Film

Váratlan szépség /Collateral Beauty/

magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 94 perc, 2016 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

57 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Egy sikeres New York-i cégvezetővel (Will Smith) szörnyű tragédia történik, melynek hatására megváltozik az élete. Nem bírja elviselni a vele történtek súlyát, megcsömörlik mindentől, ami addig körülvette. Egyre távolabb sodródik addigi világától... már olyan messzire, hogy régi barátai az újabb tragédiától félnek.
Tervet készítenek a megmentésére. Veszélyes, kockázatos tervet, amely a legvégsőkig feszíti a húrt: de talán segít, hogy a szenvedő szembenézzen az élettel - ha megéri.

Bemutató dátuma: 2016. december 22. (Forgalmazó: InterCom)

Stáblista:

Szereplők

Linkek:

Vélemény:


március 19. 20:42
Mély, elgondolkodtató film... Nekem tetszett W.S. alakítása, át tudtam érezni. Hatásvadász film valamennyire, de azért nem esik túlzásba. Helen csodás volt, Norton és Kate is hozta a színvonalat. Az aláfestő zene is nagyon tetszett.
Spoiler:
Nekem se esett le először, de a 3 színész tényleg nem ember. Nem csak Will-nek, 4-ük közül egyiküknek sem véletlen (ők) jelennek meg (mint segítség, mankó). A legvégén ugyebár eltűnnek, viszont többször is van rá utalás, pl, az gelején, amikor Norton bemegy a színházba, majd elköszön, Helen odasúg Knightly-nak: "jól csináltad". Kate sem véletlen "kezdi el pátyolgatni" a fekete srácot, hisz fél, hogy kifut(ott) az időből, Norton a Szeretetet, a lánya miatt, a harmadik társuk pedig ugyebár a Halállal "beszélve" békél meg a helyzetével. Nem csak Will, de mind segítségre szorultak... Szép film. Tetszett a vége is. Nem túl giccses, de kedves, elég életszerű.

március 19. 13:10
elgondolkodtató kitűnő film! - Will Smith és Norton is szokatlan ebben a szerepben de hitelesek..Helenért pedig rajongok! :) (Knightleyt sosem kedveltem)
elgondolkodtat az életben fontos dolgokról - szeretet idő halál..ez összeköt minden egyes embert itt a földön - szeretetre vágyunk több időt szeretnénk és félünk a haláltól..
***spoiler*** ..a szeretet akkor is benned van ha nem akarod ha tiltakozol ellene..nem Te irányíthatod mikor és kit szeretsz..
valóban Howard barátainak is szüksége volt segítségre - de vajon azok hárman színészek voltak? Howard csupán képzelődött mikor látta hármójukat a hídon? Helen Mirren mondja: sikerre és tapsra vágyik és akár egyedül is elvállalná mindhárom szerepet..ez utalhat arra h ők hárman színészek voltak - viszont ő az aki Madeleine mellett ül a kórházi padon és mondja ki a bölcseletet: vedd észre az élet váratlan szépségeit! most akkor hogy is van ez??? ***spoiler vége***
http://www.what-song.com/Movies/Soundtrack/102030/Collateral-Beauty
a film vége számomra egy váratlan fordulat - ami egyben maga az élet váratlan szépsége! :)

március 17. 16:57
Meglepett, hogy ilyen kevés hozzászólás érkezett egy ilyen remek filmhez. A trailer megnézése óta nagyon-nagyon vártam már, hogy megnézhessem, bár a sok negatív kritika kicsit elszomorított. Nekem viszont nagyon tetszett. Eredeti, egyedi film, mély gondolatokkal, amelyek néha nincsenek teljesen kifejtve, de talán nem is baj, mert így minden néző kicsit az Ő világára formálhatja őket. Mindenkinek más jelentéssel bír, mindenki más szereplőt zár a szívébe, attól függően, kiben ismer magára. A szereplőgárda ragyogó, Smith megint nagyot alakít, bár tőle már joggal el is várom A boldogság nyomában és a Hét élet után. Mély, igaz, emberi fájdalmat ad át a film, ami nem tud rajtunk kívül élni, egy óra után már teljesen belénk ivódik. Nagyon szépen mutatja be a gyász okozta veszteséget, a keletkezett űrt, az ürességet, az érdektelenséget a világ dolgai iránt. Sok más filmmel ellentétben a vége olyan nagyon tökéletesre és váratlanra sikeredett, ami méltó lezárása volt egy egyszerre léleképítő- és romboló drámának. Néha kicsit hatásvadász, néha kicsit közhelyes, de olyan nagyon emberi és szerethető, hogy még ezt is megbocsájtjuk neki. Nálam 9/10

Összes hozzászólás