Film

Egri csillagok

magyar történelmi kalandfilm, 145 perc, 1968 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

304 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Gárdonyi Géza nagyszabású történelmi regénye kötelező irodalom az általános iskolákban. Ebből a remek regényből készült Várkonyi Zoltán monumentális filmalkotása a kor legnagyobb magyar színészeinek a főszereplésével. 1500-as évek, Magyarország. Portyázó török csapatok dúlják fel az országot, rabolnak, fosztogatnak, rabságba hurcolják a magyarokat. Bornemissza Gergely és Cecey Éva gyerekként kerül Jumurdzsák kezébe, aki egy keleti rabszolgapiacon akarja eladni értékes foglyait. A gyerekek megszöknek, ráadásul magukkal viszik a babonás Jumurdzsák talizmánját. A török harcost ezután elhagyja a szerencséje, míg a bátor kisfiú, Bornemissza Gergely megtalálja azt. A film története hűen követi a regényt.

Forgalmazó: Mokép

Egyéb epizódok:

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Vélemény:


2016. augusztus 2. 15:46
Nekem is kedvencem az Egri csillagok! 10/10.

2015. november 18. 22:11
Nemrég úgy hallottam a rádióban, hogy amerikai filmfeldolgozást terveznek az Egri csillagokból.

http://www.nlcafe.hu/sztarok/20151111/egri-csillagok-amerika/

2015. október 25. 08:44
Nem tudom mit kifogásoltok ezen a filmen? Majdnem 50 évvel ezelőtt készült, amikor még nem volt olyan technika a filmgyártásban mint most. A lehető legjobban adja vissza Gárdonyi regényét. Persze szóró-szóra nem lehet egy filmet készíteni, mert akkor egy egész nap is kevés lenne a megnézéséhez. A gyerekeknek csak jót tett Várkonyi ezzel a filmalkotással, hiszen kötelező olvasmány az általánosban.
Szerintem a legjobb magyar filmek közé tartozik!

Összes hozzászólás