Adolf Hitler

Bakancslistához adom
Hitler
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott dokumentumfilm sorozat, 2016

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

A sorozatban világhírű szakemberek kutatják a szörnyeteg arca mögött rejtőző embert, és próbálnak a lehető legmélyebbre hatolni Hitler egykori elméjébe. Az új szemléletű vizsgálatokban elemzik Hitler testbeszédét és hatalomgyakorlási gesztusait is, hogy jobban megérthessük a személyiségét és a jelenséget, aminek folytán egy magányos munkanélküliből milliók által szeretett és rettegett diktátor vált.

Évadok:

Hozzászólások

Szerinted?
hanguktaekwondoo 2019 júl. 21. - 18:28:05
Ugyan nem vagyok műkritikus -bár, a maga módján minden ember az- mégis, sztem nem felel meg a valóságnak az az állítás, hogy Hitler festményei nem képviselnek valamelyes művészeti értéket.
Nézegettem a munkáit -éppenhogy igen karakteresek, a színvilág sajátos, a képek felismerhetőek. Dolfi jobban járt volna, ha a művészetnél marad. Persze, nem egy Caravaggio, El Greco szelleme is elkerülte. De a maga közepes módján egész ügyesen festegetett.
Teljesen kiforratlan; időnként a naiv vonalhoz közelítve, aztán, mikor eszibe jutott, kicsit impresszionistáskodott, keresgélte magát.
A sok hideglelős festmény között van néhány, melyek szokatlanul meleg színekkel és formákkal vonják magukra a figyelmet.
A mellékelt képen a Charlotte Lobjoie -ól készült alkotás -1916 -ban őbelé volt szerelmes a későbbiekben az emberiség nagy bánatára elvetélt piktor.
határozottan jó kép, ahhoz képest, hogy nem túl magasan képzett próbálkozó realizálta.
Tanulmányozván a modell arcvonásait, meglep, hogy bőre nem csak a rávetülő árnyéktól sötét, vonásai nem europid jellegűek és a szeme is kissé ferdevágású :-))
Tekintve, hogy Adolf Hitler kedveséről van szó, ez több, mint mókás.. :-)
nagyon korrekt 2019 júl. 21. - 16:56:10
Az állandó Hitler filmekkel azt akarják elérni, hogy a mai kor embere nehogy a
saját életében felmerülő problémákkal foglalkozzon!
Devizahitel, kilakoltatások, népvándorlás, munkabér - munkahely,
külföldi - belföldi megélhetés, áremelések, lakhatás...
Ezek mind nem fontosak. A lényeg hogy menjenek a nácizmusról szóló dokumentumfilmek
és rettegjenek az emberek, de annyira, hogy a saját életükkel ne is foglalkozzanak, csak azzal, hogy mi történt 70-80 évvel ezelőtt...
elemes 2017 márc. 29. - 22:19:54 Előzmény apoa
ki az a sztálin?
darthwolf84 2017 márc. 29. - 21:24:17
Némiképp off:
Tudja valaki, hogy mi a sorozat zenéje? Több youtube videó zenei aláfestése is az a zene, ami ennek a sorozatnak a stáblistája alatt hallható, de a zenefelismerõ program nem tudott megbirkózni a feladattal.
KeyAccountManagerkovács 2016 nov. 29. - 23:20:25 Előzmény Ljerk
Köszönöm! Most olvastam, hogy állítólag elég rosszul látott, részben az I. világháborúban elszenvedett gáztámadás miatt.
Ljerk 2016 nov. 28. - 11:03:09
A bukás címû filmben is szemüvegben volt néhányszor, valószínûleg olvasáshoz használta.

- https://www.youtube.com/watch?v=HH0anobpJNc
KeyAccountManagerkovács 2016 nov. 28. - 09:27:40
Azt nem értem, hogy Hitler szerepére miért egy szemüveges színészt választottak? Eddig soha, sehol sem láttam utalást arra, hogy a náci vezér szemüveget viselt volna. Valaki tud errõl valamit?
1/10
apoa 2016 nov. 20. - 18:59:14 1/10
Nem tudják elfelejteni. Sztálinról miért nincs ekkora médiafelhajtás?