Film

Idegpálya /Nerve/

magyarul beszélő, amerikai thriller, 96 perc, 2016 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

137 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Játékos vagy Néző vagy?
A középiskolás Vee (Emma Roberts) nem az a kimondottan bevállalós típus, megszokta, hogy inkább csendben, a háttérből figyeli az eseményeket. Egy nap azonban barátai unszolására benevez egy népszerű online közösségi játékra, az Idegpályára, ahol a Nézők határozzák meg, milyen vakmerő feladatokat kell teljesíteniük a Játékosoknak élő, egyenes adásban.
Vee a New York-i éjszakában összetalálkozik a titokzatos idegennel, Iannel (Dave Franco), akiről hamarosan kiderül, szintén az Idegpálya játékosa. A Nézők egyből felfigyelnek rájuk és irányításukkal már együtt kell végigcsinálniuk a vadabbnál vadabb feladatokat. A páros néhány óra leforgása alatt óriási népszerűségre tesz szert az internetes szurkolótábor körében. Ám ami ártalmatlan versengésnek indult, hamarosan adrenalintól túlfűtött hajszává alakul - a Nézők egyre követelőzőbbekké, a feladatok egyre veszélyesebbekké válnak. Vee számára pedig már nemcsak a hírnév és a győzelemért járó pénz, hanem annál sokkal drágább dolog: az élete a tét.

Bemutató dátuma: 2016. szeptember 22. (Forgalmazó: Freeman Film)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Vélemény:


március 3. 13:48
Tetszett a pörgős, videoklip-szerű rendezés, a képek, a zene.
A történet elég lapos, a színészek játéka felejthető.
Az mondjuk idegesítő, hogy amikor mintegy valamilyen eszköz ( tablet, telefon, számítógép...) \"szemén\" keresztül látunk valakit, akkor a feliratok hol fordítva, hol meg számunkra olvashatóan - tehát elvileg a szereplőnek fordítva - jelennek meg.

A vége szinte nevetséges.
Egyszer meg lehet nézni, de nem muszáj.
Nálam ez 4/10.

február 25. 22:20
Jajj, mennyi az önjelölt, magát "kritikusnak" képzelő majom van ebben a topikban is. Itt is megjelenik a csak e film lehúzásáért regisztráló nem normális. De most komolyan, vannak még ekkora hülyék? Vagy az alattam lévő is, aki a kemény 2 hozzáfosásával csak a helyet foglalja. Kíváncsi lennék hanyadik nickje már ez...
Emiatt örülök, hogy nincs sok hozzászólás a filmhez, így nem kellett sok baromságon átrágni magamat. Nagyon érdekes, hogy egyre több filmet értékelnek csak vagy 10-re, vagy 1-re. Ezt is. Nem hinném, hogy ne tudnánk egy ranglétrát felállítani és ezek alapján értékelni az általunk látott filmeket/sorozatokat. Az is hihetetlen, hogy sokan egy sorozatot értékelnek egyetlen megnézett évad alapján. De ő már az egész sorozatot értékeli. Én csakis évadonként értékelem a sorozatokat és a végén (ha már vége van) egy összegző értékelés alapján az egész sorozatot. Na, de ez nem ide tartozik.

KIS SPOILER IS LEHET MOSTANTÓL!!!
Érdekes film volt, tetszett a története. Simán el tudom képzelni, hogy a jövőben (nem feltétlenül a közeliben) ilyet is fogunk tapasztalni az interneten. Hiszen megjelentek már enne...

február 13. 10:21
Black Mirror akart lenni de nem Black Mirror lett

Bár végig bírtam nézni szinte megszakítások nélkül (ami ezzel a pontszámmal elismerésre méltó), de bár ne tettem volna. Rendkívül szájbarágós társadalomkritikának szánták, de egy picit túltolták. Meg lehetett volna ezt oldani kevesebb látvány, és izgalmasnak szánt jelenet nélkül is - sokkal jobban. Egyáltalán nem tudtam aggódni a szereplőkért, nem tudtam komolyan venni a fenyegetéseket, nem izgultam egyáltalán. Inkább végig kínos feszengések közepette néztem a rengeteg ellentmondást.

SPOILER

Néhány kérdés felmerül bennem.
- Mi értelme volt a halott fivérnek? Csak arra volt jó, hogy fel lehessen a főhős csajnak emlegetni egyszer-kétszer, hogy "bezzeg a bátyád..."
- Végülis miért nem lehetett szólni a rendőröknek? Az egész New York City ezen az appon lógott, nem volt egyetlenegy rendőr sem aki látta volna, vagy egyetlen ember sem aki aggasztónak találta és szólt volna a zsaruknak?
- Azok a filmek, melyekben az egész cselekvényt egy Linux Terminálba pötyögött néhány paranccsal oldanak meg nem lehet 5/10-től jobb.
Legalábbis ez a meglátásom.
Adott...

Összes hozzászólás