Holtak hallgatása

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

A 2. magyar hadsereg pusztulásának Örkény István és Nemeskürty István által írt dokumentumokon alapuló dráma tévéváltozata. A dokumentum-sorokban korabeli visszaemlékezések, levélrészletek, interjúk, versek, archív filmhíradók láthatók a 2. magyar haradseregről, amely Jány Gusztáv altábornagy vezérlésével harcolt a Don kanyarban 1943-ig, a tragikus végű összeomlásig.

Szereplők: Dózsa Lászó, Gábor Miklós, Gonda György, Helyey László, Hetényi Pál, Horváth Sándor, Kautzky József, Kertész Péter, Lőte Attila, Makay Sándor, Mádi Szabó Gábor, Mensáros László, Nagy Attila, Papp Zoltán, Sárosi Gábor, Somhegyi György, Szabó Kálmán, Szokolay Ottó, Usztis Mátyás, Végvári Tamás

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
yoda2000 2009 febr. 27. - 17:20:15 10/10
Egyszerüen fabtasztikus, és megrázó. Igazán jó történelem lecke.
kgyuri0-val teljessen egyetértek. Minden nyomingen újnáci magyarnak ezt meg kellene néznie. És talán rájönne..
A német hadvezetés a magyar hadsereget ágyútölteléknek használta, és kezdetektõl fogva annak is szánta. Pont úgy, ahogy az ukrán, az olasz és a román katonákat. Úgyhogy így tessék a 3. birodalmat éltetni.
Dédipapám, aki az elsõ világháborút végigharcolta az elsõ naptól az utolsóig, mint tüzér, és a leg véresebb csatákban vett részt (Isonzó, Doberdo stb.) Õ mondta mindíg, Legyen bármi, de háborút többet ne. Azt hiszem ezt a gondolatot kéne beleverni a szélsõ jobbos és balos agyakba...
10/10
kgyuri0 2009 jan. 22. - 23:52:49 10/10
Élmény volt számomra! Most láttam elõször.
Ajánlom minden fasisztának és fasisztoidnak, újabban Dunát lehet velük rekeszteni.
Bizony levonható a tanulság: a magyarok, hazánk fiai, úgy pusztultak a közös orosz német tevékenykedés kapcsán avilágháborúban, mint a lengyelek.
Ami a német becstelenséget még aláhúzza, elvileg szövetségesek voltunk. Nehéz szabadulni a gyanútól, hogy az aljas német hadigépezetnél is nagyobb felelõsség terheli a „békebeli” rendszer uralkodó osztályát.Degeneráltak!
Miért nincs sem szobor, sem utca elnevezve Stomm Marcelrõl?
Bezzeg WassAlbert!
Ráadásul, kedves barátaim, NemeskürtyIstvánt, mint történészt legutoljára lehet ballib elfogultsággal vádolni!
10pont