Film

Mindenki

magyar kisjátékfilm, 25 perc, 2015


Értékelés:

172 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

1991-et írunk, a 10 éves Zsófi új iskolába kerül. Az új helyen sok minden idegen és furcsa, de van remény: Zsófi bekerül az iskola híres kórusába, és összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban. Még nem is sejti, hogy hamarosan Lizával együtt kell szembeszállniuk a kórusvezető Erika nénivel, aki nem olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Oscar-díj (2017) -

Vélemény:


április 6. 21:53
Én belelátok egy filozófiai dilemmát a filmbe. Adott 3 alternatíva:
-a tehetségesek felhúzzák magukkal a kevésbé tehetségeseket, akik csak passzívan vesznek részt a tevékenységben
-a tehetségeseket és nem tehetségeseket elkülönítik
-együtt dolgoznak, de így a kevésbé tehetségesek lehúzzák a tehetségeseket

Vagy hogy kicsit távolabbról nézzük és egy másik példával éljek, mi van ha van két gyereked, az egyik nagyon buta, a másik pedig nagyon okos
Hogy fogod a gondoskodást és az anyagi javakat elosztani kettejük között.
Ha egyformán osztod el ezeket akkor a butára nem jut elég energia és segítségre szorul majd egész életében, a másik gyereked sikeres lesz, de csak az átlagember szintjén.
Ha a butára fordítod a legtöbb időt akkor normális élete lesz, de közben a testvére nem járhat jó egyetemre, nem bontakoztatja ki a képességeit, végül ugyanolyan életkörülményeket érnének el.
Ha az okosra fordítod gazdag zseni lesz belőle, aki segíti a társadalom fejlődését, de a testvére meg életképtelen.

Elsőre lehet, hogy a többség azt mondaná, hogy egyformán kell mindenkivel foglalkozni, de ha közelebbről is megvizsgáljuk a témát már n...

április 5. 20:08
Látom még mindig megy a vita a film üzenetén :-) Én is azt mondom, hogy egyszerűen nem volt több idő kifejteni, hogy a gyerekek miért érezték úgy, hogy fel kell lázadniuk. Ezt a fantáziámra bízom, és nem kezdem el szapulni őket, hogy "hülyék, mert ezzel csak szétverték a kórust". De a kevesebb fantáziával megáldott honfitársaimat emlékeztetném, hogy egy film üzenhet olyat is, amivel nem értünk egyet. Üzenhet marhaságot is. Ettől még a képi megvalósítás ZSENIÁLIS! Illetve találtam pár színészi hibát/gyengeséget, amit a saját verziómból kivágtam. Akit érdekel: youtube: "Mindenki (Oscar-díjas) általam kivágott jelenetek"

április 3. 19:13
A film címe Mindenki.
Egy lehetséges magyarázata, hogy a rövidke történetbe _mindenki_ azt lát bele, amit akar.
*** SPOILER ***
Például Erika néni annyiszor elmondta, hogy "mi vagyunk a legjobbak", hogy nem lehet nem gondolni a multikulti cégek hazai vezetőire, akik állandóan ezt a legjobb dolgot mantrázzák.
*** SPOILER ***
De lehet a történetbe belelátni tehetséggondozást, csapatmunkát, megszállottságot. ki mit szeretne.

Összes hozzászólás
2017. június 8.Balatoni Kalauz Ha nyár, akkor Balaton! Összegyűjtöttük a legjobb programokat.
x