Őrangyallal, védtelenül

Bakancslistához adom
A Guide to Recognizing Your Saints
amerikai krimi, 100 perc, 2006

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

Tizenöt évi hallgatás után Ditót, a Los Angelesben élő írót felhívja az édesanyja, hogy az apja nagyon beteg. A férfi visszatér New Yorkba, ahol megrohanják az emlékek. A nyolcvanas években, a város rossz hírű negyedében nőtt fel. A fiatalok, köztük ő is, az utcán lógva és különböző balhékba keveredve élik mindennapjaikat. Az erőszak, a bandaháborúk és az ital éppen úgy hozzátartoznak a mindennapjaikhoz, mint az első szerelem és az érzékiség felfedezése. Barátai meghaltak, börtönben végezték vagy drogfüggők lettek, csak ő került ki épen az embertelen közegből, sikeres író lett belőle. Dito Montinel önéletrajzi regényéből.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
feketekave 2019 aug. 02. - 19:38:11 8/10
Megint megnéztem és egy szó jut eszembe: erős. Egyszerűen: erős. A karakterek, a színészi munka, minden a helyén van. Chazz Palminteri, de főképp Robert Downey jr játéka lenyűgöző.
Hát, ez aztán nem egy IronMan hulladék.
c p 2017 máj. 05. - 23:10:42
Jó élmény, ahogy a film visszapörgeti az embert a pár évtizeddel korábbi önmagához. A balhék, a csajok hajkurászása. A lazaság, a leszaromság, a függetlenség, a csapathoz tartozás. Szerintem ezek sokat hozzátesznek az ember személyiségéhez és hasznos lenne, ha ebbe mindenki belekósolna egy kicsit, amikor felnövõben van. Egy-két besz*pott maflástól még nem dõl össze a világ.

Jó hangulatú film ez, na. Bár nem olyan nagy ívû, mint egy Bronxi mese, mégis jól felvillantja a fiatalság érzését.
1/10
Befektetõ 2015 nov. 18. - 08:39:38 1/10
Gyenge film, ill. kifejezetten idegesítõ is. Alig vártam, hogy vége legyen.
underworld76 2012 nov. 02. - 07:57:55
Megnéztem a filmet, és korántsem tartottam unalmasnak.Egy életrajzi filmtõl aki akciódús, pörgõs filmet vár percrõl percre tartó izgalommal, a végén egy nagy csattaóval,az bizonyára nem normális.A karakterek életszerûek, valóságosak voltak, a maguk unalmával, szürkeségükkel.A tisztelt fórumozók próbálják meg magukat beleélni egy ilyen szituációba, kíváncsi lennék, hányan lennének képesek egy toll vonással áthúzni az életüket és kezdeni egy másikat, majd megbékélve Önmagukkal visszatérni oda. Láttam már jobb filmet is, de ettõl függetlenül engem elvitt oda, ahová szándékában volt elvinni. Aki pedig a Transformerst felhozza, mint színészi etalont bármelyik színésszel kapcsolatban....Annak kívánom, sose nézzen más filmet. Számomra nem csupán vízuális kielgülésrõl szóljon a film. Úgy gondolom, hogy méltatlanul mellõzték/ mellõzik ezt a filmet, szerintem egyszer mindenképpen érdemes megnézni.
1/10
Rahar 2011 szept. 21. - 18:07:04 1/10 Előzmény azEszter
Hasonló véleményem van nekem is. Nagyon vártam, hogy végre vége legyen a filmnek. Az alaptörténet egyáltalán nem egyedi, de türelmesen vártam, hogy majd a cselekményvezetés során egyre érdekesebb és izgalmasabb lesz, hát nem lett. Nem tudtam magam beleélni a szereplõk helyzetébe. A karakterek szerintem is egysíkúak. Valamint számomra semmilyen mondanivalót nem tartalmazott ezen alkotás. Összességében semmilyen pozitívumot nem tudok a filmrõl írni. Drámának sem volt hatásos.
azEszter 2010 febr. 24. - 23:16:09
Ja, az elsõ képen Rosario Dawson karakterének fiatalabb kiadása van. Most néztem a filmet, de nagyon nehezemre esett. Egyfolytában beletekertem, mert nagyon unalmas volt... És a fim címét átfordítani gáz, mert ez a könyv címe is, mint kiderült a filmbõl.
falka8 2010 febr. 23. - 10:38:32 Előzmény WayneGace
A dvd borítón rajta van Channing Tatum, de ha már itt tartunk, a másik képen látható hölgy sem volt soha Rosario Dawson.
WayneGace 2010 febr. 21. - 22:14:52 Előzmény Carlo Abarth
Transzformersz, mint jó fil? Ez valami vicc? A grafikusok ügyesek voltak, az igaz.
Carlo Abarth 2010 febr. 01. - 14:42:30
Hát nem tudom szerintem Shia LaBeouf vannak sokkal jobb filmjei mint pl:

-A golfbajnok

-Disturbia

-Sasszem

-Transformers
RobertDowneyJr 2009 ápr. 14. - 18:17:16
A szineszek nagyon jok, es a film is nagyon jo!
Ajanlani tudom mindenkinek!!!!!
azEszter 2008 okt. 28. - 14:56:41
Az a fickó a második képen tuti Channing Tatum, pedig fel sincs tüntetve a szereplõk között.
Én elhiszem, hogy sok lenne mindenkit felírni, de akkor ne azokról tegyenek fel képet, akit még csak meg se említenek.
Filipovits 2008 ápr. 28. - 18:56:23
Nekem se tetszett annyira. Chazz Palminteri miatt néztem meg, aki nem is alakított rosszul, de összeségében nem nagy eresztés, jobbra számítottam. Maga a cselekmény az nem rossz viszont.
Brambilla 2008 jan. 24. - 23:23:25
Hát én nem tudom milyen lehetett felnõni Amerikában egy ilyen helyen, de nem hiszem, hogy ilyen ott az élet. A karakterek elég egyoldalúak és a párbeszédek valótlanok. Nagyon érzõdik rajta, hogy egy könyv adaptációja és nem szerencsés, hogy egy író elsõ filmjét saját magáról készíti...
Valahogy fel sem merülhetett benne, hogy bármiért hibás lehet az életében.