A felhők fölött 3 méterrel

Bakancslistához adom
Tres metros sobre el cielo
spanyol romantikus dráma, 2010

Értékelés:

368 szavazatból
Szerinted?

A történet két különböző világban élő tinédzserről szól. Egy valószerűtlen kapcsolat krónikája, ami gyakorlatilag lehetetlen, mindazonáltal elkerülhetetlen. Babi tehetős felső középosztálybeli családból származik, aki korlátok közt nőtt fel, jól nevelt, ártatlan és betart minden szabályt. Hache ellenben lobbanékony, lázadó alkat, és megbízhatatlan természet. Állandóan keresi a veszélyt, folyamatosan harcban áll mindennel és mindenkivel, illegális motorversenyeken vesz részt. A két fiatal megtapasztalja az igazi szerelem érzését.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
pihes 2022 febr. 06. - 14:45:53 6/10
Megy a nyali-fali meg a gyorsulás, nem semmi. Nem néztem belőle ki többet.
Egy reális képet festenek a végére!

6/10
10/10
parduc100 2021 szept. 05. - 22:35:18 10/10
Felhők fölött 3 méterrel 1-2
Külön-külön egy-egy látványos. szenvedélyes, romantikus film, együtt azonban sokkal többet ad.
"Az ember egyszercsak azon kapja magát, hogy a környezetében senkiről sem akar példát venni" - kezdőik az első rész. Azt hiszem, mindannyian megéltük ezt a kort, a lázadás korát, amikor mindig mindennek különleges jelentése van, amikor minden ellenünk esküszik össze, amikor mindannyian ki akarunk törni..
Aztán ez is elmúlik, és kérdés, hogy mi marad.
Csalódás? Üresség? Változás?
Vajon egy alapvetően szabálykövető személyiség - Babi - hogyan éli meg mindezt? Nagyon összetett ez a vívódás, ő az, aki továbblép és mégis ő az, aki nem tud továbblépni. Hátat fordít mindenkinek, aki számít rá, de mégsem tud elszakadni.
Egyszerűen nem tudtam vele együttérezni.
Persze, csak arról lehet szó, hogy végig egy merev természet, akinek adódott egy lehetőségi kilépni a személyiségéből, de ez az ifjúkori intenzitás csak ideiglenesen nyomhatja el a valós énjét.
És ha már Babi, itt van ez a srác is, H., aki kissé nehezen uralkodik az indulatain meg hát az izmain, és tehetséggel teszi tönkre a kapcsolatait... apró #spoiler, hogy az ellentétek vonzzák egymást, a kérdés csak az, mennyire lehet ez a kapcsolat tartós...
Aztán ott van a lány tökéletes családja, akik pont olyanok, mint sokan közöttünk: másokat néznek le, miközben a felszín alatt nem minden olyan kerek...
Ha azt hisszük, a film vége csakis happy end lehet, hát tévedünk. Mert olyan, mint az élet: számítunk valamire, kapunk valamit, mégha nem is teljesen azt, amit várunk...
És amikor arra számítunk, hogy na, majd a 2. részben! akkor majd rádöbbenünk, hogy nem, a 2. rész sem válik kiszámítható szerelmi történetté... ez az az életkor, amikor rádöbbenünk, hogy az ifjúkori lázadás mégsem halálos, és amikor azt hisszük, mindennek vége, akkor is van tovább.....

kíváncsian várom a 3. részt :)

1: https://www.youtube.com/watch?v=RksDvUbtepg
2: https://videa.hu/videok/film-animacio/felhok-folott-3-meterrel-2.-lGofEQuiO9pL6VAC?fbclid=IwAR1xvhrkDYjwWx_7iSIxELT7SZGM3oYORKk2-c16kjTfWQbcBlK9lntH0Ho
10/10
Lili87 2021 aug. 30. - 04:28:31 10/10
Absolut nem tini film!! Legjobb romantikus film, amit eddig láttam!! Felnőtt fejjel is van mondanivalója… Sok embernek nem megy át a “ tinifilm”!! Meg kell érni erre is… Érzelmi intelligencia ;)
port_boy 2021 febr. 14. - 20:43:59
Én csak azt nem értem, miért elemzik egyesek ezt a vackot hosszan, LOL
1/10
Totyabatyo 2018 máj. 18. - 15:09:30 1/10
Bugyuta tinilány film, felnőtt fejjel már a főszereplők minden döntése idegesítő, ésszerűtlen és rossz.
airsheep76 2017 okt. 26. - 09:25:31
Ez tipikusan az a film amit kizárólag 20 éven aluli lányoknak ajánlok.
Õt le lesznek nyûgözve tõle, a világ egyik legjobb filmjének fogják tartani. Az itteni hozzászólásokat is elnézve, itt is kizárólag a fiatal hölgyek pontozzák fel a filmet.
Aki idõsebb, tapasztaltabb, keresztülment már esetleg keményebb dolgokon is, az egy átlagos, talán bugyuta tinifilmnek fogja látni. Lehet hogy 15 perc múlva le is állítja és nem nézi végig, ez esetben azt kell mondanom nem vesztett semmit.
Röviden összefoglalva, ez a film kb. a Házibuli és a Grease méltán eltitkolt szerelemgyereke. Ha már spanyol film kell, nézd meg a Torrentét, azon legalább röhögni is lehet.
1/10
babolatt 2017 júl. 16. - 09:50:28 1/10
Másodjára sikerült úgy-ahogy végigszenvednem ezt a filmet, ami annyira tizenéves kislányok ábrándos elképzeléseihez idomul, hogy az már fájdalmas.

Az ilyen Hugo féle közveszélyes donorjelöltek szoktak menetrendszerûen felcsavarodni valahol egy fára, jobb esetben csak szörnyethalni, rosszabb esetben ártatlanok életét is elragadva.

Az egész sztori túljátszott, melodrámába oltott giccs a teljes valószerûtlenség határán, ahol tinédzserek hiszik azt, hogy a világ fekete-fehér, és õk vannak minden középpontjában. Néhol már kínomban röhögtem, annyira szörnyû volt az egész.

A film lényegi része a fõhõs gyerek testének minél többszöri megmutatása, mondjuk annyiban hihetõ, hogy hihetetlen agressziót áraszt az egész figura, még a mosolya is vicsorgás.

Az ilyen alakok verik és használják tárgyként a nõket, kontroltalanok, képtelenek az érzelmeiket uralni (mint a filmben többször is látható), nagyjából egy sértett öt éves szellemi és érzelmi szintjén élnek és kommunikálnak.

Egyetlen õszinte, hihetõ gesztusa sincs, bár az egész filmnek sincs, itt a szerelem nõk medencébe dobálása, felpofozása, verbális provokálása, agresszív irányítása.
Minden, de minden, amit ez az alak csinál, egy villogó vészjelzés, - Anyám, fuss jó messzire! - de természetesen, egy szomorkodó \"Megjavulok\" - ígérettõl a két bites fõhõsnõ szerelmesen elmotorozik vele a naplementébe.

Egy keménykedõ tinédzser horda-srác játéktere minden - és számomra ijesztõ, hogy ezt vonzónak és követendõnek állítják be pusztán azzal, hogy mindeközben minden rettentõ trendi, és látványos, és hangos, és Valentino, meg Chanel, meg milliós motoros körítésben látható, modellalkatú fiatalok tálalásában.

Persze pusztába kiáltott szó, mennyire manipulatív, hazug és káros ez az egész film, ez nem tántorítja el a célközönséget. Az ilyen vizuális szemét illik tökéletesen korunk hõsregényei közé, mint az Alkonyat, meg a Szürke ötven árnyalata.
:(
8/10
Beatrix Hegyes 2016 okt. 31. - 14:50:14 8/10
A téma egy kicsit elcsépelt, a jó kislány, és a rossz fiú találkozása. Egyes részel nagyon elvannak húzva, az elsõ közös jelenetnél rögtön tudni lehet Hugo és Babi sorsa.
Érdekesen hagyta szenvedni pket egymás nélkül az író .Babi hihetetlen módon , már-már görcsösen ragaszkodik a megszokott világához a jóhoz a szabályoshoz . Ezzel szemben ott áll Hugo vagy H. aki minden pillanatban vonzza a rosszat, teljesen ellentétes negatív flörtöt alkalmaz ami annyira fekete hogy már szinte mosolyogni akar az ember. Claudio az apa teljesen más érték szemlélettel rendelkezik mint neje Rafaela.
Vívódik az egész filmben a jó és rossz érdekesen alakul a vége, a folytatásban nagyobbat csalódtam mint az elsõ rész végében..
Ám összességében nem sikerült éppen rosszul, a motorok, trükkök klasszak, a szereplõk illenek az általuk alakított figurákhoz , a történet íráshoz kellet volna még egy félóra a véglegesítés elõtt :)
3/10
kemeneshát 2016 márc. 07. - 10:57:04 3/10
Imádom a romantikus, csöpögõs filmeket, ezt a filmet sokan ajánlották megnézésre nekem, de egy borzalom az egész. Végig bírtam nézni, mert vártam valamit, ami megmagyarázza ezt a szart, de csak hatalmas kérdõjeleket hagyott bennem a film...

(Az értékelésnél a 3 csillagot véletlen nyomtam, igazából egyet akartam adni ennek a filmnek.)

SPOILER

A fõszereplõ egy vadállat, erõszakos, indok nélkül agresszív, tipikusan az, aki felrúg a hetes buszon, ha hozzáérsz véletlenül. Számomra semmi vonzó nincs benne, taszít az egész lénye. Jó a teste, de kb. ennyi.

A sztori giccses, túlzásokkal teli, életszerûtlen.
A rendezõk izzadságszagúan próbálták létrehozni a nedves álmot, aki rossz fiú, de a szeretett lánnyal kedves, türelmes és végtelenül gondoskodó, kiderül róla, hogy õ egy jófiú volt, de egy trauma érte ez indok akar lenni az agresszivitására(számomra nem az), kidolgozott testû jó pasi, aki bárkit megkaphatna, de õ elsõ látásra beleszeret egy 12 egy tucat, unalmas, szürke egérbe, aki gyûlöli a pasit (ezt megértem), de miután a pasi párszor meghúzgálta a haját a lány is beleszeret(ezt nem értem).
Vannak részek, ahol a szereplõk reakcióit nem tudom hová tenni pl: mikor Csirke meghal a motorbalesetben, Babi nekiesik H-nak, hogy õ tehet az egészrõl (miért???), mert megígérte, hogy elmegy a versenyre és nem ment el? mert, ha ott van akkor biztos ám, hogy nem hal meg, tuti..., ugyanennél a résznél a csaj ahelyett, hogy az állítólagos legjobb barátnõjét vigasztalná, mert meghalt a pasija, szarik rá inkább drámaian elsétál a ködbe. A legjobb barátnõ, pedig némi megszáradt ketchuppal a homlokán téblábol, mikor éppen brutális motor balesetet szenvedtek és a barátja, akivel össze voltak szíjazva belehalt...áh nah mindegy, reggelig lehetne sorolni, hogy mitõl szar ez a film.
Komolyan nem értem, hogy ez miért tetszik annyi mindenkinek.
1/10
Kolompár Vinetu 2016 febr. 27. - 16:38:54 1/10
Én ebbõl öt percet se bírtam nézni. Kb. 12 éveseknek való.
3/10
art.audience 2015 dec. 28. - 07:15:53 3/10
A film idõtartama miatt eleve kétségeim és fenntartásaim voltak...
Végül csak egy részét sikerült megnéznem úgy, hogy átpörgettem.

Vigyázat, korhatáros: max 16 év! Vagy csak 14?

Noha valóban vannak a filmnek erényei és értékelhetõ mozzanatai, kb. mint egy tripla rész valamelyik brazil szappanoperából. Kiszámítható fordulatok, eltúlzott karakterek, életszerûtlenségek... A film bizonyára kamaszodó tizenévesek számára készült.

Érdekesek a vélemények és hozzászólások itt és egyéb helyeken is, például és különösen amennyiben sokszor a filmbeli jóképû rossz-fiú, "motoros fiatalember" védelmére kelnek aki, noha vannak szimpatikus vonásai kissé agresszív: folyamatosan indulatkezelési problémái és dühkitörései vannak (aránytalanul durván viselkedik és idõnként tombolni kezd, mondhatni ön- és közveszélyes)

Egyéb furcsaságok: sokak szerint "kár, hogy a pár nem maradt együtt"; a nem az nem, ezt még a fõszereplõ is tudomásul vette – törvényszerû volt, a lány továbblépjen, már a "váratlan" dramaturgiai fordulatokat figyelve is kiderülhetett, hogy ez lesz a befejezés, nem pedig happy end. Izaura felszabadítására nem akarunk gyûjteni? :)

A személyes kedvenc jelenetem a filmbõl amikor a motoros egy kocsmában eredményesen megnyugtatja a lány apját például azzal, hogy neki ez jó mert segít féken tartani a saját indulatait... Ez már-már dokumentumfilm jellegû volt? Különben nem érdemes ellentmondást keresni a film cselekményében, jellemábrázolásában, a dramaturgia összességében, mert csak abból áll: egy giccs, ponyva.

Hihetetlen, mennyi pénzt fordítanak ilyenekre a filmiparban. Profi technikával kivitelezett film különben, ahogyan ahhoz már hozzászokhattunk.

A[z itteni] hozzászólások ás vélemények már önmagukban sokkal szórakoztatóbbak mint maga a film sõt az elolvasásuk sem tart két órán át (és a film megtekintése nélkül is értékelhetõk)
9/10
Catharin 2015 ápr. 27. - 19:04:48 9/10
Nagyon jó film! :) a befejezése miatt mondom,hogy nagyon jó! Végig ideges voltam ,hogy hogy lehet vlaki egy ilyen üresfejû srácba szerelme? nem tudtam feldolgozni,hogy egy tolvaj,bajkeverõs semmirekellõ a srác, a szinkron is tökéletesen passzol hozzá (üresfejû ). De a végére azt mondtam,hogy ez igen,ez így reális :)
A második rész pedig megkoronázza az egészet,az még ennél sokkal ,de sokkal jobb,nagyon életszerû!
.::::::. 2014 dec. 27. - 22:34:55
Nagyon jó film. Annyira életszerû, hogy kiemelkedik a romantikus filmek közül. Szerintem a szereplõi átlagos tinik, akik valójában nem is egymásba szerelmesek, hanem magába a szerelembe, csak ezt kivetítik. Ezért is nem veszik észre hogy valójában össze sem illenek. Nagyon jól ki vannak ragadva a filmben azok a pillanatok amikor szerelmesek lesznek, szinte a nézõ is az lesz közben.
A karakterek viszont nekem nem eléggé kidolgozottak, egyes helyeken nem egyértelmû hogy miért úgy viselkednek, és az agresszivitás is túljátszott, nem teljesen odaillõ. Emiatt nálam 10/8.
1/10
isnovak 2014 okt. 24. - 09:25:06 1/10
Gondolkodtam melyik eszméletlenül buta hozzászólásra reagáljak. "Szeretem, amikor a pasik mernek szeretni.." Ez a mondat mindent elárul arról, hogy azért értékelik az emberek a filmet, mert az életet sem értik. Rengeteg nõ panaszkodik, hogy a párja nem tudja kimutatni az érzéseit. Talán rá kellene ébredni, hogy azért, mert nincs is érzése irántad. De azért visszagondoltam, hogy ez a f@s macsó egész pontosan hol is szeret benne gyönyörûen? Valami eszméletlenül silány élete lehet itt pár nõnek, ha ilyen semmi karaktertõl is odavannak.
Ez az ember 1 büdös értelmes mondatot nem mondott az egész filmben. Motorozik össze-vissza, értelemtõl mentesen.

Lehetne itt vitatkozni arról, hogy miért jó ez a film, vagy miért nem, de szerintem akkor érzõdik az "értéke", amikor melléállítok egy másik filmet, amiben tényleg megvannak azok a dolgok, amiket ebbe csak beleláttok.

Az amirõl ti beszéltek, hogy ki-hogyan tudsz szeretni, az, amikor a férfi karakter nem egy macsó-f@s és még értelmes mondatai is vannak, amikor tényleg magával ragad a film, amikor rengeteg értékes mondatból áll össze a film, amikor tényleg szerelemrõl szól, na az a HÁZ A TÓNÁL. Ha az 10-es, mert 10-es, akkor ez egy 1-es.
eynrg 2014 okt. 21. - 14:17:13
A sok negatív és pozitív hozzászólás "jó reklámot" csinál ennek a filmnek. Szó, mi szó, idõnként valóban durva, és a fõszereplõ srác több alkalommal idegbetegnek tûnik. Ettõl függetlenül a filmnek van egyfajta sodró ereje, megkavarja az érzelmeket (pozitív-negatív irányban), úgyhogy nem egy átlagos film.
1/10
nerine2014 2014 aug. 22. - 12:02:37 1/10
Ez a film rendkívül ostoba és kiszámítható, egy nagyon tipikus fantáziafilm a tinilányok számára. Csomó részénél alig bírtam nézni, hihetetlen, hogy egyszerûen ennyire hülye és irreálisan gyökér legyen benne mindenki.Ez a film egy lehetetlenség,messze elrugaszkodik a valóságtól. Tehát egy gátlástalan, pimasz, arrogáns, erõszakos, etikátlan bunkó és közveszélyes(!!!) Srác a valóságban is egy szemétláda, nem pedig hõs szerelmes, mint az ilyen kamufilmekben. Ez a legnagyobb képzavar, amiben a mai tinilányok szenvednek. Ez úgy szokott történni, hogy mikor a naiv 14 évesek felsülnek, hogy átverték õket (mert ugyan ki a szent lóf*sz is gondolta volna hogy egy tuskó, teljesen érzéketlen divatbuziban csalódni fog) és látják hogy tényleg csak egy üresfejû nyommer, nem pedig udvariassá változott úriember,naponta kutakodnak a neten és idézeteket posztolnak meg hogy ilyen igazságtalan az élet.

A filmben szereplõ fõhõslány buta! Egy éretlen, tapasztalatlan, naiv lány aki minden ok nélkül beleszeret egy érzelmi fogyatékosba, majd a sokszori teljesen nyilvánvalóan vészjósló jelek után is (a srác verekszik, megfenyeget egy tanárt akinek elrabolja a kutyáját, betör egy házba, majdnem kinyír valakit, priusza van és a törvények alapján már börtönben kéne ülnie), tehát még ezek után is folyton eljátsszák ezt a f.ságot, hogy egyszer csak megjelenik az adonisz fiúcska öltönyben a lány meg teljesen odavan, csókolóznak és dúl a láv. Komolyan mondom, gagyibb, mint a Twilight. Érdekes, hogy az megkapta a maga nagy ellentáborát. De még a Twilight-ban is sokkal jobban szerethetõ Edvard Cullen,mert nem annyira agressziv és idegbeteg mint ebben a filmben SZENT TEHÉNKÉNT TISZTELT MÁCSÓ! Komolyan mintha ezt a VV Cristofel gyereket láttam volna végig a képkockákon.

tinilányok... ha valaki lop a táskátokból 50.000 ft-ot, jelentsétek föl! Tudjátok, azt a szüleitek szopják a munkahelyükön,és õk keresik nektek. Meg lehet nem tudjátok, de a lopás törvénytelen és nagy értékûnél börtön is járhat érte. Tinilányok! Ha egy srác felajánlja, hogy 200km/h-val fog száguldozni keskeny sikátorokon és felköt titeket a hátára hogy még csak kapaszkodni se tudjatok, NE ÜLJETEK FEL MÖGÉ! MERT MEGHALTOK!!

Ha a valóságban történne egy motorbaleset v melykötök szerettével,lehet kétszer megondolnátok hogy,újra szorosabb kapcsolatot ápoljatok v kivel aki örülten motorozik,mert a filmben ezt a stilust nyomatták,ja és még arról nem is beszélve hogy ezzel nemcsak a saját életüket de egy második személyét is veszélyeztették,ami sokkal nagyobb felelöség,igaz a mai fiatalokba nincs felelöség érzet,csak a pörgés és az éljünk a mának,akkor meg nem kell sirbakolni ha ilyen történik,ami amúgy is kiszámitható könnyen..

Egyáltalán nem tudtam együtt érezni a sráccal, se a lánnyal, se azokkal, akik teljesen elme roggyantan viselkedtek az egész film alatt. És ha egy filmben mindenki hülye, és komolyan veszi magát a film akkor ki a hülye? A forgatókönyvíró, mert aki ezt írta, az csakis egy agyonszofisztikált elvakult mûvészi alkat lehet, a szó legrosszabb értelmében.Csak az egész után az volt a leginkább lesújtó számomra, ahogy láttam, hogy csomóan mennyire kajálják az ilyet.Életem egyik legrosszabb romantikus filmje volt!
2/10
gyereamozibabe 2014 aug. 05. - 16:37:35 2/10
10/2 Sajnos megnézette velem a csajom. Szörnyen unalmas. A srác szép benne, aláírom. De egy épkézláb mondat nem hagyja el a száját. Kb olyan bamba, mint C.Ronaldo... és olyan mondatai vannak, mintha Balotelli olvasna fel egy receptkönyvbõl. De persze a tinilányok belemagyarázzák a romantikát. Szerencsére a magyar szinkronhang is passzol a sráchoz. Kifejezi azt a mérhetetlen bambaságot, ami a férfiszereplõ mondataiból árad.
Ha valaki nem születettt lánynak, vagy annak született, de elmúlt már 16, kerülje el messzire ezt a filmet. Sajnos nekem még kötelezõen meg kell néznem a második részt is... már hûtöm hozzá a rekesz sört, hogy érzéstelenítsem az agyam.
Mégvalami: ha fiú vagy, és vársz valami szexiset a filmtõl, akkor rossz helyen keresed. A fõhõs lányka a közelébe nincs a palinak. -gondolom ez valami marketing-bullshit, hogy minél beleélhetõbb legyen az átlagtininek, hogy szóba áll vele egy ilyen bamba szépfiú. Olyan mint egy Pierre Woodman pornófilm, ami a dagadt pasiknak jelenthet élvezetet, mert a képernyõn egy hasonszörû társuk fekteti meg a széplányokat. De ahogy az olyan filmeket sem nézném meg nõvel, így az ilyenektõl is megmentenék minden férfiembert!
10/10
Kicsielefánt22 2014 máj. 07. - 14:25:12 10/10
Idõsebb fejjel, realisztikusabb látásmóddal is nagyon szép film. Ultra romantikus, nagyon lányoknak való, persze párban is nézhetõ.
10/10
spiritdesign 2014 febr. 23. - 13:52:03 10/10
Bárki bármit mond, ez film 10/10, a színészek szintén!Nem vagyok már tini,de a szerelem ilyen, fõleg ebben a korban.Szétszednéd a világot, azt hiszed Tiéd....és nagyon is az érzelmek dominálnak, nem a józan ész.
Ezekben a spanyol fiatal színészekben több energia, tûz van, mint a hazai filmipar összes tagjában.
Ha csak az elmúlt 15 év romantikus, vagy vígjátéki magyar filmjeit nézem, sírok, de komolyan...(SOS szerelem, stb..)
Végre egy film ami sodor....és jó értelemben!Szeretjük!!!!
10/10
Lu7919 2014 jan. 30. - 18:36:20 10/10 Előzmény nagykanizsa
Tökéletes film a nagy szerelemrõl. Talán kicsit túlzás a sok dühkitörés, hiányzik a megbocsátás is, de ettõl még jók a színészek, jó a zene, és a sztori is. Bár a végével nem értek egyet. Én 12 év házasság után éreztem magam igazán a felhõk fölött a férjemmel, aki a 2. (legnagyobb) szerelmem. :)
Összes hozzászólás