Naranzs, Minyon és Dartanyan

Bakancslistához adom
Loranga, Masarin & Dartanjang
svéd-magyar animációs film, 50 perc, 2005

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Először csak az erdő fáit látjuk, később azonban megpillantunk egy pár házat. Egy, kettő, három? hét, ha beleszámoljuk a garázst és a fáskamrát, és már miért ne számolnánk bele?
Naranzs, Minyon és Dartanyan - ők laknak itt.

Naranzs, annak ellenére, hogy felnőtt, csak játszani akar, és hangosan popzenét hallgatni, csak hogy ne kelljen dolgoznia. A fia, Minyon részéről ez rendben is van így. Végül is egy ilyen apa mellett kész kaland az élet. Dartanyan nagypapa szintén jó fej, noha kicsit zavaros. Egyik nap tigrisszelídítő, másik nap vízvezeték-szerelő, néha pedig kutya. Velük lakik még Dartanyan nagyapja is, de ő már annyira öreg, hogy csak ül a fenyőfa tövében és kakukkol, mint egy kakukk. Az ő világukban semmi sem normális. A fészerben tigris morog, a garázsban csuka ásítozik, a szeméthalmon meg egy zsiráf durmol.

Stáblista:

Szereplők

Minyon hangja
Dartanyan hangja
Méregzsák hangja
Gustav hangja
Larsson hangja
Rendőr hangja
Hents, Rab hangja
Rab 1, Csiga hangja
Rab 3, Zsiráf hangja

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
rappeter 2008 máj. 23. - 22:48:29 10/10
Egyetértek, valóban különleges kis razjfilm, én végig szakadam a nevetéstõl, de az 5 éves kisfiamnak is nagyon tetszett, sokszor emlegeti, hogy mikor lesz ismét a minimaxon : )
Éppen az a klassz benne, hogy teljesen szakít az átlag mese sablonjával, negédes bájával, cukormázas színvilágával, stílusával. Persze ez a kis mese leginkább a nagyobbaknak szerez kellemes perceket!
marky 2007 nov. 24. - 20:14:07
Érdemes megnézni, fõként akinek bejövösek a kissé szélsõséges, abszurd rajzfilmek. Ez a magyar Beavis és Butthead! Csúcs!