Film

A márványember /Czlowiek z marmuru/

magyarul beszélő, lengyel filmdráma, 155 perc, 1977 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Birkut, a sztahanovista munkás tragédiája, hogy sok más társával együtt elhitte: "szebb jövőt" épít. Hitét felhasználták, meggyalázták, s mikor már nem volt szükség rá, félreállították. 20 év múltán Agnieszka, a tényeket, igazságot kereső filmrendezőnő Birkut sorsát kutatja. Filmjét a rendszerhű hivatalnokok megpróbálják leállítani.

Forgalmazó: Örökmozgó

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

Vélemény:


2014. január 24. 21:09
Nekem nem tetszett ez a film. Valószínűleg azért, mert nem sokkal előtte láttam a Legbelsőbb körök című filmet, és abban a filmben sokkal hihetőbb a főszereplő naivitása, és számomra a tragédiája is életszerűbb.
Ráadásul a főszereplőnő nagyon unszimpatikus volt, komolyan egy füstölő gyárkémény, enyhe lesbi beütéssel. Ráadásul arrogáns és erőszakos.
Továbbá valahogy idejét múltnak éreztem a témát, de mondjuk tudom, hogy egy bizonyos szempontból ez a téma soha nem veszti aktualitását.

2013. december 14. 01:35
A film teljesen rendben van, elég hosszú volt, ezért csak több darabban sikerült megtekintenem, de azért megérte. Nem vagyok az ábrázolt korok szülötte, ezért talán annyira nem jött át minden, de maga a retró hangulat miatt is érdemes volt megtekinteni, illetve elég jól van ábrázolva a főszereplő naivitása és aztán a feszültség, amikor fordulatot vesz a sorsa. Egyedül a párhuzamos szálon futó történet női főszereplője kicsit erőltetett, ráadásul a színésznő nagyon túljátssza a szerepét. Az is kár, hogy Birkut további sorsáról végül nem tudunk meg semmit.
A vasember c. filmet sajnos előbb láttam, mint ezt, A márványember tényleg jobb, de a hangulata nagyon hasonló a két filmnek.

Összes hozzászólás
2017. június 13.PIM Nyári Fesztivál Június 25. és július 14. között a zene, a képzőművészet és a színház lesz az irodalom társa.
x