Franklin-Florez koncert

Bakancslistához adom
112 perc, 2016

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A világhírű perui tenornak Juan Diego Flórez-nek köszönhetően vokális "tűzijáték" lesz a Rai Nemzeti Szimfonikus Zenekara koncertjének középpontjában, amelyet az M5 csatorna 12.28-án közvetít felvételről.
A belcanto sztárja Juan Diego Flórez a Milánói Scalában történt bemutatkozása óta (akkor mindössze 23 éves volt az 1996-97 évad megnyitásakor) rendszeresen fellép a világ legnagyobb operaházaiban. Legnagyobb sikereit Rossini, Donizetti és Berlini operák szerepeiben érte el.
A Rai Auditoriumban, Torinóban rögzített szólóestjének programja elegyíti Mozart és Verdi áriáit s még pár oldalt a francia repertoárból, mint Faust cavatináját és Rómeó áriáját Charles Gounod-tól, Osszian dalát Massenet Wertheréből, Francesco Paolo Tosti és Ruggero Leoncavallo olasz dalaival, Reveriano Soutullo valamint José Serrano zarzueláinak népszerű áriáival.
A Rai Zenekarának élén az amerikai karmester Christopher Franklin áll, akinek ? Flórezhez hasonlóan - számos külföldi turné van már a tarsolyában, a Bécsi Konzerthaus-tól a Kölni Filharmóniáig, a Párizsi Champs Elysées Színháztól a Baden Badeni Festspielhaus-ig. A koncerten nem csak kíséri Flórezt, hanem operák nyitányait, közjátékait és balett betétjeit is vezényli.

Hozzászólások

Szerinted?