Film

A lecke /Urok/

feliratos, bolgár-görög dráma, 97 perc, 2014 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Nadezhda (Margita Gosheva) tanítónő egy általános iskolában, és amikor az egyik diákját meglopják az osztályteremben, nyomozásba kezd, hogy megtalálja a tettest. Megszállottja lesz a bűntény felderítésének, noha odahaza sokkal nagyobb gondjai vannak: hála adósságainak, amelyet munkanélküli, részeges férjének köszönhet, a bank éppen ki akarja dobni őket és kislányukat a házukból. A becsületes és szigorú elvek szerint élő Nadezhda egyre mélyebbre sodródik munkahelyén és magánéletében egyaránt, kétségbeesett és megalázó megoldásokhoz kell folyamodnia összeomló élete megmentésére.

Bemutató dátuma: 2015. november 5. (Forgalmazó: Mozinet)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Vélemény:


június 20. 19:54
2 pont

június 20. 11:37
Amennyire rossz és hamis a \"Két nap, egy éjszaka\" olyannyira jó ez a film. A párhuzam nem véletlen, hiszen a cselekmény fő motívuma itt is hasonló, ez a film viszont valódi dimenziókat képes megjeleníteni; a szituációk hitelesek, néhány momentum pedig kifejezetten ismerős lehet számunkra is; hamisítatlan kelet-európai abszurdisztáni mozzanatok, amit senki nem érthet jobban nálunk.
Egyszerre szociográfia és társadalomkritika ez a mű, mely fontos erkölcsi dilemmát vet fel. A cselekmény előrehaladtával a film már egy thriller izgalmait is hozza, e stíluselemek azonban mindvégig kiegyensúlyozott formában jelennek meg.
A film képi világa alapvetően dokumentarista, amit a fakó színvilág, a kézikamerás technika és a főhősnő eszköztelen de mégis szuggesztív játéka fémjelez.
A történet felépítése és a cselekményvezetés példaértékű; folyamatosan emelkedő ívet ír le, amely egyre jobban magával ragadja a nézőt, míg végül a történet lezárásával nekünk is feladja a leckét, amire azután ki-ki saját erkölcsi értékrendje szerint felelhet - ha tud.

június 5. 08:33
persze ondi :D magyarázd meg magadnak XD

Összes hozzászólás
2017. június 13.Nyári Fesztiválkalauz - Június Összeállítottunk egy folyamatosan frissülő válogatást az idei nyár fesztiváljairól.
x