Norman: Egy New York-i szélhámos mérsékelt felemelkedése és tragikus bukása

Bakancslistához adom
Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer
izraeli-amerikai dráma, 117 perc, 2016

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Norman Oppenheimer teljesen jelentéktelen, hétköznapi ember. Magányosan éli életét New Yorkban, a hatalom és a gazdagság árnyékában, miközben opportunista módon mindent megtesz annak érdekében, hogy helyzetbe hozza magát. Egy nap cipővásárlás közben találkozik és megismerkedik Micha Eshel izraeli politikussal. Norman élete három évvel később váratlan fordulatot vesz, amikor a barátjából, Eshelből hazája miniszterelnöke lesz. Norman hamarosan egy geopolitikai dráma középpontjában találja magát.

Stáblista:

Szereplők

Norman Oppenheimer
Micha Eshel
Phillip Cohen
Alexandra (Alex) Green
Bill Kavish
Rabbi Blumenthal
Srul Katz
Arthur Taub

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
sexykex 2019 máj. 15. - 18:11:55 5/10
Norman: Egy New York-i szélhámos mérsékelt felemelkedése és tragikus bukása. Gyönyörű cím! Szeretem a szélhámosokat mindaddig, amíg nem engem vernek át. És mit kaptam? Egy folyton kavaró balféket, aki élete nagy fogását is alaposan elcseszi. Nézhetetlen? Nem, de egészen mást vártam. Ez inkább nyújt betekintést a politikába, a New York-i zsidó közösség életébe és Norman Oppenheimer – egy elképzelt ambiciózus fickó – hétköznapjaiba.
9/10
Alsónadrág 2017 dec. 19. - 01:02:20 9/10 Előzmény Bubus53
Nagyon jó film a felkapaszkodás és lezuhanás lehetõségérõl, valamint arról, hogy egy 2000 dolláros cipõnek nem lehet ellenállni. Bizonyos helyeken ez már korrupciö. Nem itt.
Bubus53 2017 máj. 12. - 17:05:17
Hát ez is nesze semmi fogd meg jól: Norman Oppenheimer egy teljesen jelentéktelen, hétköznapi ember, aki összebarátkozik egy politikussal, amikor az élete mélyponton van. Három évvel késõbb utóbbiból befolyásos államférfi lesz, a legfontosabb ember a világon, s ezzel egyidejûleg Norman élete is drámaian megváltozik: jó és rossz értelemben egyaránt.