Film

Kapcsolat /Contact/

magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 144 perc, 1997 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

506 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

A Carl Sagan regényéből készült film korunk egyik legvitatottabb témáját dolgozza fel: egyedül vagyunk a világegyetemben, vagy valahol élnek hasonló társaink?

Ellie Arroway, a megszállott csillagász megingathatatlanul hisz abban, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban. Fáradhatatlanul kutatja a világegyetemből érkező rádiójeleket, bár a tudóstársadalom gúnyosan, kételkedve és megvetéssel szemléli munkáját. Egy napon azonban a távoli Vega csillag irányából rádióüzenetet fog, melyet a világ minden sarkából összesereglett tudósok fejtenek meg. Remény és rettegés lesz úrrá mindenkin, hiszen egy intergalaktikus utazásra alkalmas jármű terve lehet áldás és átok is: jelenthet űrháborút, de egy új korszak hajnalát is.

Forgalmazó: InterCom

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Ellie Arroway
Michael Kitz
Rachel Constantine
Ifjú Ellie
Ted Arroway
Dr. Kent Clark
Richard Rank

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Golden Globe-díj (1998) - Legjobb színésznő - drámai kategória jelölés: Jodie Foster
  • Oscar-díj (1998) - Legjobb hangkeverés jelölés

Vélemény:


június 18. 16:21
Képzelj el egy nagy komposztálót, szabadon ki-be mászkálnak a komposztálóból a sünik imádják ezt az élethelyzetet.
Komposztnak nevezzük a komposztálásból származó, szilárd, morzsalékos, sötétbarna színű, földszerű, magas szervesanyag-tartalmú anyagot, amely szerves hulladékokból, maradványokból, elsősorban mikroorganizmusok (a mikroorganizmusok gyakorlatilag minden olyan helyen előfordulnak a Földön, ahol folyékony víz található, beleértve a mélytengeri hőforrásokat és a földkéreg mélyén található kőzetrétegeket is. A mikroorganizmusok alapvető szerepet játszanak a bioszféra anyagforgalmában, mint lebontó szervezetek) , valamint a talajlakó élőlények tevékenységének hatására jön létre, megfelelő hatások (oxigén, megfelelő nedvességtartalom) mellett.
A föld is egy ilyen nagy komposztáló hely csak nem mászkálhatnak, repkedhetnek utazhatnak el a földbolygóról az emberek.
.....és ez a kör bővíthető mert minden relatív. Rabságban a rabság azon belül is a rabság. A felfogóképesség is ilyen.
Ha a kiváncsiság beindítja a fejlődést (evolúció) a fejlődés megteremti a kívánt feltételeket akkor logikus, hogy a mesterséges eredmény...

június 18. 10:18
Nagyon jó film. 9/10. Jodie Foster number one.

június 17. 20:39
Pl, engem gyerekkoromban nem érdekelt, idegesített az űrutazás.... örültem, hogy itt lehetek a földbolygón.

Összes hozzászólás
2017. június 8.Balatoni Kalauz Ha nyár, akkor Balaton! Összegyűjtöttük a legjobb programokat.
x