Film

Éjjeli féreg /Nightcrawler/

magyarul beszélő, amerikai krimi-dráma, 117 perc, 2014 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

359 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Az amerikai álom elérhetetlen távolságba került Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) generációja számára. A munkanélküliség, nagyratörő célok és az elkeseredett próbálkozás olyan útra sodorja a férfit, ami a mélybe vezet. Minden éjjel, míg a város az igazak álmát alussza, véres sztorikra éhes mini stábok, gyors kocsikkal, kamerákkal és harsogó rendőrségi rádiókkal felszerelve portyáznak a terpeszkedő Los Angeles szennyes utcáin. A rendőrséget megelőzve egyik tetthelyről a másikra rajzanak és a felvételeket a televízióknak eladva váltják dollárra a vért. Lou megmámorosodik a nagy pénzzel kecsegtető lehetőségtől és gátlástalanul gázol át mindenen és mindenkin a sötétben.

Bemutató dátuma: 2014. november 13. (Forgalmazó: Big Bang Media)

Stáblista:

Szereplők

Louis Bloom
Joe Loder
Louis Bloom magyar hangja
Joe Loder magyar hangja
Nina magyar hangja
Frank magyar hangja
Rick magyar hangja

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Golden Globe-díj (2015) - Legjobb színész - drámai kategória jelölés: Jake Gyllenhaal
  • BAFTA-díj (2015) - Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Dan Gilroy
  • BAFTA-díj (2015) - Legjobb férfi alakítás jelölés: Jake Gyllenhaal
  • BAFTA-díj (2015) - Legjobb vágás jelölés: John Gilroy
  • BAFTA-díj (2015) - Legjobb női mellékszereplő jelölés: Rene Russo
  • Oscar-díj (2015) - Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Dan Gilroy

Vélemény:


január 9. 13:01
szerintem ez kb nyolc ponton sérti a fórumszabályzatot és így könnyen az ellenkező eredményre vezethet (normális embereknek ellenszenvessé válik, aki pedig ennek ellenére csatlakozik a csoportotokhoz, attól ti magatok akartok majd mielőbb megszabadulni).

január 8. 20:45
Igen-igen, valóban kicsit a hihetetlen határán mozgott, de én tényleg abszolút el tudom képzelni, hogy reális volt, amit láttunk.

január 7. 06:03
"talán most tanulok is valamit, mindabból, ami a színfalak mögött zajlik le, hírgyártás közben."

Szerintem a nézők nagy többsége (akik nem ismerik a híradós szakamát) azzal állt fel a moziban, hogy a rendező biztosan eltúlozta, a hatásvadászat meg a sztori kedvéért.

Pedig nem.

"A Havaria Press hírügynökség 1995-ben alakult, bűnügyekre, balesetekre, tűzesetekre specializálódva. A működésének kezdeti éveiben újdonságot jelentett, hogy egy magán hírügynökség a hatóságok rádióforgalmazásának lehallgatására állt rá, és kisebb-nagyobb mértékben az ilyen – voltaképpen illetéktelenül, de legálisan megszerzett – információk hasznosítására alapíthatta működésének bázisát. A HavariaPress Hírügynökség szlogenje hosszú ideig 'A LEGTÖBB VÉRT TŐLÜNK KAPJA' volt."

Összes hozzászólás