Film

A vörös sárkány /Red Dragon/

magyarul beszélő, amerikai-német thriller, 119 perc, 2002 18 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

445 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Will Graham, a kiváló nyomozó azért hagyta ott az FBI-t, mert majdnem az életébe került elkapni Dr. Hannibal Lectert, a zseniális őrültet. Most, évek múltán azonban, amikor egy sor különösen szörnyű gyilkosság tartja rettegésben a közvéleményt, Graham vonakodva bár, de hajlandó visszatérni önként vállalt száműzetéséből és segédkezni az ügyben. Ám hamarosan rá kell döbbennie, hogy a Fogtündér néven elhíresült sorozatgyilkos elfogásához meg kell próbálnia a gyilkos agyával gondolkodni. Ehhez pedig ki kéne fürkésznie egy másik gyilkos elméjét, amely ugyanilyen briliáns - és ugyanilyen beteg. Graham számára ez azt jelenti, hogy szembe kell néznie múltjával és ősi ellenségével, a jelenleg bebörtönzött Lecterrel.

Bemutató dátuma: 2002. október 31. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Will Graham
Dr. Hannibal Lecter
Jack Crawford
Francis Dolarhyde
Reba McClane
Dr. Frederick Chilton
Lloyd Bowman

Alkotók

Linkek:

Vélemény:


április 6. 22:34
Ez lenne a legjobb rész?

2016. szeptember 10. 20:29
Remekmű számomra,
és marad is.10/10

2016. szeptember 9. 19:19
Egyetértek, ez egy mestermű. Sir Hopkins valószínűleg a valaha élt legnagyobb színész, Edwardot is ebben a filmben szerettem meg, azóta is hatalmas alakításokat láttam tőle, méltó partnere a királynak.
A film pedig tökéletes. Nincs mit osztályozni.

Összes hozzászólás
2017. június 13.Nyári Fesztiválkalauz - Június Összeállítottunk egy folyamatosan frissülő válogatást az idei nyár fesztiváljairól.
x