Film

Az üldözött /A Most Wanted Man/

feliratos, angol-amerikai-német politikai thriller, 122 perc, 2014 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

121 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Egy csúnyán megkínzott, félig csecsen, félig orosz fiatalember bukkan fel Hamburg iszlám közösségében, hogy édesapja sötét üzelmekkel szerzett vagyonát megkaparintsa. Természetesen ez nem kerüli el a német és amerikai hírszerző ügynökségek figyelmét sem. Megkezdődik a hajsza, miközben az idő egyre fogy a tét pedig egyre nagyobb: vajon a titokzatos férfi meghurcolt áldozat, vagy rombolásra és pusztításra készülő szélsőséges?

Bemutató dátuma: 2014. augusztus 28. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Vélemény:


2016. február 11. 23:37
Kiváló film, hiteles, rendkívül elegáns és végig van egyfajta hűvös hangulata, melankóliája. Seymour Hoffman nagyszerű, rá jellemző, utánozhatatlan alakítása, nagy kár, hogy több nem lesz már. Willem Dafoe érett, visszafogott, míves. A fényképezés gyönyörű. Nem akciófilm, aki erre számít, nagyot fog csalódni, viszont - vélhetőleg - kiválóan visszaadja a különböző titkosszolgálatok ocsmány valóságát. A Seymour által játszott Bachmann rejtett - és néhol mégis előbukkanó - társadalomkritikája finom, pontos, szomorúan tárgyilagos.

2016. január 28. 13:53
Szegény főszereplő, ez a cigivel-piával fesztelenítő figura biztosan hozzájárult ahhoz, hogy ne érje meg a következő esztendőt.

kifejezetten tetszett.
a titkosszolgálatos filmek kliséihez képest ez elég hiteles alkotás volt, ebből jól megélhető, mennyi vívódás, háttérbeli érdek-huzavona, játszma mehet egy ilyen nehezen előre vetíthető kimenetű nemzetbiztonsági kockázatot hordozó ügy körül.
hogy milyen kemény dilemma lehet azt mérlegelni, eldönteni, hol a határ.

philip seymour hoffman olyat alakított, hogy ha más nem is lett volna, a film akkor is üt.

2015. július 1. 23:24
Egyesekkel ellentétben én egyáltalán nem vártam pörgést, vagy tömény akcióhegyeket, nem is kaptam, nem is kellett. Viszont sok érdekeset se, közepestől kicsit feljebb adok rá, mert azért vérszar nem volt. Ennek ellenére volt, hogy a hátamat kapartam.

***SPOILER***

Először 1-2 jelenet/szál:
Ott volt a kocsmai jelenet, amikor valami részeg megüt egy nőt, miközben főszereplőnk és a sunnyogó amcsi nő(erre még visszatérek) éppen bájolog. Erre odamegy a komához és pofon...Hogy ez milyen szinten nem illett ide, az elképesztő. Nem értem, hogy ezzel mi lett volna a cél. A sunnyogót nem nyűgözte le, engem meg aztán végképp(a filmes megvalósítás se vert oda, de azt most hagyjuk). Mintha tölteléket adnának, hogy teljenek a percek. A hátam kezd pirosodni.

Aztán, amikor elrabolják az ügyvédnőt(a megvalósítás egyébként tetszett) és a kihallgatás megkezdődik. Ügynök bemegy, kemény figura elő, itt még rendben van minden. Elmondja mi a helyzet, rávilágít arra, hogy a csaj éppen a terrorizmust támogatja és ennyi, semmi gond. Leszámítva azt, hogy a csaj semmiféle terrorizmust nem támogat(ezt az ügynök is t...

Összes hozzászólás