Meteo

Bakancslistához adom
magyar filmetűd, 11 perc, 2005

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Megindult az ingyen-mozi, s abba belekerülsz szereplőnek. Mit látsz? Ez is olyan kérdés, hogy nehéz válaszolni rá, mert annyiféle oka van. Túl sok oka van." (Ottlik Géza)

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2015 jan. 14. - 22:01:28
Továbbítom kolléganõm válaszát:
„Nálunk nem is volt ilyen, már csak azért sem, mert 12:25-kor már a Kívánságkosár megy és a Verset mindig a Kívánságkosár után adjuk, ami két óra hosszúságú. Ráadásul megnéztem, nekünk nincs is meg ez a Szemzõ Tibor Meteo c. etûdje. „
Üdvözlettel:
MTVA Közönségszolgálat
vino-et-veritas 2015 jan. 13. - 09:15:55
OFF

Hát, hogy mi a "komoly/modern", meg mi nem, az örök vita (ha jól emlékszem, eleinte Mozartot sem nagyon fogadták el "modernsége" miatt).
A jazz ma inkább "komoly" mûfaj, de például Kodály nagyon nem szerette...
Még az Amadindát említeném, ami szintén ennek a kornak a "gyermeke" és talán õk jutottak a legszélesebb közönségsikerhez a magyar "modern" zenében. Kurtág, Ligeti, Dubrovay, Durkó, stb, általában már nehezebben emészthetõ és vélhetõen eléggé "rétegzene" marad...
adamnagysweetmovie 2015 jan. 12. - 23:50:35
Ja, hogy õk (180-as) azért komolyzeneiek voltak, akkor a Kurtág-Ligeti modern vonalat képviselhették, csak az ellenkultúra népszerûbb szcénájában, és elektronikus kütyükkel kiegészítve.
Mondjuk ma talán a magyar dzsessz ilyen határterület, ami még nem popzene, de nem is klasszikus, meg valamennyire kísérleti is(?)
adamnagysweetmovie 2015 jan. 12. - 22:53:17
meghát ugye a 80s évek undergroundja (posztpunkja, nevezzük akárhogy), URH-tól EKiadóig
vino-et-veritas 2015 jan. 12. - 13:30:16 Előzmény adamnagysweetmovie
Ez a cím minden bizonnyal elírás, mert a szûken közölt információk az "Ez van-ra" vonatkoznak (Ottlik "monológja"), s nem az "igazi" Meteo-ra.

Amúgy Szemzõ zenéje nagyszerû, bár sokan nem kedvelik ezt a minimalista, gyakran repetitív elemekre épülõ stílust.
A 180-as csoport a 80-as években nagyon újszerû hangzást hozott a jórészt "klasszikus szinten megrekedt" hazai zenei világba és a közönségnek is befogadható módon közvetítette az addig eléggé szûk réteget érdeklõ "korunk modern zenéjét".
adamnagysweetmovie 2015 jan. 12. - 08:47:03
Az Ez van! c. filmben is Ottlikot idézi Szemzõ, ugyanez a mondat is elhangzik emlékeim szerint.