Bűnös Louisiana

Bakancslistához adom
Bad Country
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 95 perc, 2014

Értékelés:

41 szavazatból
Szerinted?

Bud Carter nyomozó a Louisiana állambeli város, Baton Rouge rendőrségén dolgozik. A veterán zsaru elkapja Jesse Weilandet, az alvilág bérgyilkosát. Carter úgy gondolja, hogy több hasznát veszi a fickónak, ha nem csukja rács mögé, hanem beszervezi informátornak, akinek a segítségével a helyi bűnbandák számos tagját lekapcsolhatná. Ám a korrupt politikusok és lefizetett ügyvédek révén Lutin Adams, a bűnszövetkezet feje megtudja, hogy ki szivárogtat ki adatokat a zsaruknak. Igaz történet alapján.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
The_Sandman 2022 júl. 20. - 00:32:24 8/10 Előzmény InteriorLulu
Igen, Dafoe és Berenger itt ismét összecsapnak... No és a Szakaszban ott van Matt Dillon öccse, Kevin is. Matt Dillonnak egyébként ez a barkó és szerep nagyon jól áll, Dafoe az egyik kedvenc színészem, ez a sztori valós gyökereken alapszik (tényleg letartóztattak egy halálra rémült bűnözőt 1983-ban Louisianában, akinek vagy 30 fegyver volt eldugva a házában, még a WC-n is, ha éppen ott van, amikor rátörnek...). Az operatőri munka és a vágás lehetne jobb is, de a karakterszínészek és a történet jók, ezért adok rá egy gyenge nyolcast (két megnézés után, ami nagy szó, mert nagyon kevés az időm a filmekre).
5/10
pihes 2021 szept. 20. - 14:33:42 5/10
Nyolcvanas évekbeli gengsztervilág a rendőrség átfedésében a sztori. Nem emelnék ki semmit.
Csak többet vártam!

5/10
7/10
nefefe 2021 febr. 05. - 17:10:03 7/10
Erősen régimódi krimi, három nagy színésszel. Maga a történet nem újszerű, nem is mozgalmas. Tényleg régiesen komótosan zajlik a cselekmény. Berenger - akire alig lehet ráismerni - jól adja a keresztapát, Dillon akár beépült zsaru is lehetne, Dafoe pedig a jó zsaru, akit erősen mellőznek. Bűn, menekülés, veszteség, bosszú. Klasszikus gengszterfilm. A közepesnél jobb.
8/10
InteriorLulu 2020 máj. 01. - 00:51:22 8/10
1986 után ismét egy olyan film, melyben Defoe az egyik jófiú, Berenger a rosszfiú, és a végén face to face feszülnek egymásnak... Elég jó akciófilm annak ellenére is, hogy valóban van neki egy B-filmes mellékíze, és tényleg megtörtént eset az alapja (a film eleve azzal a narrációval indul, hogy 1983 tavaszán Dél-Louisianában a rendőrség egy informátor révén felszámolt egy kiterjedt bűnszövetkezetet).
8/10
King Diamond 2016 júl. 15. - 20:40:30 8/10
Na, úgy látszik, ezt a filmet sem látták még akkor sokan, ha én vagyok a témaindító. Igaz, én is egy ideje már terveztem megnézni. Ahhoz képest, hogy eléggé B-filmes érzése lehet az embernek (sajnos), még egy elég jó kis akciófilmrõl van szó. Itt ki van írva, hogy igaz történet alapján, ezt a filmben nem mondják be, de a neten találtam cikket róla az alkotókkal készült interjúban, ahol ezt megerõsítik és elmondják, mi ihlette a történetet. A színészeket szerintem jól választották ki, elég sok ismertebb név szerepel, akik mind remekül hozták a karaktereiket. Jó volt látni szinte mindegyiküket: Matt Dillont, bár kicsit fura volt rajta ez a szakáll; Willem Dafoe-t, aki itt most nem negatív karaktert játszik, ami azért a filmjei alapján a ritkább alkalmak egyike; Tom Berengert, akit kb. a film feléig meg sem ismertem, eléggé el van/volt hízva itt; Amy Smartot, aki most is gyönyörû volt, még ha nem is volt nagy szerepe, valamint Neil McDonough-t is, aki azért szintén egy ismertebb karakterszínész/mellékszereplõ. Nem volt tele akcióval, de pont elég volt ennyi, és azok azért elég jók voltak. A helyszínek, tájak gyönyörûek voltak, szívesen laknék én is ott, egy amerikai kisebb város (mert azért Baton Rouge annyira nem nagy) ilyen, kertvárosi negyedében. A film zenéje is jó volt. A magyar szinkronnál Matt Dillonhoz egyáltalán nem illik Kõszegi Ákos hangja, túl idõs, mély hangja van hozzá (még így is, hogy azért Dillon is öregszik már). Ezt leszámítva azzal sem volt probléma. Nekem jobban tetszett, mint az eddigi értékelõknek, és az IMDb-s 5.8-at is keveslem, hiába van B-film érzés.
8/10