Film

Napok romjai /The Remains of the Day/

magyarul beszélő, angol-amerikai filmdráma, 129 perc, 1993 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

239 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Stevens, Darlington Hall főkomornyikja hosszú útra készül. Új munkaadója, egy gazdag amerikai üzletember kérésére - aki Lord Darlington kastélyával egyetemben, mint egy patinás, ódon bútordarabot, szolgálataival együtt őt is "megvette" - a régi szolgálóhad helyére keres kevesebb számú, de annál rátermettebb személyzetet. Így esik választása Miss Kentonra, a nem is olyan rég még teljes fényben csillogó kastély egykori házvezetőnőjére, akit vissza szeretne csábítani a Darlington Hallba. Útban Miss Kentonhoz különös érzések lesznek úrrá a férfin: átértékelődik elmúlt élete, melyet az angol főrendnél kizárólag egyetlen célnak, a tökéletes szolgálatnak, a "nagy" komornyikká válásnak rendelt alá, miközben gazdájánál a korszak világformáló egyéniségei adták egymásnak a kilincset. A tűnt idő frissen leporolt relikviái, a pompáját vesztő ház elindítja az emlékek özönét: a becsület és a kötelességtudat szorításában elszállt az egész élete, miközben magára hagyta haldokló apját, és elsuhant mellette egy jó asszony igaz szerelme.

Forgalmazó: InterCom

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

Vélemény:


2016. július 3. 14:57
Tegnap néztem. Nagyon jó film. Igazi nagymenő a fazon de így útólag belegondolva simán megkaphatta volna a csajt úgy, hogy tartása is megmarad. Fontos, hogy a tag nem volt nemes! Egy nemest szolgáló komornyik volt munkaköri jogokból eredő minimális hatalommal, mozgási térrel. Megtehette volna, hogy a csajt elviszi vacsorázni, összejön vele, s a nemes ura is áldását adta volna rá. Érthetetlen, hogy miért nem élt vele pedig a csaj tálcán kínálta magát. Talán pont emiatt? A főnök meg igazi nemes volt amivel visszaéltek a nácik. Németországot nemesi jellem miatt menedzselte mert angolként szégyellte magát az igazságtalan párizsi békékmiatt. 10/10

2015. december 5. 20:36
Általában a konzervativizmus, nemzeti hagyományok biztos talapzat, bástyája egy társadalomnak.
Nincs állandó változásban az életszféra kiegyenlített a környezet, az információ bázis.
Természetesen kivételes esetek adódhatnak egy más kultúra életkörülmény természetellenes de akár természetes beillesztésével, integrálódásával. De alacsony számban az idegen tényező elenyésző különbségeket hozhat magával egy biztos, stabil társadalomba.

Természetesen az eredményes cselekvésben elengedhetetlen a "kémia". A jó választás is tudomány és minden tudomány fő alkotóelemeiből a múltból, a térből, az időből is táplálkozik.

2015. december 5. 14:20
....azóta is tartja az első helyet. Remélhetőleg nem szinkronizálták újra.

Összes hozzászólás
2017. június 13.Nyári Fesztiválkalauz - Június Összeállítottunk egy folyamatosan frissülő válogatást az idei nyár fesztiváljairól.
x