Elégni a szélben

Bakancslistához adom
Brucio nel vento
olasz-svájci romantikus dráma, 115 perc, 2002

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Tobias Svájcban él, munkásként dolgozik egy óragyárban. Rémálmok gyötrik, egész életét, munkáját értelmetlennek tartja. Ezért elhatározza, hogy meghal. Kimegy az erdőbe, és mozdulatlanná dermedve várja a halált, de csak tüdőgyulladást kap. A kórházban a pszichiáternek azt hazudja, hogy a szülei tíz éves korában meghaltak, ő pedig egy kis kelet-európai ország nevelőintézetéből szökött meg. Az igazság azonban egészen más. A gyerek Tóbiás abban a tudatban hagyta el egykor névtelen szülőfaluját, hogy megölte prostituált anyját és annak egyik vendégét, egy nős férfit, a falu tanítóját, akiről véletlenül megtudta, hogy az apja. Ám a féltestvérét, Linet azóta sem tudja elfelejteni, minden nőben őt keresi. Egy nap, munkába menet, felismerni véli a lányt a buszon.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

    2002
    Arany Medve jelölés: Silvio Soldini

Hozzászólások

Szerinted?
csavarlazito 2008 márc. 19. - 07:54:20
A rendezõnek ezt a filmjét nem láttam, viszont a Tangó és tulipánt igen, ami nagyon tetszett. Ha ez a film is legalább ilyen, akkor feltétlenül érdemes megnézni.
lu 2008 márc. 18. - 04:36:03 Előzmény kisbogáncs
Igen, biztos, hogy láttam már, de évekkel ezelõtt és VO (eredeti nyelven). Tudom, hogy tetszett, emlékszem, hogy több szempontból jónak találtam (színészek, téma,...), de sajnos azt már nem tudom felidézni, hogy mégis milyen mértékben tetszett, mennyire érdemes...
A megérzésem, javaslatom az, hogy ne hagyd ki, kezd el nézni, aztán meglátod!
kisbogáncs 2007 dec. 09. - 21:47:03
Ezt látta már valaki?