Film

Oldboy

magyarul beszélő, dél-koreai thriller, 120 perc, 2003 18 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

342 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

A '80-as évek végén, Oh Dae-soo-t, a teljesen átlagos családapát elrabolják saját háza elől és évekig fogva tartják egy privát cellában, ahol az egyetlen kapcsolatot a külvilággal egy televízió jelenti számára. Így szerez tudomást róla, hogy feleségét megölték és a rendőrség őt gyanúsítja. Értelmetlen és érthetetlen fogvatartása a kezdeti kétségbeesés után eltökélt belső bosszúvá érik. 15 évvel később szabadul, mindenféle magyarázat nélkül. Oh Dae-soo-t megkeresi az a személy, aki valószínűleg minden balszerencséjének okozója és azt javasolja, hogy találja meg, ki és miért tartotta fogva annyi éven át. A rémálom folytatódik Oh Dae-soo számára.

Bemutató dátuma: 2005. február 10. (Forgalmazó: Budapest Film)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Cannes-i fesztivál (2004) - Zsűri Nagydíja: Chan-wook Park
  • Cannes-i fesztivál (2004) - Arany Pálma jelölés: Chan-wook Park
  • Európai Filmdíj (2004) - Legjobb nem európai film jelölés: Chan-wook Park

Vélemény:


augusztus 13. 17:37
Egyszer kint voltam az utcán még gyerekként és egy kb akkora pici forgószelet láttam, mint én voltam... Az szórakoztatóbb volt ettől a filmtől. Bugyuta, cseppet sem élvezetes, az a tipikus \"csak úgy megy valami, duruzsol, de dunsztod sincs mi a fenének nézed\" érzése van közben az embernek.

augusztus 13. 17:35
Zsenialis alkotas! Park Ur kitett magaert a rendezessel. A thrillerek kiralya ez a film minden bizonnyal, de legalabbis benne van a vilag Top 5 legjobbjaban.
Megegyszer mondom, ZSENIALIS!

július 2. 21:00
"Beteg lélek alkotta, és nincs benne semmi felemelő vagy katartikus." - Imádom, amikor a szögfejű vaskalaposok elvárnák a normatív (előíró) etikát minden filmtől a deskriptív (leíró) helyett. Szerintem az az igazán beteg, aki szerint egy filmnek csak felemelő és katartikus dolgokról volna szabad szólnia, és akik dögunalmas tanmesékké változtatnák a művészetek minden válfaját.
Ugyebár akkor az Oidipusz-legenda is "beteg", mert "nincs benne semmi felemelő vagy katartikus"?

Összes hozzászólás