Film

Oldboy

magyarul beszélő, dél-koreai thriller, 120 perc, 2003 18 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

340 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

A '80-as évek végén, Oh Dae-soo-t, a teljesen átlagos családapát elrabolják saját háza elől és évekig fogva tartják egy privát cellában, ahol az egyetlen kapcsolatot a külvilággal egy televízió jelenti számára. Így szerez tudomást róla, hogy feleségét megölték és a rendőrség őt gyanúsítja. Értelmetlen és érthetetlen fogvatartása a kezdeti kétségbeesés után eltökélt belső bosszúvá érik. 15 évvel később szabadul, mindenféle magyarázat nélkül. Oh Dae-soo-t megkeresi az a személy, aki valószínűleg minden balszerencséjének okozója és azt javasolja, hogy találja meg, ki és miért tartotta fogva annyi éven át. A rémálom folytatódik Oh Dae-soo számára.

Bemutató dátuma: 2005. február 10. (Forgalmazó: Budapest Film)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Cannes-i fesztivál (2004) - Zsűri Nagydíja: Chan-wook Park
  • Cannes-i fesztivál (2004) - Arany Pálma jelölés: Chan-wook Park
  • Európai Filmdíj (2004) - Legjobb nem európai film jelölés: Chan-wook Park

Vélemény:


február 10. 23:20
Most nincs időm hosszabban leírni a filmet és a véleményemet. A lényeg, hogy nagyon sokan szidják (természetesen azok vannak többségben akik Hollywood-i limonádék elfogultjai), viszont ha eltérünk kicsit a megszokott nyugati (mind amcsi, mind Európa) akkor ez egy nagyon erős, fontos, tartalmas film, amit egyedivé tesz ez a sok durva jelenet. Mert hát ugye nem megszokott ilyet látni.
A bosszú, mint főtéma és maga a film is nagyon tetszett. Sajnálom, hogy ilyen sokára néztem meg, de megérte. A rendezőnek is megnézek még pár filmjét.
10/9 a véleményem szerint, rég adtam ekkora pontszámot.

január 20. 00:10
Oh Dae-su -- Odysseus
Talán nem véletlen a hangzásbeli hasonlóság

január 3. 00:46
Ritka nagy baromság a film ..kap egy 5-öt.

Összes hozzászólás