Film

Mindenki

magyar kisjátékfilm, 25 perc, 2015


Értékelés:

161 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

1991-et írunk, a 10 éves Zsófi új iskolába kerül. Az új helyen sok minden idegen és furcsa, de van remény: Zsófi bekerül az iskola híres kórusába, és összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban. Még nem is sejti, hogy hamarosan Lizával együtt kell szembeszállniuk a kórusvezető Erika nénivel, aki nem olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Oscar-díj (2017) -

Vélemény:


március 17. 07:13
Remek írás, zseniális csattanóval. Be is illesztettem linkjét a posztom linkszekciójába.

március 11. 17:23
Ennek a filmek nagy problémája persze a rövidsége is. Számtalan dolog nincs benne / nincs kifejtve, de ez a feltevésed:
"tehát mi van, hogy ha a kislányból a filmben sok gyakorlással jó énekes válhatna, behozva a jelenlegi lemaradását a többi szuperénekeshez képest, de már az elején elkaszálja a tanára, mert nem instant zseni. Tehát jelenleg valóban gyengébb, de munkával behozná a lemaradását." - kap választ. Hisz Erika néni mondja, hogy hajlandó külön foglalkozni a lánnyal, és fejleszteni.

március 11. 15:56
"Amivel részben nem értek egyet, hogy ha jól értem azt mondod már a suliban derüljön ki, hogy kinek hol van a szintje és fogadja el a kölök, hogy azt a szintet nem fogja tudni átugrani (soha), ez így természetes. Ebben ott látom a veszélyt, hogy mi van, ha azért teljesít rosszul a gyerek, mert rosszul ítélik meg a még csak kibontakozóban lévő képességeit...tehát mi van, hogy ha a kislányból a filmben sok gyakorlással jó énekes válhatna, behozva a jelenlegi lemaradását a többi szuperénekeshez képest, de már az elején elkaszálja a tanára, mert nem instant zseni. Tehát jelenleg valóban gyengébb, de munkával behozná a lemaradását."

Kérdés, hogy az iskola feladata-e az ilyen jellegű "lemaradás" pótlása. Mert szerintem nem. A támogatott tehetséggondozás járjon a tehetségnek. Ha valaki a tehetség hiányát munkával és gyakorlással pótolná, akkor a szülő legyen az, aki megteremi meg ennek a lehetőségét. Írassa be énektanárhoz vagy színitanodába, aztán hadd szóljon.

Összes hozzászólás