg szegyene. Ezzel van szembeallitva a kristalytiszta jezusi tanitas es Isten legfobb parancsa, a ne olj. Gibson muveszi ars poeticajanak legfontosabb elemei most is megjelennek, a vallas, alapveto emberi moralis kerdesek, mi a helyes, a ver es az egyen hosiessege. Szerintem nem csak szineszkent kimagaslo a munkassaga, hanem most mar rendezokent is.

április 28. 13:04
Nem rajongok a háborús filmekért, de talán egy tökéletes világban és egy tökéletes filmiparban ez a film és a Levelek Iwo Jima-ról lenne az etalon, a követendő példa ebben a műfajban.
10/10.

Összes hozzászólás