Film

Toni Erdmann

feliratos, német-osztrák vígjáték, 162 perc, 2016 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

41 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Ines fiatal üzletasszony, aki csak nemzetközi karrierjének él. Apja, Winfried aggódik lánya steril és boldogtalan élete miatt, és elhatározza: újra vidámságot csempész Ines mindennapjaiba. Műfogsort és parókát ragad, és Toni Erdmannként jelenik meg Ines bukaresti irodájában. Tárgyalásokon, fontos fogadásokon és munkavacsorákon is felbukkan, és egyre kellemetlenebb helyzetekbe hozza lányát. Ines szeretné lerázni Toni Erdmannt, de a férfi nem tágít. Komikus és kínos pillanatok követik egymást, és Ines kezdeti idegessége ellenére kénytelen rádöbbenni, hogy a vidámság és szeretet nélküli élet értéktelen.

Bemutató dátuma: 2016. szeptember 29. (Forgalmazó: Cirko Film)

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Cannes-i fesztivál (2016) - Arany Pálma jelölés: Maren Ade
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb idegennyelvű film jelölés

Vélemény:


2016. december 29. 10:56
off

azoknak tetszik a film, akik hasonló lelki görcsökkel küzdenek, de már eljutottak oda, hogy nem félnek ezeket felismerni (legalább másokban)
akik még ott tartanak, hogy rettegnek a saját sebzettségüktől, sebezhetőségüktől, azoknak nem tetszik.
akiknek egész más bajuk van, azoknak sem tetszik

2016. november 19. 13:11
SPOILER IS VAN BENNE:
Tegnap láttam a moziban, és yoolieval értek egyet! Nagyon jó volt, és engem is végig lekötött, 3 óra csak úgy elröppent!
Elhűltem, hogy a többi hozzászóló milyen gyenge pszichológiai érzékkel van megáldva, meg hogy egyáltalán melyik bolygón élnek. Igen...vannak ilyen apák is, sőt, még sokkal kínosabbak is! Ettől függetlenül az embernek az apja az apja marad, és nyilván a nőnek is volt egy hiányérzete az életét illetően, és talán ezért sem küldte haza az idióta apját (plusz a fickó teljesen magára maradt, hogy meghalt a kutyája is). Ja, és valaki írta, hogy mindkét főszereplőnek pszichiáterre lett volna szüksége...igen, mert te olyan normális vagy...persze. Inkább az számít ritkaságnak, ha valakinek nincsenek lelki problémái. Sőt, aki azt állítja magáról, hogy ő "normális", és leszól mindenféle "furcsa" viselkedésmintát, általában neki vannak a legnagyobb önértékelési problémái, és gőzerővel próbálja kiirtani magából mindazt, ami a társadalomnak szemet szúrna. Az ilyen emberekről azt gondolom, hogy feladják az egyéniségüket, hogy egy igencsak kifogásolható értékrenddel bíró társadalomnak feleljenek meg. Mi ...

2016. november 19. 00:45
Nagyon jó film,az,hogy van aki nem fogta fel az üzenetét nem a film hibája! Vannak ugyan benne jelenetek amik csöppet sem hiányoznának belőle és azt sem értem miért hiszik a rendezők,hogy a meztelenkedés már muszáj hogy benne legyen egy mai filmben,ezek nélkül remek mozi lenne. A csajszi remekül játssza a megkeseredett fiatalt,az apa meg remekül játssza azt aki megmutatja neki,hogy nem csak ebből áll a világ,vannak még értékes dolgok. A végén nagyon azaonosulni tudtam a lánnyal,amikor rájön a dolgok lényegére.

Összes hozzászólás