Film

Legendás állatok és megfigyelésük /Fantastic Beasts and Where to Find Them/

magyarul beszélő, angol-amerikai fantasy, 140 perc, 2016 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

128 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Göthe Salmander (Eddie Redmayne) professzor, a bűvös fenevadak és bestiák szakembere New Yorkba érkezik. A muglik között bujkáló varázslók és boszorkányok közösségének segítségével keresi a városban élő szörnyeket.
És talán meg is találja őket...
A Harry Potter-világ feltámad, a történet jó 70 évvel Potter születése előtt játszódik: a nézők a varázslatos kalandok közben a varázsvilág múltját is megismerhetik.

Bemutató dátuma: 2016. november 17. (Forgalmazó: InterCom)

Stáblista:

Szereplők

Göthe Salmander
Credence
Henry Shaw
Seraphina Picquery
Gnarlack
Jacob Kowalski
Göthe Salmander magyar hangja
Credence magyar hangja
Henry Shaw magyar hangja
Seraphina Picquery magyar hangja

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Oscar-díj (2017) - Legjobb jelmeztervezés
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb látványtervezés jelölés

Vélemény:


március 27. 13:42
Nagyon gyenge. Szinte történet sincs. 6/10

március 26. 18:09
Volt bennem aggodalom, mit lehet kihozni ebből, de bíztam Rowling tollában, és nem csalódtam: a történetbe szépen beépült (nem is nagyon elrejtett) univerzális erkölcsi leckék és tanulságok, pont a kamaszok befogadóképességéhez igazítva.

Sajnálom, hogy a csinnbum filmek annyira felemelték az ingerküszöbünket, hogy ilyen szép filmeket is tele kell tömni töltelék akciójelenetekkel, de ez nem a film hibája, hanem a koré, amelyben elkészült. (A mindig is mozgalmas és fordulatos James Bond sorozat régebbi filmjeit tavaly vetítette a magyar tévé. Még a magamfajta vén szivarok is kissé vontatottnak találták a hatvanas években készült darabokat, hát még a gyerekeim generációja).

március 26. 17:13
Sajnos ez a film nem sikerült jóra...
A mai filmekben igyekszenek a nézőt \"ébren tartani\", főként a látvánnyal. Ebbe viszont annyi minden bele van sűrítve, hogy szabályosan rossz nézni.
A történet jó lenne, csak kissé átláthatatlan, és sokkal többet és jobbat is ki lehetett volna hozni belőle. És még egyszer mondom, mivel a látvánnyal és a történésekkel akarják lenyűgözni a nézőt, ezért semmi más nem is történik benne. Pont emiatt unalmas.
És az a szomorú, hogy az ilyen filmek érik el manapság a legjobb értékelést. Érzelmek nem nagyon vannak benne, csak a robbanások, hanghatások, akció.
A Harry Potter filmekhez képest ez semmi... max egy csalódás.

Összes hozzászólás