Lakoma éjfélkor

Bakancslistához adom
A Feast at Midnight
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol családi vígjáték, 102 perc, 1994

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Magnus Gove tizenéves és szülei úgy döntenek, hogy bentlakásos intézetbe küldik gyermeküket. Magnus egyik napról a másikra bekerül a Dryden Park-beli angol fiúiskolába, ahol más törvények uralkodnak, mint eddig otthon. Először is túl sok itt a fiú, meg aztán kék egyenruhát kell hordani, s persze mindenek fölött a tanulás. Közös az ebédlő, közösek az étkezések, közös a tanulószoba, közös a hálószoba, s minden nap rossz tréfát űznek vele és az éppen kiszemelt nebulóval. Magnus barátaival létrehozza a "Nagyzabálók" baráti körét, s persze mindezt éjfélkor. Az ínyencek és lakomázók feladata, hogy az intézet konyhájában, titokban, s lehetőleg pontban éjfélkor, a legfinomabb sütit süssék, s falják fel, de gyorsan.
Ez a film igazi családi mozi, nem olyan igazán intézeti film, inkább a vidámságról, mint az intézetben érvényben lévő és uralkodó törvényekről szól, hanem inkább a kifigurázásáról. Sok-sok titokzatos kalandról és csínytevésről. Különösen az éjféli kalandok és "tivornyák" és portyázások az izgalmasak Magnus új iskolai életében. Egy év elteltével Magnus Párizsba kerül egy séfképző iskolába.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Ezüstliliom 2012 jan. 13. - 23:31:08 Előzmény vitkovits
Gondolod?:D
vitkovits 2012 jan. 12. - 23:20:09 Előzmény Ezüstliliom
Van fejlõdés, ma negyed órával korábbra, 3/4 12-re. Még egy-két hét, és matiné lesz.
Ezüstliliom 2011 dec. 26. - 00:34:26 Előzmény ceia
És újból éjfélre tették...:/
ceia 2011 okt. 01. - 22:20:46
Családi vígjáték! Igaz, a címe 'Lakoma éjfélkor' de attól még nem kéne 0:10-kor kezdeni, hátha a család 1-2 tagja, pl. gyerekek nem tudnak fennmaradni eddig..