Film

Puccini: Pillangókisasszony

157 perc, 2016 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

A hagyomány szerint december 7-én, a milánói védőszent, Szent Ambrus ünnepén tartja évadnyitó előadását a Scala. A 2016-2017-es ünnepi szezonnyitó koncerten Giacomo Puccini operája, a Pillangókisasszony hangzott el. A csodálatos neoklasszicista stílusban épült operaházban a dramaturgiai kivitelezésnek köszönhetően eredeti, vakmerően innovatív formában csendült fel a szerelmi operák egyik gyöngyszeme. Ez az est egyfajta ?bocsánatkérés? a zeneszerző felé, ugyanis 1904-ben a Scala színpadán mutatták be a művet, ám a kitörő siker helyett az előadás csúfos bukással végződött. A Puccini által többszörösen átdolgozott és lerövidített opera 1906-ban Budapesten már nagy sikerrel debütált a szerző jelenlétében.
Cso-Cso szan és Pinkerton megható története a szerelmi tragédiák sorából kiemelkedik. A végső kétségbeesés és a remény utolsó morzsájának elvesztése, szívbemarkoló megoldáshoz vezeti a szerelmes gésát
Cso-Cso szan (Madama Butterfly) - Maria José Siri
Suzuki (szolgáló) - Annalisa Stroppa
Pinkerton (amerikai tengerészhadnagy) - Nicole Brandolino
A Scala zenekarát az operaház zenei igazgatója, Riccardo Chailly vezényli, az előadást rendezte Alvis Hermanis.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Pillangókisasszony (Cso-Cso Szan)
F.B. Pinkerton

Alkotók

Vélemény:


2017. június 13.Nyári Fesztiválkalauz - Június Összeállítottunk egy folyamatosan frissülő válogatást az idei nyár fesztiváljairól.
x