Fekete nárcisz

Bakancslistához adom
Black Narcissus
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol filmdráma, 100 perc, 1947

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Clodagh nővér
Phillippa nővér

Hozzászólások

Szerinted?
Barackvirág1 jan. 27. 10:40:54
Nem működik az imdb-link, kedves port.hu
Corpse Bride 2014 jan. 01. - 00:35:24
Érdekelt a téma, de nem gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog. Természetesen az eredeti hanggal, mivel a szinkronos változat nem sokat ér.
Valahol a Himalájában kolostort nyitnak meg, ahol elõször európai férfi szerzetesek próbálkoznak a hitük megõrzésével, majd a megüresedett helyre nõvérek érkeznek. Mr Dean, David Farrar kitûnõ alakításában, nekik sem jósol hosszú idõt. Clodagh nõvér (Deborah Kerr)irányításával kezdettõl fogva sok nehézséggel találják szemben magukat: az ismeretlen nyelvet beszélõ helybéliek, akik még gyógyszereket sem használnak, a magas hegyek, a gyakori széljárás. Aztán ott van a helybéli Szent Ember, aki senkihez sem szól mégis mindenki tiszteli és messze földrõl zarándokolnak hozzá. A nõvérek közül az idõs Philippa (Flora Robson) és a sokkal fiatalabb Ruth (Kathleen Byron) kezdik elveszteni kitartásukat, ami a vezetõjükre is erõs hatást gyakorol. Az addig elnyomott fiatalkori emlékek, nõi mivoltuk egyre jobban és erõsebben törnek fel mindnyájukban. Vajon elegendõ-e az erõs hitük ahhoz, hogy minden kísértésnek ellenálljanak.

Ez az 1947-es színes(!) film nagyszerû látványt, vívódásokkal teli néha kedélyes jeleneteket kínál. Aki erre fogékony, az biztosan nem tudja kivonni magát a hatása alól. Mesteri, bátor, úttörõ film, fontos mondanivalókkal.