Captain Fantastic

Bakancslistához adom
amerikai filmdráma, 118 perc, 2016

Értékelés:

81 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Nagy1A 2022 okt. 13. - 18:54:10 10/10
Hát igen!!!....a két életmódot kellene összhangba hozva élni!!.....nekünk még megadatott az ötvenes években, hogy közel voltunk a természethez és a természetes dolgokhoz, viselkedéshez. Na ja....nem volt teló és xbox, meg net, de reggel egy szelet kenyeret megkent a nagymutter Felnémeten, na fiam eredj ki a kertbe, ott a paradicsom, paprika azután ebédre irány hazafele. Kiballagtunk a faluból és mienk volt az összes eperfa, cseresznyefa, az útszélén a papsajt és az Eger patak partján a hatalmas hamvas szeder....ebéd nem volt, de este hazajöttünk a tehenekkel együtt és néztem ahogy sorjáznak ki a házuk kapuja előtt, pedig senki nem terelgette őket.....simán megismerték a kapujukat.... na azután vacsora és lavórban mosakodás....nem volt jakuzzi!!!... hogy a fenében bírtuk ki nélküle???...simán befutottam Egerbe a patikába, visszafele meg egy lovaskocsit stoppoltam....mert egy nyárra, a nyári iskolaszünetre 20 forint költőpénzt kaptam, azt meg nem lehetett buszra költeni!!
Azért........egy dolog megütötte a fülemet, ebben az igen nagyon jó kis filmben!! Azért az amerikaiak csak nem tagadják meg magukat!!! Még ez az igazán nagyon szimpatikus rendező is beleesik az amerikai mantrába!!......."Zaja.....a Jognyilatkozat....ne azt amit bemagoltál, hanem csak mondj róla valamit a saját szavaiddal"........ és most jön a kinyilatkoztatás, az amerikai maszlag ......."a Jognyilatkozat nélkül olyanok lennénk, mint a kínaiak..." mondja a kis Zaj......8 évesen már belenevelték az amerikai felsőbbrendűséget!! Ez 2016-os film......ezek semmit nem változnak!! Éppen most tanítják demokráciára az oroszokat........
De a film azért 10/10!!

1/137 2021 márc. 16. - 17:35:58
Számomra a film legnagyobb mondanivalója, hogy a fejlődés egy olyan dolog, amiben nem lehet visszafordulni. Jól bemutatja, honnan jöttünk és mi volt benne a jó és a rossz, illetve, hogy mi a gond a ma normális életmóddal.
Nagyon szerethető családi film!
Xilla 2019 aug. 13. - 12:01:29
Csodálatos film, nagyon szerettem, bekerült a kedvencek közé. Nem egy hétköznapi film (bár ez inkább sajnos), mert tényleg van mondanivalója. Mindkét oldalnak igazat lehet adni a filmben, a gyerekeknek is, akik közül 1-2 a civilizáltabb életet választotta volna és az apának is, aki nyers őszinteséggel beszélt arról mi is zajlik tulajdonképpen a világban. Nagyon tetszett, ahogy az apa mindenről az igazat mondta, őszintén a gyerekeinek, mert ez alapjában véve nagyon elveszett kincs mostanában, pedig a gyerekeknek szüksége lenne az őszinteségre és fejlődésre egyaránt a szülőktől, nem a túlzott óva intésre. Ahol pedig érveket várnak az egyik kis sráctól az egyenesen zseniális és meghatóan tiszta jelenet. Elismerem, hogy az embernek társra van szüksége a továbbfejlődésre és az életben maradásra, de elgondolkodtató az is, hogy vajon nekünk embereknek tényleg erre a kapitalista társadalomra van -e szükségünk? Maximálisan ajánlom!! :)
9/10
Akylleus 2019 febr. 02. - 02:50:06 9/10
Erre a rendezőre oda kell figyelnünk.
Briliáns, megható, működő történet.
elemes 2019 jan. 24. - 14:09:18 Előzmény WynNyback
"A gyerekeim 9, 11 évesek már utálnak suliba járni. Ezek a gyerekek meg azért tanultak mert szerettek. Hatalmas különbség."

valóban az. én szerencsés vagyok, hogy a gyerekeim waldorfba jártak (nyolcadikig) és szerettek suliba járni. alig hiányoztak, alig voltak betegek. aztán a gimiben ez megreccsent (három gyerek három különböző gimit választott).
10/10
WynNyback 2019 jan. 24. - 07:47:34 10/10 Előzmény elemes
A nagy filozófusok sokszor hivatkoznak a "régiekre" ők így éltek. A mai társadalomban már tényleg nem nagyon lehet de főleg azért mert nincs hova elvonulnod. Venned kell hozzá egy tanyát. A Bükkbe (vagy akárhova) nem telepedhetsz le mert elzavarnak pláne ha vadászol is. Már minden talpalatnyi föld valakié.

Ettől kezdve igazából nincs választásod vagy beállsz a mókuskerékbe vagy hajléktalan leszel meg gyakorlatilag kitaszított. Szóval persze a film egy "álom" volt. De azért jó volt látni, hogy tényleg az embereknek fontos dolgokra próbált fókuszálni.

A gyerekeim 9, 11 évesek már utálnak suliba járni. Ezek a gyerekek meg azért tanultak mert szerettek. Hatalmas különbség.

Jó volt látni, hogy az apuka mindenről milyen őszintén beszélt a gyerekekkel. Ebben is igaza volt. Pláne manapság felmész a netre akár gyerekként és olvashatod más rémképeit akár egész nap. Ebben a világban a szülő lenne egy hiteles igazodási pont. De ha ő fél igazságokat mond akkor mennyire lesz hiteles?

A család ősszétártása is példaértékű, az egyik jelentben az egyik kis krapek kiborul. Az apja megkéri ne hisztizzen. Mondjon érveket, vitázzon, győzze meg őket. És egyik gyerek sem akar a szavába vágni mind figyel és várja az érveket. Gyakorlatilag ezek már nincsenek a mi életünkben. Értelmes vitatkozás nagyon ritka.

Az anyukájukat is ahogy elengedik ahogy a koporsó ott van velük, olyan közelivé teszi az eseményt még a templomban minden olyan távolinak tűnt.

Zseniális film, párszor még megfogom nézni.
10/10
WynNyback 2019 jan. 24. - 07:36:23 10/10 Előzmény elemes
Tetszenek :) Megfogadom őket!
elemes 2019 jan. 22. - 23:15:37 Előzmény WynNyback
" pár dolgot lehetne másként csinálni"

és nem is kell túl sokat :) meg nem is nagy dolgokat.
1. a gyerekeidnek barátaidnak ne a tulajdonságait vagy az eredményeit értékeld, hanem azt a munkát, erőfeszítést, amit befektetett. ha hibázik, valami nem sikerül, azt vedd észre, mit tudtok tanulni a hibából (ha már egyszer megfizettük a tanulópénzt, hasznosítsuk)
2. ne tárgyakat ajándékozz, hanem élményeket
3. ha beszélgetsz, a téma ne más emberek ügyes bajos dolga legyen, hanem tervek, álmok, ideák.

ez a három talán elég is (nem én találtam ki, csak most próbáltam összezanzásítani, mind a háromnak van komoly szakirodalma).
elemes 2019 jan. 22. - 23:11:11 Előzmény WynNyback
az az élet, amit a film első részében láttunk, NEM nyerő. még a filmben sem, a valóságban pedig durván nem. túl lehet élni persze, de szociális és érzelmi sérülésekkel, amit ki jobban, ki kevésbé tud később kompenzálni.

az ember rendkívül szociális állatfaj
10/10
WynNyback 2019 jan. 22. - 17:52:53 10/10 Előzmény elemes
A mai társadalomban már nem. Gondolod emberek ezreinek az a vágya, hogy egy futószalag mellett "bután" rohadjon, hogy aztán a kis/nagy pénzét "elfogyassza" értelmetlen dolgok tömkelegére.

Erről kellene, hogy szóljon az élet. Közel a természethez nap mint nap művelődni okosodni. Őszintén beszélgetve egymással, amikor vita van érveket hozni. Önállóan gondolkodni stb.. Ezek a gyerekek ezt tanulták meg. A jég hátán is megtudnának élni, szemben a civilizáció 90%-al.

Nem vagyok naiv nem hiszem, hogy manapság még így lehetne bárhol is élni de nagyon mélyen elgondolkodtató a film és talán pár dolgot lehetne másként csinálni.

elemes 2019 jan. 22. - 08:49:12 Előzmény WynNyback
Társadalomkritika - és egyben a szélsőséges társadalomkritikára (az elvonulásra) adott válasz is. Az emberi lét csak csoportban és társadalomban lehet teljes.
10/10
WynNyback 2019 jan. 21. - 07:11:08 10/10
Elképesztő jó film és egyben egy brutális társadalmi kritika a jelenkorra vonatkoztatva. Viggo Mortensen zseniális és a gyerekek is nagyon jók.
molnibalage83 2018 dec. 29. - 00:08:03 Előzmény dandelion83
És írod mindezt a neten. Izé...
koosmiklos 2018 júl. 20. - 15:17:55
remek forgatókönyv és remek a film is. Jó volt látni azt természetességet, ahogy a gyerekeinek magyarázta el azokat a dolgokat, ami sokaknak igencsak nehezen menne. Ez a fajta teljes őszinteség és természetesség a film gerince is egyben.

spoiler
Az első 5 perc túlságoan is sokkoló, nem biztos, hogy szükség volt rá, nagyon kilóg a film egészéből, sokkal inkább, mint film végi - többször emelegett - 10 perc. Szerintem.
10/10
vászonpeti 2018 júl. 01. - 00:37:08 10/10
nem véletlen a magas pontszám, nagyon szép film
nálam 10/10
9/10
dandelion83 2018 jún. 10. - 18:11:56 9/10
Fantasztikus film, hitelesen bemutatja, miről szól(na) az igazi élet technikai kütyük, és mindenfajta mai modern kori vívmány nélkül. Viggo Mortensen mint mindig, most is nagyon jól játszik, nekem talán ebben a filmben tetszett eddig a legjobban, de a többi szereplő is nagyon hiteles. Jó kis alkotás, minden a helyén van benne, nekem a végével sem volt bajom, bár nem ez volt a film lényege....
10/10
bundi8 2018 máj. 28. - 23:26:54 10/10
Csak ajánlani tudom, nézzétek meg!
7/10
pihes 2018 máj. 21. - 15:13:33 7/10
Ha megnézi bárki, esetleg, lehet rajta gondolkodni. Nem untam.
Szerintem jó volt.

7/10

vycab 2018 máj. 21. - 09:57:48
Ez egy fantasztikusan jó film, legalábbis számomra. Lehet, hogy az talán jobban megérti, akinek vannak gyermekei, és nap-mint nap szembesül azokkal a problémákkal, amiket ez a világ hordoz magában. Főleg ott élesedik ez ki, mikor a két világ gyermekei találkoznak egymással. Nekem a vége is tetszett. Furcsa volt, az biztos, de az is igaz, hogy véleményem szerint amit bemutat, az pl. a természeti népeknél teljesen természetes dolog. Csak a mi modern társadalmunk érzi furának, mert teljesen elhatároltak bennünket ezektől a dolgoktól. Összességében teljesen végig lekötött, imádtam a karaktereket, a látványt, a hangulatot, a színészek fantasztikusat alakítanak benne. Nekem 10/10
Rotovics Kázmér 2018 máj. 20. - 08:29:41
Te miért nézegeted a mai termésemet? :) Ennyire ráérsz? :) Esetleg tükre színpatikus vagyok neked? :) Hívjál fel tesó, telószámom megtalálod a kiadóban!
Összes hozzászólás