Hallgatási fogadalom

Bakancslistához adom
Le Pacte du silence
francia thriller, 95 perc, 2003

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

Dr. Joachim Ferrer (Gérard Depardieu) erőszakos múltjától menekülve, lelkében egy mélységes titokkal az egyházban talál vigasztalást. Egy nap fiatal karmelita nővért szállítanak kórházába. A megmagyarázhatatlan fájdalmaktól és hallucinációktól elgyötört Sarah (Élodie Bouchez) szörnyű titkot őriz, amelyen a tőle messze élő ikernővérével, Gaëlle-lel osztozik. Ferrer megpróbál segíteni a lányon, ám hamar szembetalálja magát az egyházzal, amely minden lehetséges eszközt megragad, hogy a szörnyű bűn sose tudódjon ki.
Forgalmazó: Warner Home Video

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Kiss Zizi 2022 szept. 03. - 14:20:38 Előzmény RonieScarry
Detto, en is evek ota keresem.
RonieScarry 2018 dec. 25. - 22:38:04
ezt a kibaszott filmet sehonnan sem lehet leszedni.
ap1987 2013 nov. 17. - 15:48:53 Előzmény Jozefa
Na, visszanéztem alaposan az utolsó 5 percet. A kulcs a két csaj azonos színû, de eltérõ kivágású fölsõjét figyelve érhetõ tetten.

SPOILER

Kivágottabb: õ volt börtönben, majd jött Brazíliába a pappal, õt látjuk felmenni a toronyba, az esést õ éli túl.
Szûkebb nyakú: õ az apáca, Õ ÖLTE MEG a rendfõnöknõt, és õ akar lelépni a pappal új életet kezdeni, vagy akár hogy mindketten haljanak meg - zakkant, az biztos.

Tehát: Gael (vagy hogy hívják) magára vállalta a gyilkosságot, Sarah meg e két dologba kissé belezakkant, és elment karmelitának (na így nem megyünk szerzetesnek!).

Ki ölte meg az újságírót? Lehet, hogy Sarah, mivel az õ keze volt véres, és a harangtoronyban úgy tûnt, Gaelé nem. Bár ez nem jelent feltétlenül semmit. Talán nem véletlenül nem mutatják, hogy ki jött be az újságíróhoz. A papnak is gyilkosos elõélete van, akár õ is lehetett. (?) Az, hogy Sarahnak nevezi a túlélõt a végén, nyilvánvalóan azért van, hogy ne a bíróságra menjen a lány a túlélésbõl.

Ettõl függetlenül a kuszaságra és a francia thrillerekre tett többi megjegyzéssel egyet tudok érteni!
bubble 2012 jan. 29. - 01:43:27
Hihetetlenül unalmas film szerintem. Már másodszorra próbálom végig nézni, de most is csak kapcsolgatom inkább a tv-t. Még az is izgalmasabb. Egy pillanata nem marad meg bennem, hogy legalább érdekes lenne vagy tetszene.
8/10
Hidetoshi Nakata 2012 jan. 28. - 19:56:11 8/10 Előzmény Jozefa
pont ennek kell ma éjszaka mennie?mehetne 9-10 órától.
Jozefa 2011 aug. 08. - 11:43:25 Előzmény proskit
Én lemaradtam az elsõ negyedóráról, és azt hittem, azért nem értem, hogy mi van:
SPOILER
Az apácák miért küldtek verõlegényeket a papra? Nekik mi érdekük fûzõdött az ügy eltussolásához? És a végén Gael, vagy hogy hívják, hidegvérrel kinyírta az újságírót meg a rendfõnöknõt..?! De miért??? És miért akarta a tesója halálát? És a végén õ maradt életben, csak elhitették, hogy Sarah az?

Õszintén szólva, én megbántam, hogy olyan sokáig fennmaradtam emiatt a film miatt, mert nem jött ki belõle semmi... De mindig bedõlök ezeknek a hülye franciáknak: a francia thriller-sorozatokkal kapcsolatban is mindig ugyanez az élményem a végén, hogy bonyolították 120 000 részen keresztül, aztán a végén hirtelen azt mondják, hogy Jean volt a hunyó, de hogy miért meg hogyan ...?
proskit 2011 aug. 08. - 01:46:57
Jó film volt. DE. Az utolsó reklám alatt megnéztem a képujságon, hogy mennyi van hátra a következõ mûsorig, és rájöttem, hogy a hátra lévõ max 10-15 percben lehetetlen rendesen kibontani a sztori végét. Így is lett.

Innetõl minimális *** SPOILER **** van benne,
de attól még elolvasható (szerintem)

Egymás után pakolt jelenetekbõl végül is megtudtuk, hogy mi az igazság a lányok körül, viszont a pap múltjáról nem sok derül ki. És a lányok sztorija és csak távirati jelleggel van bemutatva, azaz a nézõ látja a régmúltban történteket, de azt nem tiszta, hogy pl a pap tudje-e ezt sztorit, az sem tiszta, hogy az újságíró mire jött rá, pusztán annyit látunk, hogy tenyérbemászó stílusban szaglászik. Szóval én jobban örültem volna egy olyan befejezésnek, ahol úgy mutatják be a lányok múltját, hogy a pap nyomozza ki, vagy jön rá, és a nézõ rajta keresztül tudja meg.
Ford Mustang 2011 aug. 07. - 19:18:48
:))
siegelinde 2011 aug. 07. - 19:15:10 Előzmény Ford Mustang
Zsír, akkor nézzük meg! Engem fellelkesített a kritikád, megnézem!:)
Ford Mustang 2011 aug. 07. - 15:52:51
Úgy emlékszem ez egy jó film. Egy erõs közepes, francia thriller. Depardieu jó színész, szeretem.