Film

Államérdek /Absolute Power/

magyarul beszélő, amerikai thriller, 121 perc, 1997 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

184 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Luther Whitney (Clint Eastwood) betörő, s bámulatra méltó mestere a szakmájának. A börtönben letöltött évek után, mielőtt végleg visszavonulna, egy utolsó nagy dobásra készül. A ház, melyet kinéz magának Amerika egyik leggazdagabb emberének, Walter Sullivannek az otthona. A férfi a Bahamákra, üzleti útra készül. Whitney azonban nem számított arra, hogy Sullivan felesége, Christy nem kíséri el a férjét, és hogy Christynek viszonya van az Egyesült Államok elnökével. Rosszkor volt, rossz helyen, így akaratán kívül egy politikai érdekekből elkövetett gyilkosság szemtanúja lesz. Az ügyben nyomozó detektív hamar kideríti, hogy csak egy különleges képességű betörő juthatott be a házba, így Whitney csakhamar nélkülözhetetlen koronatanúvá válik. Ám nemcsak a rendőrség, hanem a titkosszolgálat is üldözőbe veszi, hiszen az elkövetők számára az a legfontosabb, hogy minél előbb elhallgattassák az egyetlen szemtanút.

Forgalmazó: InterCom

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Luther Whitney
Seth Frank
Richmond elnök
Kate Whitney
Bill Burton
Gloria Russell
Walter Sullivan
Christy Sullivan
Sandy Lord

Alkotók

Linkek:

Vélemény:


június 15. 07:43
greghouse te már írtál ide

június 15. 01:56
Egész jó film ez... ha krimiparódiának tekintjük. Bushwaka elég jó összefoglalót adott róla.
Nyomokban spoilert tartalmaz.
Remek elemek voltak még: a minden vér- és ujjlenyomatot percek alatt nyomtalanul eltávolító csipet csapat; az indokolatlanul hangsúlyos telefonszerelő; a nagyon tisztességes és adakozó dúsgazdag gyilkolásztató bácsi; a gyors nyomozás: ilyenre csak ez a pár ember képes, és csak az egyik lakik a közelben; a szupernagypapi, aki nem csak az éjjellátóval jaszkarizó csávókat futotta le, de pillanatok alatt átszelte a várost, mert a félmondatos telefonos figyelmeztetésből pontosan tudta, hol és mikor kellene a lányát megmenteni a prérifarkas- avagy dögölj-meg-kedvesem-módra gyilkolászó "biztonsági szervezettől"; a gyermekien játékpisztolyozó bérgyilkos; a gyilkossági kísérlet után jópofizó zsaru és lányka, etc. Bevallom, a végén már nem tudtam követni, ki fekszik az asztalon, mert az elnök csak később öngyilkolódott meg. Tán a majdnem tisztességes ss fickó volt? Kíváncsi lettem volna a letartóztatott néni tárgyalására is, miután a látszólag nem akarták az elnököt besározni. És szupernagypapit vajon szentté av...

2016. november 16. 18:13
Kedves "bushwaka", nem csak nézni kell a filmet, hanem látni, s az sem baj, ha érti az ember. Tudniillik

SPOILER!!!

A végén nem öngyilkos lesz az elnök, mivel a megölt nő férje megy be hozzá a tőrrel, amit betörőtől kapott, s amin rajta van az elnök kéznyoma. Tehát gyengébbek kedvéért: a férj állt bosszút.
Persze mi nézők, ezt nem látjuk, de tudjuk. A tőrnek végig fontos szerepe van, gondolni való, hogy sorsdöntő lesz.

SPOILER vége.

Összes hozzászólás
2017. június 13.Nyári Fesztiválkalauz - Június Összeállítottunk egy folyamatosan frissülő válogatást az idei nyár fesztiváljairól.
x