Film

A virág románca /A Little Chaos/

magyarul beszélő, angol romantikus film, 116 perc, 2015 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

55 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

XIV. Lajos (Alan Rickman) 1682-ben áthelyezi udvarát Versailles falujába. Pompa tekintetében nem ismer kompromisszumot, ezért főkertészét, André Le Notre-t megbízza, hogy a kastélypark minden szegletében ligetkéket alakíttasson, amely munkákra pályázatot hirdetnek. A sziklakert-bálhelyszín kivitelezésére a szakmai körökben addig ismeretlen hölgy jelentkezik, Sabine de Barra (Kate Winslet), aki tartásával, egyszerű, de őszinte modorával elbűvöli a Napkirályt.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Sabine De Barra
XIV. Lajos király
Madame De Montespan
Madame Le Notre
André Le Notre

Alkotók

Linkek:

Vélemény:június 11. 00:47
Hát valami engem is zavart. Pl. a főnéni sötét szemöldöke a rézszínű hajához. És amikor ilyen részletek zavarnak, akkor valami nagyon nincs rendben a filmmel, nem köt le a történet és a játék sem. Nagyon mesterkéltnek tűnt az egész, és az egybegyúrt ötletmorzsák nem akartak egymáshoz tapadni. És bár nem sokat időztem Versailles-ban, de ez a környezet egyáltalán nem emlékeztetett rá. Főleg a film végi, nagyon művi számítógépes grafika.

2016. november 12. 13:11
Nagyon szép és tartalmas film minden szempontból. Gyönyörű a történelmi hitelű képi világ és a zene is. Elgondolkodtatón tartalmas történet és párbeszédek a személyes érzelmi folyamatokat átélhetővé téve, az akkori hatalom természetének néhány elemét jól érzékeltetve, valamint számos művelődés- és kultúrtörténeti vonatkozást is érintve. Engem a karakterek összessége és a színészek természetes érzetű játéka is nagyon megfogott; ami abból is nyilvánvaló, hogy a filmet nézve egyáltalán nem gondoltam ezzel, csak most, hogy írok róla. Egyszerre kétszer is megnéztem. Elsőre folyamatosan, megállítás nélkül sorjában, másodjára pedig több részt többször vissza-visszajátszva. (Ez máskülönben éppen nem szokásom.)
Ha nem kötött volna le annyira, tán hibá(ka)t is találtam volna benne, de így viszont kevésnek találom a rá adható 10 pontot !

Összes hozzászólás
2017. június 8.Balatoni Kalauz Ha nyár, akkor Balaton! Összegyűjtöttük a legjobb programokat.
x