Hungarian Dracula

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilm, 68 perc, 1988

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

Böszörményi Géza tévéfilmje 1953-ban játszódik. Kovács Lajos, az egykori profi bokszoló, aki a háború előtt Hungarian Dracula néven bejárta a fél világot, most egy gyárban melózik. A munkatársai állandóan ugratják, fiatal feleségére sok férfinek fáj a foga. Egy nap hívatják az igazgatóságra, majd egy lefüggönyözött autón az Államvédelmi Hatóságra viszik. A teljesen elképedt Draculát kémkedéssel vádolják. A házkutatás során persze sok "bűnjelet" találnak a lakásán, egykori bunyós életének relikviáit. Végül mégis szabadon engedik. A gyárba azonban nem mehet vissza. Nappal szenesemberként dolgozik, este pedig egy rosszhírű mulatóban lép fel. Mikor a gyár ökölvívó csapatának össze kell mérnie az erejét a Postás egyesülettel, eszükbe jut az öreg bokszoló. Nagy nehezen rábeszélik, hogy álljon ki a Postások fiatal reménységével.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
zikzik 2015 febr. 19. - 19:35:38 10/10 Előzmény Diablo72
De megtudhatjuk! Ugyancsak Müller Péter írta a KO címû 1977-es filmet, ahol Cserhalmi játssza a kis Csungit, az örök másodikat és ott felbukkan Drakula bá, Bencze Ferenc ugyancsak ihletett megformálásában.
Diablo72 2011 jan. 10. - 00:49:20
A film megérdemli az elismerést, de mondhatni szinte csak "tündérmese". Nem tudjuk, illetve nem tudhatjuk mi történt késõbb Drakulával. Abban az idõben az ilyen "húzásokat" nem hagyták annyiban, simán szabotázsnak vették és megtorolták.
A hatalmasságokkal pedig nem lehetett csak így farkasszemet nézni.
kaloz14 2011 jan. 10. - 00:30:13 Előzmény far vik
Afféle magyar "Rocky" film, ami az '50-es évek kommunista világát mutatja be. Egy mai fiatalnak kíváncsi vagyok, hogy mennyi megy át a filmbõl, ami az egész légkört illeti. A filmben megemlítendõ még továbbá az olyan nagy színész nevek, mint Pécsi Ildikó (ÁVÓ-s kihallgató), Dózsa László, Helyei László és Incze József. Továbbá felcsendül a filmben az "Add ide a didit" c. sláger (amit Páko félbéna elõadása tett ismertebbé). Szerintem egész jó kis film. És hálát adok a Jó Istennek, hogy nem kellett az '50-es években élnem!
far vik 2011 jan. 09. - 17:34:59
A szinopszis alapján jó lehet, megnézõs.