Film

Ötéves jegyesség /The Five-Year Engagement/

magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 113 perc, 2012


Értékelés:

113 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

A film egy szerelmes pár útját meséli el az álmaik esküvője napjáig, amely természetesen a legideálisabb pillanatra volt betervezve. Sajnos, ahogy az az életben lenni szokott, az ideális pillanatot csak nagyon nehezen lehet elkapni. Ezért Tom és Violet eljegyzése eléggé sokáig tart. Egészen öt évig...

Stáblista:

Linkek:

Vélemény:


2016. március 15. 13:17
Nagyon aranyos film, életszerű, humoros. Nagyon tetszett. 10/10

2015. április 26. 13:38
Viszonylag ritkán nézek romantikus vígjátékokat - talán mert az Igazából szerelmet úgysem lehet überelni, rosszabbat meg minek nézzek - ennek viszont láttam az előzetesét egy DVD-ajánlón, és nagyon ígéretesnek tűnt, s mivel Emily Bluntot amúgy is kedvelem, gondoltam teszek vele egy próbát. Nem bántam meg, remekül szórakoztam. Blunt valóban remekel, ez az eddigi legbájosabb alakítása, amit láttam tőle, és Jason Segel is hozza a kötelezőt. Nemrég a Rossz tanár-ban láttam, ahol ő volt az egyetlen szerethető figura. Nos, ebben a filmben szinte csupa szerethető karakter van: viccesek, esendőek, emberiek, de sosem irritálóak. A mellékszereplőgárda is ugyanolyan fontos, mint a két főszereplő, mivel elég sok játékidőt kapnak a filmből, és bizony ki is töltik azt. A film talán legkacagtatóbb jelenete, amikor a professzor kutyájának a nevét próbálják meg kimondani, sikertelenül. Ebből egy hosszabb változat található a DVD extrákon is, érdemes megnézni a többi kimaradt és kibővítettjelenettel együtt, mert legalább annyit lehet rajta nevetni, mint magán a filmen.
Egy nagyon erős négyesre értékelem,...

2015. január 17. 23:47
Őszintén szólva nem értem a film 6-os átlagát itt a porton- nem alkot semmi újat, de amit csinál azt szerintem jól csinálja. Először is nem irreális elvárásokkal kell leülni a filmhez- pl. nem azt kell várni, hogy percenként poénokat fog durrogtatni, mint ahogy arra a hozzászólások alapján egyesek számítottak. Nem, ha ilyen filmre vágytak, nem értem, hogy miért nem az Airplane-t, a Scary Movie-t vagy valamelyik Csupasz pisztolyt nézték meg. Ez a film egyszerűen felhoz egy viszonylag komoly témát, bemutat egy élethelyzetet (ami manapság, mikor a karrier sokaknál az első helyre kerül, korántsem tekinthető fikciónak), ami egy addig boldog párkapcsolatot komolyan próbára tesz. A vége ugyan Hollywoodhoz híven elég sablonosra sikeredett, de ettől eltekintve a film jó, van benne elég sok poén is, Segel pedig egy szimpatikus humorista. Természetesen a véleményem szubjektív, vígjátékok esetében nem lehet általános igazságokat levonni :)

Összes hozzászólás