Revizor

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilm, 93 perc, 1984

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Egy vidéki kisváros korrupt vezetői megtudják, hogy revizor érkezik Pétervárról. Ijedten próbálnak rendet teremteni. Hlesztakov, a pétervári tisztviselő napok óta éhezik a kisváros fogadójában, mivel minden pénzét elkártyázta, hitelt nem kap. Egy félreértés, és némi rájátszás folytán a város korrupt vezetői őt vélik revizornak. A hivatalok vezetői lesik minden gondolatát, a polgármester lányánál is sikere van. Mikor távozik, az egész város ünnepli és esküvőre várják vissza. Egy levélből azonban kiderül a csalás, s ugyanakkor érkezik meg a valódi revizor is.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
Révész István 2023 nov. 15. - 23:50:08 2/10
Nagy kupac szar ez a film. A sok ripacskodástól szinte hányingerem van. De mit is várhattunk volna egy rakat zsidó "művésztől"...
alex4427 2011 ápr. 30. - 22:38:55
euTanázia 2009 júl. 03. - 11:16:47
Gothár Péter és Spiró György együttes munkája egy vérbõ komédiát eredményezett, a színészek pedig szinte lubickoltak a szerepek adta lehetõségekben. A még "tejfölösszájú" Máté Gábor Hlesztakov-ja külön pikáns ízt adott az ételek amúgy is széles skáláját felvonultató darabnak. A leegyszerûsített díszlet, a színes avagy fakó jelmezek, valamint a rendezés végeérhetetlen ötletessége a "látszatélet" kortalan élményét jelenítette meg, nekem, akit egyébként zavar a teatralitás. Belegondolva nincs is ebben semmi csoda, hiszen ez egy nagyon jó film volt, aminek értékébõl semmit sem von le, hogy sajnos a végére már igencsak befelé néztem!