Egy ország halt vele

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A zenés történelmi játék ősbemutatója a Szabad Tér produkciójában Hunyadi Mátyás királlyá választásának 550. évfordulójára emlékezik. Zrínyi Miklós írja, hogy: Az ilyen király csinál a maga alattvalóiból is vitézeket; a maga példájával felserkenti az alvókat és felébreszti a szunnyadókat; az ilyen alatt nevelkednek jók és lesznek vitézek mindennemű és rendű emberek? Ezek a dolgok nem minden királyoknak adatnak és legfőképpen azoknak soha nem, akik a magok országát és nemzetét nem tiszta szívből szeretik s nem gyönyörködnek benne, mint Mátyás király!

További közreműködők: Excanto Régizene Együttes, a Company Canario Historikus Táncegyüttes és 300 diák Gödöllőről.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
repasi 2008 jún. 29. - 18:07:41
Levente11 szerint Kormorán dal,bár nekem nem volt ismerõs.
binya 2008 jún. 29. - 17:32:57
Az meg miféle válasz, hogyha nem tetszett, miért néztem végig? Hogyan lehetne valamirõl véleményem, ha meg sem nézem? Nálam ez úgy mûködik, hogy megnézem és véleményt alkotok róla, másképp nem megy.
A színészek történelmi írásokból olvastak fel, Nemeskürtyt idézték, az énekesek énekeltek. Színészi alakításról szerintem ebben az esetben nem lehet beszélni.
Kalapács hangja nekem is tetszett meg a lányé is, akivel együtt énekelt. Nem tudod ki jegyezte a zenét? sehol nem tüntetik fel.
Koltay a rendezõ, nem is állítottam, hogy bármit is alakított volna, csak a darabról állítom, hogy ugyanolyan középszerû, mint az eddigi munkássága. Annak viszont örültem, hogy ezuttal nem sütötte el a népitáncos botos bevonulást lovakkal megspékelve. Lehet, hogy fejlõdik?
repasi 2008 jún. 29. - 11:44:33 Előzmény binya
Nem haragszom,privát véleményedet,kritikádat tiszteletben tartom.csak nem értem:ha nem tetszik,minek nézted végig.
Mellesleg nem pont Koltay alakítására céloztam.Ha jól emléxem õ nem szavalt,nem énekelt.Hogy kire gondoltam: (Bodnár Vivien, Fazekas Andrea, Götz Anna, Kalapács József, Rancsó Dezsõ, Rékasi Károly, Rubold Ödön, Ruttkay Laura, Sipos Imre).Pont az volt a fergeteges,ahogy a száraz történelmi tényeket egy szabadtéri elõadásban adták elõ.Alacsony költségvetésbõl is lehet nagyot alkotni.Én történelem tanárként is azt mondom,hogy nagyon jó és élvezetes mûsor volt.
binya 2008 jún. 29. - 11:08:28
Miféle alakítások? Nem is volt alakítás, már meg ne haragudj.Inkább egy élõ történelem óra volt szájbarágós áthallásokkal. Koltay nem mûvész sose volt az csak egy iparos. Ezen a rendezésén is látszik.
10/10
Levente11 2008 jún. 29. - 00:16:53 10/10
Világok világa Magyarország,
adjon a Teremtõ békét neked.
Világok világa Magyarország,
lehess olyan,amilyen voltál.
(Kormorán: Világok világa)

Fantasztikus volt szerepelni ebben a zenés színdarabban!!
Örülök, hogy részt vehettem. megmutattuk Hazánknak, hogyan lehet e országot tisztelni!
10/10
juhaszarpad 2008 jún. 28. - 22:48:53 10/10
Sajnálom hogy nem vettem fel.jó volna ha megismételnék!engem is érdekelne.
repasi 2008 jún. 28. - 22:23:37
Nagyon örülnék,ha valahogy felkerülne egy megosztó oldalra...inkább az ilyen mûsorokat kellene töltésre internetre feltenni...csodálatos alakítások voltak...ilyenkor vagyok igazán csak büszke,hogy egy ilyen multú ország fia vagyok!
tonhauser 2008 jún. 28. - 14:54:30
Szeretnèm ha minèl TÖBB ilyen jellegü müsort làthatnèk a TV -ben! Köszönöm.