Halálos iramban 8

Bakancslistához adom
The Fate of the Furious
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-japán-francia-kanadai akciófilm, 136 perc, 2017

Értékelés:

183 szavazatból
Szerinted?

Dom és Letty nászúton vannak, Brian és Mia pedig kiszálltak a játékból. A világjáró csapat többi tagja szétszéledt, és próbálnak a normálisra emlékeztető életet élni. Ám egy titokzatos nő visszacsábítja Domot a bűn világába, ahonnét, úgy tűnik, nincs menekvés, sőt, arra is ráveszi, hogy árulja el a hozzá legközelebb állókat...
A kubai partoktól New York utcáin át a Barents tenger jégpáncéljáig világszerte számos helyen folyik a hajsza, amit hőseink csapata folytat, hogy útját állják egy anarchistának, aki káoszt akar a világra szabadítani... és hogy hazahozzák a férfit, aki családot csinált belőlük.
A sorozat legújabb darabjában Vin Diesel mellé visszatér Dwayne Johnson, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris "Ludacris" Bridges, Nathalie Emmanuel, Elsa Pataky és Kurt Russell is, valamint csatlakozik hozzájuk az Oscar-díjas Charlize Theron mellett a szintén Oscar-díjas Helen Mirren, valamint Scott Eastwood is.
Bemutató dátuma: 2017. április 13. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
olahmiki1959 2022 szept. 27. - 07:34:35 10/10
Eszméletlenül látványos, akciódús, ötletes film, a szereplők egytől-egyig jól lettek kiválasztva, jók a szövegek, minden szempontból hatalmas film!
Egy másik topic-ban írtam a "Charlie angyalai" új változatáról, aminek a nézését azért hagytam abba, mert a sok kapkodás élvezhetetlenné tette a filmet.
Nos, itt ezt a hibát nem követték el, sőt, sok helyen még le is lassították a történéseket, hogy még látványosabbá tegyék a jeleneteket, és ezzel fokozzák az élményt.
A maga kategóriájában ez egy szuper film - hangsúlyozom, a MAGA KATEGÓRIÁJÁBAN! -, hatalmas élmény volt, szerintem az utóbbi évek egyik legjobbja!
10/10.
7/10
Lámai Dala 2022 febr. 20. - 14:10:52 7/10 Előzmény stupek2
Azért nem érted a logikát, mert ezekben az amcsi filmekben annyi logika van, mint a nőkben.
0 vagy -2.
Ebből a filmből tudtam +, hogy a Lambo ajtaja golyóálló és vindízel + égésálló.
Szval , mindig tanul az ember vmit.
5/10
stupek2 2021 dec. 27. - 17:01:34 5/10
Mit is tudhatunk meg az amcsi filmekből: Egy szétrohadó autó karateütésektől szétesik, nitroval felturbózva, hátrafelé menetben gyorsabb, mint egy spéci tubózott versenyautó! Kuba még mindig fel van aknásítva, azt jelölik és, és az aknákt egy piros gombbal lehet megnyomni. Kisebb a sebesülés hatása, ha egy Hammert ejtessz az aknára. Ha menekülsz vész esetén még mindik van további két sebesség az autón.Egy éppen leszálló repülőbe nagyon könnyű menetközben leparkolni.
Egyébként nem tudom ki-kicsoda, kinek az ellensége, de jól van fényképezve, szépek a tájképek, csak nem értem a logikát.
10/10
Csöcskakalakat 2021 szept. 25. - 01:28:09 10/10
Ezt nehéz lesz überelni. Nem is sikerült a 9.résszel.....
9/10
nefefe 2021 szept. 07. - 21:29:37 9/10
Nem semmi stáblista! Sok-sok akció -és egyéb sztár... Johnson, Diesel, Statham, Russel, Theron, Rodriguez... hogy csak a nagyobbakat említsem. Jól összeválogatták őket. Tiszta Feláldozhatók stratégia. A Halálos hajsza-filmekben megszokott autós jelenetek, a Statham-filmekben megszokott akciók - mindez Johnson image-el leöntve... Sok látványos jelenet, fantasztikus elemekkel és jó koreográfiával. Bizony, - vagy legalább is szerintem - ez a film a jobb akciófilmek közé tartozik!
1/10
gotha 2021 szept. 07. - 20:50:28 1/10
f*s. cgi
7/10
KROK 2021 máj. 13. - 20:11:28 7/10
Hm, már Kubában kezdődik, gyönyörű amcsi autókkal, a kezdet jó, hihetetlen hangulatos, és hozza a régi feelinget. Aztán persze megint akció film lesz belőle, mint jó pár rész óta. DE : érzésem szerint akciófilmes vonulatból ez volt a legjobb rész, annak ellenére hogy ismét bőven fogtam a fejem. Azért a kedvencemet kiemelném : Mikor 3 km-es körzetben átveszik minden autó fölött az uralmat, és zombi kocsi hadsereg kezd támadni. Nos akad a tömegben szép számmal, Ford Crown Vic amikben a 6CD-s hifi is extra volt, önvezetésről meg nem is hallottak, de hasonló volt a 2008-as Pontiac ami szintén a zombi autók tömegében van. Ez amilyen cool jelenet volt, olyannyira megmosolyogtatott, főleg hogy kb egyik autó sem képes olyan szintű önvezetésre, hogy ami látható volt azt megcsinálja.
Roman Pierce eddig is a kedvencem volt, de ebben a részben pláne nagyon sziporkázik. Jason Statem babysitterként szintén vicces volt (egy pillanatig sem hittem el, hogy meghalt).
Kiváncsi voltam mindig is a kubában forgatott részre (bár reméltem sokkal több játékidő lesz Kubában) és azt kell mondjam tényleg az utóbbi idők legjobban sikerült darabja. A végén itt szintén le lehetett volna zárni, de Ciper természetesen megszökött így biztos, hogy lesz folytatás...
6/10
sawyerx 2020 márc. 30. - 12:42:19 6/10
Múlt héten néztem végig mind a nyolc részt, de a 6-7-8 kicsit összemosódik...
Dom pálfordulása nagyon gagyi, simán elmondhatta volna a csapatnak az igazat, az egész rész alatti viselkedése egy nagy baromság, ahogy a többiek reakciója is.
A motorháztetős meglógás, duma az öreglánnyal is elég gyenge lábakon áll, mind a tervezés és kivitelezés. Aztán utána az összefutás az utcán a nőjével, miközben pár pillanattal korábban még a seggében volta a kommandósok, de van felesleges fél perc egy romantikus kis gyötrődésre...
A fizikai lehetetlenségek annyira nem zavarnak, túl tudok lépni rajtuk, de a béna verekedések és a karakterdrámák botrányosak. Vin Dieselt egyébként nagyon csípem, főleg Riddick szerepében, itt pár résszel ezelőtt lett belőle elegem.

6/10
9/10
King Diamond 2020 jan. 02. - 22:35:19 9/10
SPOILEREK IS LEHETNEK BENNE!!!
Igazából, nem tudom, hogy miért nem néztem meg eddig a Halálos iramban nyolcadik részét, mikor azóta már az első spinoff is kijött. A hetediknél írtam, hogy Paul Walker halála miatt nem biztos, hogy kéne folytatni a szériát (vagy ha igen, akkor semmiképp sem az ő karakterének "pótlásával"), főleg, miután ilyen szépen elbúcsúztak tőle a hetedik végén. Lehet, hogy részben ezért nem néztem meg eddig, ám most, karácsony előtt bepótoltam, a Hobbs&Shaw-val együtt.
A Halálos iramban filmek közül nekem eddig mindegyik tetszett, de az elmondható, hogy a negyedik résztől kezdődően elkezdett egy jóval akciódúsabb, jóval keményebb látványra, pörgésre, CGI-orgiára (ha így tetszik) koncentrálni/átmenni a film, ahol már nem feltétlen az autók, a gyorsulások, meg ezek vannak a középpontban. Valamint igen, innentől kezdve kerültek bele olyan akciójelenetek (egyre több), amik a valóságban baromságnak tűnnek, mert többségük egyszerűen fizikailag képtelenség. Ám, ettől függetlenül valahogy nekem a negyedik résztől kezdődően kezdett el egyre inkább tetszeni ez a széria. A kikapcsolódási faktor garantált, a látvány fantasztikus, az akciójelenetek (verekedések, autós- és egyéb üldözések, lövöldözések, stb.) brutálisan jók és ha ez le tudja kötni az embert, akkor baromira fogja élvezni bármelyik részét a szériának (és itt most nem kell jönni a bizonyos értelmi szintes baromsággal és társaival, mert nyugodtan meg lehet nézni, hogy milyen filmekhez írtam legutóbb hozzászólást, hát, nem csak ilyen jellegű akcióorgiákhoz..viszont, már miért ne tetszhetne valakinek--mint nekem is--egy komoly film is, meg ezen széria is?? Ám ettől még nem leszek egy akciófilm buzi, aki csak az ilyenekre gerjed és folyamatosan ilyeneket néz).
A sztori nekem itt is bejött, ötletesnek tartottam mind Vin Diesel karakterének (még ha csak ideiglenesen is) a "rossz oldalra" állítását, valamint Jason Statham karakterének a "jó oldalra" állítását, mivel Toretto kiesése okán muszáj volt az ő segítségét is kérni a csapatnak (még ha csak ideiglenesen is). A színészek most is remekelnek, a Hobbs-Shaw páros jelenetei mindent visznek, már az előző részekben is voltak parádés (szó)csatáik, de itt ezt egy szinttel feljebb emelik (a Hobbs&Shaw-ban pedig még egy lapáttal rátesznek--The Rock és Jason Statham fergetegesen jól hozzák a két karaktert, lubickolnak a szerepeikben). A többiek hozzák a szokásos, de elvárt szintet, örülök, hogy végül nem hoztak be senkit sem Paul Walker karakterének helyére, Scott Eastwood (Kis Senki) karaktere talán az ő kiesése végett lett behozva, de nem éreztem túlzónak ezt. Charlize Theron pedig most is (mint mindig) gyönyörű, egy igazi pszichopata (akiről szerintem elég jól elmagyarázták, hogy ki is, és miért van itt), kíváncsi vagyok, hogy fogják továbbvinni a történetet a következő részben. Jó volt újra látni Deckard Shaw testvérét is, Owen Shaw-t (Luke Evans karakterét) a vége felé, ja, meg az anyjukat is, akit Helen Mirren alakít szintén remekül. A film végén, mikor Toretto Briannek nevezi el a kisfiát, az egy nagyon megható jelenet és rendkívül szép gesztus Paul Walker felé.
Mint már említettem, az akciójelenetek most is brutálisan látványosak, pörgősek, fergetegesek. Már a legelején a gyorsulásos (ami valamelyest visszahozza az első három rész hangulatát), a börtönös, a városi üldözések, a végén pedig az orosz/ukrán bázisos jelenetek is mind-mind brutálisak és látványilag lenyűgözőek. A zenék remekül támogatják ezt, a magyar szinkron pedig továbbra is szintén remek (attól eltekintve, hogy Schneider Zoltán hangja továbbra is túl öreg Rockhoz).
A kibővített, majd' 150 perces verziót néztem, aminél a bővített jelenetekben volt még néhány jó poén, leginkább Hobbs és Shaw között.
Kíváncsi vagyok, hogy merre fogják majd továbbvinni a történetet a kilencedik részben, és nagyon remélem, hogy nem igaz, amit olvastam már néhány helyen, vagyis, hogy ezek után Hobbs&Shaw karaktere kikerül a Halálos iramban-széria további részeiből és csak a saját spinoff filmjeikben fognak majd szerepelni. Mert ők ketten akkorát dobnak a humor- és akciófaktoron, hogy hihetetlen és mára már szinte elképzelhetetlenek/kihagyhatatlanok a széria részeiből.
9/10
1/10
viskia01 2019 dec. 26. - 20:37:36 1/10
Egy pontot adtam rá! Egyetlen fordulat sincsen benne, a film elindul, meg kell oldani egy problémát, látjuk a lépéseket hogy egyre közelebb vagyunk a megoldáshoz, és a végén a probléma meg van oldva, film vége! Még csak izgalmas sem volt!
Az elején összehívják a csapatot, hogy van vmi hűűű de komoly bűnözö, akit tizen, huszon, harminc éve nem talál senki! Mivel Torrettoék a menők, ezért ők kapják a megoldhatatlan feladatot, hogy meg kell találni, hátha nekik sikerül! Következő kép, üldözik a megtalálhatatlan pasit. A film, az elejétől a végéig hasonló klisékken keresztül megy végig!
A helikopterből, vagy repülőből (nem emlékszem már pontosan) kidobott autók éppen az beton úton érnek földet, úgy, ha jól emlékszem, hogy egy szerpentinen dobták ki őket!
Nagyon rossz film!
smh 2019 febr. 07. - 09:01:36
Nagy csalódás volt ez a film, hónapok óta az első, amit nem bírtam megnézni. 30 perc után átkapcsoltam a Taxi 5. részére (ha már "autós, üldözős") és számomra ezután a film után az bizony élvezetes volt - pedig az a film aztán kapott hideget-meleget bőven és nem a dicséret és elismerés szó szinonímáiból! Egyszer nekifutok még egyszer majd, hátha végig bírom nézni, természetesen addig inkább nem szavazok.
Cleo. 2018 dec. 29. - 10:39:43 Előzmény kinguci18k
A 4. és az 5. is jó, sőt! Nekem az ötödik a kedvenczem, nem hiszem, hogy az valakinek nem tetszik (a Brazíliában játszódós), ha a többi bejön neki.
tobywong 2018 aug. 19. - 21:57:00
Huhhh....hogy és hol is kezdjem....? Charlize Theron mindig bombanő...volt, van, lesz....na de...
Fájdalmas volt, nagyon....de inkább Toretto nagymenő pofavágásai, meg a tigris nyaka....meg a CSALÁD....aminek persze ellenfordul...de nem baj. Nem beszélve arról, hogy a 7. részben megismert Jason Statham főellenségből a film végére testvériség, vagyis tesóság lett, helyet kapva a grillasztalnál. Szegény Han forog a sírjában. Nem lepődnék meg, ha a 9. részben ő lenne a mégsem kimúlt főellenség, amint bosszút áll Toretton, mert ő nem állt bosszút érte, na persze úgy, Charlize beáll hozzájuk, tudjátok, TESÓSÁGBÓL ????....persze ez már az Mont Everest gerincén játszódna, amin csak és kizárólag Lamborghinikkel, meg Skylineokkal hágnának. Ez lesz, más nem lehet, kizárt. Ramseynek meg végre beakasztaná valamelyik sötét lovag...
A logikáról meg inkább nem nyilatkozok, előttem már kifejtették...szóra sem érdemes. 3 szereplő tartotta az embert a székben....megjegyzem, nem Vin Diesel és nem az alap Halálos iramban pereputty. 3/ 10.
6/10
Warthog82 2018 aug. 16. - 14:53:41 6/10
Túl sok benne a fizikai erők totális semmibevétele.Lassan egy sci-fi bohózat már ez a film.De legalább majd minden részében Dom a szádbarágja hogy:legfontosabb a család.Hű de eredeti:-( A vége a legjobb:egy tengeralattjáró üldöz sportkocsikat.Nembaj.A legesleg halálosabb iram 19-re,majd én is beülök a moziba a sok agyhalott mellé.
10/10
PP. 2018 ápr. 01. - 12:16:06 10/10
A 7.3-as értékelés egy kicsit siralmas egy ilyen filmnek. Itt bizonyára a Star Wars és egyéb fantasy világot kedvelők értékeltek. A halálos irambant mint filmsorozatot kell értékelni, nem adott részenként kellene. Ha te megnézed csak a 8. részt és nem láttad az előzőeket, akkor jó, hogy nem fogod érteni, hogy ez miért lett szintén egy remek rész. Kezd áttérni a film a "túlzásba", ahogy a világunk is [ autó chippek meghackelése stb. ]. Ez az egyetlen filmsorozat, amit bármikor szívesen megnézek és remek összeállítása van. Végre egy film, ahol van valami központi érzés [ "család" ], sokan ezt kiparodizálják, de azért nem ennyiből áll. A filmsorozat egésze a barátságra épül, az összetartásra, a családra, aki leszavazza, mondjon már még egy ilyen "realisztikus" [ tehát nem egy Star Wars meg egyéb szuperhősökkel teli majomparádét ] filmsorozatot, amelyikben ennyi részen keresztül sikerül tartani ezt az érzést. Fordulópontokkal teli, elgondolkoztató rész lett. [ Dom intézkedései.. ] Egészen a végéig nem tudhatjuk, hogy mi fog kisülni ebből. Paul kiesése után jó, hogy ennyit kitudtak hozni ebből a részből, sőt... Bőven túl teljesítették az elvárásaimat, amikor az egyik kulcsszereplőt veszítették el. Vin remekül szerepelt, szinte átadott egy olyan érzést, hogy mit érezhetne az ember egy ilyen esetben [ nem foghatja meg a gyerekét, lelövik Elenát. ] Egy remek film, remek szereplőkkel. Ne olyan értékelje, akinek már az előző részek sem tetszettek. Ha valakinek azok is megvannak és már azok sem tetszettek neki, akkor szimplán ne nézze a többit és ne értékeljen, mert nem érti a lényegét.
5/10
stupek2 2018 márc. 16. - 16:47:44 5/10
Kíváncsi voltam mit tudnak még kihozni a témából. Hát, kevesebbet, mint a 7.részben. Van Diesel továbbra is monoton hangon, hangsúly nélkül beszél. Érdekes, hogy "munkaadóját"? vagy "zsarolóját"? bármikor megölhetné, de nem teszi, sőt faarccal nézi végig, hogy "gyereke anyját" (pesti szlogen ) megölik. Ebből a filmből megint kiderül, hogy a kb 120-szal száguldó autók után ugyanolyan gyorsan reped a jég, illetve a tengeralattjáró a bakjáról le tud ugrani csak attól, hogy elindul a hajócsavar, de ez olyan gyors, hogy a víz alatt utoléri az előbb tárgyalt 120-al menő sportkocsikat! Persze mindenki éppen jókor kerül elő, a halott nem halott és hasonló meglepetések....
6/10
sawyerx 2017 nov. 25. - 20:19:59 6/10
A korábbi részek színvonalát hozza, szórakoztató látványfilm, még tûrhetõ mozis beszólásokkal, kikapcsolódásnak jó volt, semmi több.

7/10
4/10
Aleksandr 2017 nov. 12. - 09:13:04 4/10
Értem én, hogy nem szabad olyan mélységeket várni, mint egy Eredetben, olyan fordulatokat, mint a Mementoban vagy olyan színészi játékokat, mint a Szemtõl Szembenben, ez egy sima Hollywoodi agyzsibbasztó, de már abból is borzalmasan gyenge... Persze ha nem lenne rá igény, nem lenne már 8. része is. Nulla sztori, gyenge színészi teljesítmények, látvány is azért helyenként nevetségesbe csap át (felgyorsítás? 1985-ban a Knight Riderben oké, de manapság? :-D ) arról meg nem is beszélnék, hogy mennyire irreális pár jelenet.
offtopic
McJames 2017 nov. 05. - 16:52:00
off
Többen mindig elfelejtik, hogy kinek a pap, kinek a paplan, vagy vmi ilyesmi... Ettõl függetlenül, ha valakinek valami nem tetszik, azt minden további nélkül el lehet, és kell fogadni, de ha úgy mond véleményt, hogy nem is látta azt, amiról szó van, az egyszerûen csak sznob.

Ezeket a filmeket nyugodtan fel lehet fogni úgy, hogy modern mesék. Nem biztos, hogy a történet, a cselekmény és/vagy annak kibontása teljesen logikus vagy "ugrás" nélküli, és persze, hogy vannak jó és kevésbé jó mesék, de itt a lényeg az (is), hogy végül gyõz a jó. Bármennyire is nem tetszik egyeseknek, ezek a filmek az adott környezetben igenis komoly értékeket közvetítenek, persze a szórakoztatás mellett.
Aki meg nem szereti a mesét, annak nem muszáj néznie, nézzen drámát, mûvészfilmet vagy bármit, amit szeret. Ahogy mondtam, nyugodtan mondja el, hogy ez nem az õ filmje volt, de csak azért, hogy a "hangját" hallassa, vagy mert feltétlenül muszáj megmutatnia, hogy mennyire a "high class culture" területén van (vagy szeretne) otthon (lenni), és ahhoz képest "ez" mennyire gyenge/0/zéró stb., hát annak semmi értelme nincs, a saját lejáratásán és a mások ok nélküli (mondhatnám: oktalan) megsértésén, ill. szórakozásának el/meg-rontásán kívül. Persze, ha troll az "illetékes", az más, mert annál alább nincs. Létezésük tény, de észrevenni azokat csak annyira kell, mint "tehénszart a legelõn": nem kell belelépni... :)
Man3 2017 okt. 02. - 07:00:22
Nagyon jók a halálos iramban sorozatok.Negyedik résztöl nézem,mert ugyebár az elsõ három semmit nem érnek.Remek,izgalmas és akciódús.Várom a kilencett :) 10/10
Összes hozzászólás