Film

Az alapító /The Founder/

feliratos, amerikai életrajzi dráma, 115 perc, 2016 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Az illinois-i üzletember, Ray Kroc megismerkedik a Kalifornia déli részén hamburgerezőt üzemeltető McDonald fivérekkel az 1950-es években. Krocot lenyűgözi az étterem gyors kiszolgálási rendszere, s ügyesen manőverezve átveszi az irányítást a vállalkozás felett; hamarosan milliárdos birodalommá és a világ egyik legismertebb márkanevévé fejleszti a McDonald'sot.

Bemutató dátuma: 2017. február 2. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Dick McDonald
Rollie Smith
Ethel Kroc
Harry Sonneborn

Alkotók

Linkek:

Vélemény:


február 4. 20:09
Nagyon meghökkentő a film, teljesen máshogy képzeltük el a Mc Donalds történetét. A film fordulatos, történésekben gazdag és nagyon jól vázolja a kitartó, mindenre elszánt, cseles ember sikerének titkát. Megdöbbentő a fivérek szerepe, a végén hova jutnak. 10/10

2016. november 6. 07:06
Mindig is érdekelt hogy is történt ez, hát most itt az alkalom.

2016. május 1. 13:03
A két Oscarra jelölt A pankrátort is író Robert D. Siegel és a többek között A szív bajnokai és a Banks úr megmentése című alkotásokat levezénylő John Lee Hancock rendezésében készül Az alapító (The Founder) című életrajzi dráma, amelyben a Birdman-ben nyújtott alakításáért Arany Glóbusszal kitüntetett és Oscarra is jelölt Michael Keaton játssza Ray Krocot, a McDonald’s legendás alapítóját.

A produkció Kroc felemelkedéséről és a McDonald’s sikeréért vívott küzdelmeiről fog szólni, miután az eredetileg a McDonald fivérek: Richard és Maurice által 1940-ben létrehozott kis étteremláncot Kroc, az ambiciózus üzletember 1955-ben megvásárolta, majd egy az egész világot meghódító gyorsétterem-birodalommá futtatta fel.

Michael Keaton alakítja Croc-ot, Nick Offerman és John Caroll Lynch játsszák a testvérpárt, továbbá Laura Dern, Patrick Wilson, B.J. Novak és Linda Cardellini neveivel is találkozhatunk a szereplőgárdában.

Official Trailer #1 - http://www.youtube.com/watch?v=AX2uz2XYkbo

Bemutató dátuma: 2016. augusztus 5.

Összes hozzászólás