Film

Cloverfield

magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 85 perc, 2008 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

499 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Rob (Michael Stahl-David) egy New York-i fiatalember, aki nemsokára Japánba költözik. Barátai búcsú bulit rendeznek neki, amelyet Rob jó alkalomnak talál titkolt érzelmei bevallására és más elvarratlan szálak elvarrására. Az este azonban egészen váratlan fordulatot vesz, amikor a partizókkal teli terem hirtelen megrázkódik. A társaság elcsendesedik, meghallgatja a tévében a földrengésről tudósító híreket, majd kimennek a tetőre, hogy megnézzék, mekkora a pusztítás. Akkor azonban hatalmas robbanást pillantanak meg a távolban. Elmegy az áram, és mindenki pánikszerűen kimenekül a sötét utcára. A baráti társaságot emberi sikolyok és valamilyen mély, állatias morgás fogadja az utcán, ahol addigra minden megváltozott. A várost hatalmába kerítette valami, ami egy más világhoz tartozik, rettenetes és óriási.

Bemutató dátuma: 2008. február 14. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Marlena Diamond
Lily Ford
Hud Platt
Beth McIntyre
Jason Hawkins

Alkotók

Linkek:

Vélemény:


január 14. 00:39
Az első negyedórában még nem is történik semmi, csak a felvezetés. Én is így jártam először, aztán visszakapcsoltam a végére, és látom, hogy valami szörny van benne... Ennek a folytatása hatalmas film lehetne, amire a legvége utal, hogy hol találták meg a kamerát, de hogy pontosan mi lenne a sztori, azt nem tudom.

január 13. 22:46
Helyenként picit hosszabb, és stabilabb, élesebb felvétel a lényegről, és akkor még tán azt mondom korrekt volt, de sajnos túl zaklatott a kamerakezelés. Nem a lényeget veszi, helyette viszont uncsi mentőakcióba kezd az operatőr. Viszont hiteles, jó színészi játék, amit látunk.

2016. december 26. 19:09
Az itteni hozzászólások között is lehetne "csemegézni", de most nincs sok kedvem hozzá. Ennyire azért nem tartom megosztónak a filmet, hogy vagy csak 10-est, vagy csak 1-est érjen a legtöbbek számára...Régen írtam már a filmhez, amit most kiegészítenék néhány plusz gondolattal.
A Cloverfield Lane 10 előtt úgy döntöttem, újranézem ezt a filmet is, mert gondoltam, valamennyi köze csak lesz hozzá, még ha esetleg sok nem is. Nekem már korábban sem volt bajom a kézi kamerás megvalósítással, egyáltalán nem zavaró szerintem, mint ahogy az Ideglelés vagy a REC esetében sem. Blu-ray minőségben, Full HD-ban, 5.1-es házimozi rendszerrel, nagyképernyős tv-n nézve abszolút nem volt semmi bajom a megvalósítással, meg annyira azért nem is rángatják azt a kamerát, mint ahogy rengetegen leírják. Vannak szép számmal a szokásos történet 0 frázisok. Már hogyne lenne, rendkívül jó a cselekmény, egyedinek is mondható, mivel azért ez nem csak egy egyszerű Godzilla folytatás/utánzat, mint ahogy ez is elhangzik néhányaknál. Meg az is vicces, amikor egy ilyen jellegű filmnél abba is belekötnek, hogy miért veszi az illető mindig...

Összes hozzászólás
2017. június 8.Balatoni Kalauz Ha nyár, akkor Balaton! Összegyűjtöttük a legjobb programokat.
x