Kereszt-út

Bakancslistához adom
The Novice
amerikai filmdráma, 89 perc, 2006

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Peter Isten szolgálatába szegődött. A fiatal jezsuita papnövendék a tanulás mellett jótékonysági munkát vállal, önkéntesként dolgozik egy a szegények számára fenntartott ingyenkonyhán. Peter élete fenekestül felfordul, amikor egyik nap találkozik egy fiatal nővel. Első pillantásra beleszeret Jillbe. A papnövendék hamarosan nehéz helyzetbe kerül, választania kell a hivatás és a szerelem között.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
ildimix 2011 júl. 03. - 19:47:56 Előzmény stunder
Sziasztok!

Nekem ez a film nagyon vontatott végig sem néztem. Unalmas az egész úgy ahogy van.

Üdv: Ildimix
stunder 2011 jan. 13. - 20:31:13
Hát nekem nem jött be a film, vagyis nem lett volna rossz, de a sztori valahogy mégsem volt az igazi. Talán amiatt, hogy a bizonytalanságát elég macerásan ábrázolták.
Ilyen fontos dologban talán nem egyik percrõl a másikra csapong ide-oda az ember. Az oké, hogy valaki határozatlan, de itt még ez is valahogy el lett bénázva.
SPOILER
Azt meg végképp nem értettem, hogy ha valaki ott smacizik egy lánnyal mindenki szeme láttára, akkor a következõ másodpercben meg miért akar belépni mégis a rendbe??
jeffero 2011 jan. 01. - 20:19:10
A Jill-t alakító Amy Acker nagyon ismerõs volt valahonnan, aztán rájöttem, hogy a Movies24 1 perces ajánló montázsából ("minden az elsõ lépéssel kezdõdik"), amit a reklámszünetekben szoktak idõnként adni. A filmben nagyon aranyos, kedves, mondhatni angyali lány, öröm ránézni és a mosolyára, nem csoda, hogy a Peter beleszeretett.

Szerintem is nagyon jó, különös hangulatú, pozitív film, szeretem az ilyeneket, jó érzéssel nézi az ember, feltöltõdik tõle. A vége mintha hamar lett volna lezárva, de így is teljes a történet, talán amiatt tették, hogy elgondolkodjon az ember rajta.
Nagy meglepetés volt az Alan Arkin által alakított Benkhe atya neve, mert ismerek ilyen családnevû magyar személyt, persze "h" nélkül, mondjuk elég gyakori név itt felénk.

Sajnos a Movies24 csatornán a film cenzúrázva került mûsorba, több leadásban is ellenõriztem, ugyanott volt megvágva. Legalább 4 helyen hagytak ki valamit, az elsõ 2 vágás rögtön a legelején, a rengetegben lévõ nõ melleit nem mutatták, aztán amikor Peter és Gilbert elõször találkozik Benkhe atyával, ott a szöveg volt elnémítva pár másodpercig, és a vége fele, amikor McIlhenny atya (Orson Bean) egy kislányra szólt rá, ott volt kivágva egy rövid rész.
Úgy tûnik ez a csatorna, és a társcsatorna, a Universal szokása is, mert ott is gyakori a filmek-sorozatok vágása, ami valószínûleg azért történik, mert a csatorna székhelye (asszem Anglia, London) szerinti kormányrendelet vagy valami ilyesmi elõírja, ill. mivel nincs a csatornán korhatárjelzés. Mondjuk néha az elején jelzik egy szöveges bemondással, ha olyan filmet adnak le, ill. van amit csak éjjeli idõpontban adnak, de amit leadnak vegyes idõsávokban, abból valószínûleg csak vágott verzió készül, így egy hajnali idõpontban is ugyanaz fog menni. Bár anno a Hallmarkon mintha lett volna több verzió, volt hogy fõmûsoridõn kívül nem volt vágott, bár jobban sorozatokra volt jellemzõ.
eberti 2010 szept. 15. - 13:51:43
"választania kell a hivatás és a szerelem között."

remélem nem azt a mocsok pedo álszent bagázst választja.
10/10
real_madrid 2009 nov. 20. - 14:45:40 10/10 Előzmény NADALFAN
na majd 29-én meglátjuk :DD
7/10
NADALFAN 2009 nov. 19. - 17:46:33 7/10 Előzmény real_madrid
egyszer nézhetõ az biztos -nem ugy mint a real játéka-vamos barca :))
10/10
real_madrid 2009 aug. 10. - 16:00:10 10/10
csodálom h még senki nem nyitott topikot ennek a filmnek, pedig nagyon fogyasztható egy történet :) lassú lefolyású, de kellemes kikapcsolódás, nekem bejött.