A védelem diakónusai

Bakancslistához adom
Deacons for Defense
amerikai filmdráma, 95 perc, 2003

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Marcus megfontolt családapa és háborús veterán, aki egy Louisiana-i papírgyárban dolgozik. Mindig igyekszik elkerülni a helyi fehér közösséggel való nézeteltéréseket, családja érdekeit szem előtt tartva. Akkor is el akarja kerülni családja belekeveredését a polgárjogi ügyekbe, amikor a városkába két északi, fehér polgárjogi aktivista érkezik, Deane és Hillibrand. Passzív ellenállása akkor változik meg, amikor a rendőrök letartóztatják és megverik, mikor egy váratlanul verekedésbe fulladt helyi autóverseny során megpróbálja megvédeni lányát.

Miután Marcus nem tér vissza a fogdából, felesége, Velma felkeresi Gregory tiszteletest, és a segítségét kéri. Marcus rádöbben, hogy élete örökre megváltozik, és végre állást kell foglalnia. Az állásfoglalás vezet el végül a Védelem diakónusai csoport megalakításához. A csoport Marcus vezetése alatt megszervezi a környék fekete lakóinak és polgárjogi aktivistáinak védelmét, halálos félelmet keltve a Ku Klux Klán tagjaiban is.
Az amerikai történelem egyik meghatározó fejezete és a polgárjogi mozgalom fordulópontja elevenedik meg egy csodálatos filmben, mely egy elszánt ember története, aki azért harcolt, hogy megváltoztassa a világot.

Stáblista:

Szereplők

Lucille Clay
Charles Hillibrand
Gregory atya
Henry Savoy

Hozzászólások

Szerinted?
Egy gondolatrendõr 2011 jún. 07. - 00:26:34
Én csak a közepénél kapcsolódtam be, de valóban nem rossz film.Bár ehhez az is kell, hogy érdekelje az embert ez a téma.
10/10
preator 2011 jún. 06. - 23:40:04 10/10
Nem rossz film ez a négerek polgárjogi harcáról. Nem értem néhányan miért adtak ilyen alacsony pontszámot?