Live

Bakancslistához adom
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető magyar rövidfilm, 10 perc, 2007

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A történet a budapesti zenei élet legkiemelkedőbb fesztiválja, az Európa szerte ismert Sziget rendezvénysorozat egy napját meséli el. A film öt videóklipből áll, amelyek egymásba fűzve, mint egy dj mix vezetik végig a nézőt reggeltől az éjszakai partiig.

Az öt etüd egy-egy zenével, divattal, a fiatalok kultúrájával kapcsolatos témát dolgoz fel. Az alkotás nem klasszikus értelemben vett dokumentumfilm - bár egyetlen beállított jelenet sincs benne. Az alkotás image film. A rendezés és szerkesztés legfontosabb elvévé a lélegzetelállító beállítások, óriási totálok, makrók, felgyorsított és visszalassított jelenetsorok váltak. Álomszerű és nagyon erős, videóklipes világ jelenik meg a vásznon, szinte észrevétlenül vezet végig bennünket egy nap történésein, mindez alig tűnik többnek, mint pár perc.

A Zagar együttes zenéje támasztja alá a produkciót, amely a tömeg furcsa és izgalmas viselkedéséről szól: miként szűnik meg az egyén és kel "életre" a tömeg, mint egy kollektív személyiség egy tömegrendezvényen.
Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?